**Pomaly by sa mohli začať otvárať škôlky a prvé stupne škôl, hovorí Krčméry. Dôvodom, prečo chce otvárať škôlky, je to, že mnoho rodičov, ktorí pracujú ako zdravotné sestry či lekári, musí byť doma na OČR.** Sú to profesie, ktoré podľa neho „budeme potrebovať“. Matovič má však iný názor.
Je mi jedno nech si každý myslí čo chce, ale ja svoje deti do školy nedám ani keby neviem čo. Zdravie majú len jedno a to im nikto nevráti. Do neba volajúca blbosť že otvoriť škôlky a školy. Akože čo bude mesiac po tom? Zas a znova ešte horšie ako teraz.Lebo deti sa určite nebudú zgrupovať hlavne v škôlke. Teraz sa to dá dostať aj v obchode a čo keď budú deti v škole, tak to isto nedostanú........ Som rada, že sme zdaví a určite ak by sa otvorili urobím všetko pre to, aby som deti ochránila a určite ich nedám do školy a škôlky.
@comi a na co ine podla teba umieraju? Zaujima ma, CO INE to je, ked v taliansku nemaju dostatok lozok pre tolko chorych pacientov, v state NY za tyzden nepochovavali doteraz tolko ludi ako aktualne pochovavaju denne...
@didamt vasi pedagogovia asi ziju v inej galaxii, ked sa tu posledne tyzdne intenzivne riesi maturovanie a statnice v auguste, vcera grohling rozpraval o moznostiach prijimaciek online. A vasi pedagogovia VERIA, ze sa v juni vidite 🤦♀️ my mame na edupage oznam, ze v priebehu buduceho tyzdna je potrebne prist pre vsetky osobne veci deti do skoly, kedze standardna vyuka uz tento skolsky rok obnovena nebude. A to sme asi jedna z poslednych skol, kedze na roznych skolach uz boli deckam pre veci pred sviatkami.
Ja som zvedava na tu paniku v septembri, ked budu chciet otvarat skoly. Kedze pocet nakazenych na 0 nebude, niektori ludia deti nebudu chciet dat.
@matkahelka a tie cisla mrtvych co nam media a bulvar oznamia si myslite , ze su realne a pravdive ? Zomieraju na napr na infarkty , rakovinu , cievne prihody cukrovka zlyhanie organov atd atd .... doteraz nikto neriesil kolko ludi zomrie rocne na rakovinu alebo obycajnu chripku . Media sponzorovane Gatesom chrlia rozpravkami o preplnenych nemocniciach nakazenymi a mrtvymi . Je to prestrelene a zvelicene , aby ludskym strachom o svoj zivot a zivot najblizsich dosiahli vojnu , ktora uz zacala a grand finale budu vakciny - velke vyhubenie ludstva.
@comi samozrejme, ze zomieraju ludia na civilizacne choroby, aj teraz, aj pred coronou. Pytam sa, preco pred coronou nemocnice zvladali chorych a teraz je ich tolko, ze ich nezvladaju? V Bergame mame znamych, pan robi technika-udrzbara v nemocnici. V NY ma kolegyna sestru. Neriadim sa informaciami z medii, ale od realnych ludi.
Ja nechapem, naco sme tak rychlo vsetko zatvarali. Kludne sme mohli fungovat aspon o mesiac dlhsie a ked tak teraz na mesiac zatvorit.Cele zle, muz v robote, ja home office a doma skolacka a skolkarka. Trham si vlasy. Milujem svoje deti, ale nedokazem plnohodnotne nahradit vsetko
@matkahelka však jasne ze učiteľkam vyhovuje co najdlhšie aby boli školy zavreté ale im plat ide stále oni maju z čoho žiť bohužiaľ niektorý to takto dlho neutiahnu keďže pracujú z domu alebo vôbec
@matkahelka bohuzial vo svete maju aj detske obete, neviem, keby si niektore komentare tu ich rodicia precitali...viete, nie vsetky deti su obdarene 100% dobrou imunitou, ale mozu sa dozit aj vysokeho veku, zial, prave tento virus je velky zabijak pre ne..mali cukrovkari, tazki astmatici, atd...budme tolerantni, nie sebecki, ked mne sa nemoze nic stat, nevadi, ak sa stane inemu? Teraz v tv davali, ze dalsia vlna covidu je smrtelnejsia nebezpecnejsia, neviem a ani zatial nechcem nad tym uvazovat..dufam, ze sa najde liek a vakcina co najrychlejsie, aby sa vsetko vratilo do normalu, lebo tato situacia je fakt otras...ludia zacinaju byt k sebe zli, nervozni..:(
@lienka1076 Vsak nedaj, koho to zaujima?
@luk25 Asi preto, ze aj studentke musis platit aspon 3 eura na hodinu, co je cca 600 eur mesacne mudra..
Inak je ista skupina matiek, ktora deti nedava takmer ani von ked zafuka vetrik, v skolke je chripka, dieta ostava doma, dezinfijuje kazdu vec 45 krat atd. Imunita nulova pretoze ju rodicia nevybudovali.
Ja ked citam, ze niektore maju ozaj zavrete deti 6 tyzdnov doma, idu von raz za tyzden na hodinu, ci su na maximalne balkone, tak sa mi rozum zastavuje. Tie iste samozrejme pisu, ze maju deti vecne chore, no preco asi....
@matkahelka Mňa by tiež zaujímalo na čo tí ľudia zomierajú,aj keď médiá klamú často,to že v niektorých krajinách kolabuje zdravotníctvo a nestíha sa pochovávať je jasné a očividné a nedá sa to odškriepiť,ale na druhej strane veľa nakazených nemá vôbec žiadne príznaky ani ťažkosti.Ako je možné že ten istý vírus niekomu spôsobí smrť a iný ani nevie že mu niečo je.Ten vírus alebo čo to vlastne je sa správa minimálne zvláštne.
@mircalla A nedajú si tie baby nijako vysvetliť že pobyt v prírode pomáha a odporúča sa aj teraz keď je Corona chodiť do prírody.Inak mňa zaujalo ako odrazu každému chýba dezinfekcia,pred tým každému stačilo normálne upratať a umyť ruky normálnym mydlom a zrazu musí každý dezinfikovať.Keď ľudia neprestanú blbnúť s tou dezinfekciou tak za chvíľku bude kolektívna imunita v prdeli.Ja ju používam v meste keď nemôžem umyť ruky alebo keď vyjdem z obchodu či z úradu,ale doma nie.Upratujem normálne a umývam ruky normálne mydlom.
Osobne som proti otváraní škôl a škôlok :( Tiež by som bola rada, keby dcérka chodila do školy, ale neviem si to prakticky predstaviť, ako by sa vyučovali s rúškami, ani sedieť vedla seba by nemohli. Vyučovanie sa dá skrátiť, rozvrh upraviť a hajde domov. Ale vyučovať sa dá aj online. Školka, tam si to vôbec neviem predstaviť a asi by som nedala dieťa na starosť učiteľom, ktorí môžu byť chorí a ani o tom nevedia
@anjelik534 Verím, že ste to nemysleli vážne.....
@10jarka Vsak pise k veci, niektore ucitelky vobec neucia. My sme museli tu nasu skolit, ako vobec pouzivat zoom us a uci "az"3 hodiny tyzdenne co sme si vydupali, ulohy robime, ale nekontroluje ich....Ucitelky MS maju 80-100% platu a nerobia vobec nic. Zatial co ja taham 10 hodin denne z domu plus domace ulohy (tych ale dostavaju dost)
Nam od zajtra zacina online vyucovanir cez MS Teams. Esteze mame dva pocitace. Ale okrem toho, ze makam, budem musiet dohliadat este aj na mladsiu dceru a online vyucovanie. Ako? No neviem, ale uz mam normalne teraz z toho hrozu...
@10jarka Chudatka....my rodicia pracujeme z domu minimalne 8 hodin (ja napriklad ovela viac) a este sa musime ucit s detmi a robit s nimi ulohy, fakticky Vas lutujem....O chvilu Vam zacinaju prazdniny....nam nie, my budeme mat zase ten problem aj v lete, kam z detmi. Musime makat, ziadne tabory, ziadne nahradne skolky, ziadne dovolenky, vsetko zavrete a ruska
Ved uz len vyse 4 a pol mesiaca (minimalne), to dame...
@mircalla presne tak, ako pises. Chudaci rodicia, ktori nemozu mat OCR, musia vsetko riesit a popri tom este makat. Kto nezazil, nikdy nepochopi...
@veronicka1901 To nevysvetlis...
@10jarka co robite vy ucitelia teraz viac ako ked ucite v skole? Vskutku ma to zaujima... zadat ulohy a projekty pre jeden rocnik je otazka kolko 10minut, 15 pri popijani kavy. A skontrolovat tie ulohy z predosleho dna zaberie kolko? 2-3 hodiny? Nemaj mi to za zle, ale vy ste ti posledni, co sa maju stazovat, lebo vy ste vyhrali v loterii
@mircalla Pobavili ste ma.... ..my sa nesťažujeme, iba niektorí rodičia-ako vy.... iba dodatok-priala by som vám to vyskúšať, pekný večer 🙂
@10jarka Nie? Precitaj si par diskusii....Napriek tomu stazovat sa rozhodne nemate na co...Prepac, ale skutocne si nemyslim, ze zrovna ucitelky su nejako vytazene.
@matkahelka Presne