**Pomaly by sa mohli začať otvárať škôlky a prvé stupne škôl, hovorí Krčméry. Dôvodom, prečo chce otvárať škôlky, je to, že mnoho rodičov, ktorí pracujú ako zdravotné sestry či lekári, musí byť doma na OČR.** Sú to profesie, ktoré podľa neho „budeme potrebovať“. Matovič má však iný názor.
@anjelik534 a za to, že svoje dieťa prebaľujete Vám kto ďakuje? Ste hádam rodič, či ?6e dávate zábaly dieťaťu keď je choré,kto vám poslal poďakovanie - veď to je Vaša morálna povinnosť
@anjelik534 ale toto robia teraz všetci,učitelia,zdravotníci - všetci rodičia,tak čo má teraz Matovič poslať prostredníctvom operátora poďakovanie každej rodine ? či ako ste to myslela s poďakovaním ?Minister práce a soc. vecí ďakuje postihnutým rodičom že sa starajú o handicapované dieťa? A tiež majú rodinu,prácu,upratujú varia!!Tak nefňukajte !!!
@naniki to je moja povinnosť vy ste smiešna ja nemám skoku pedagogickú ani titul pred a za menom a nepysim sa tým a to ze ja robím robotu niekoho druhého je len o tom ze to robím preto lebo učiteľka na to se....
@naniki a milá pani mate co najmenej hovoriť o postihnutých detickach keď ho nemáte v rodine ja mam a tiež viem ako to funguje takže neviem prečo to tu pletiete keď s tým nemajú nič spoločné
@naniki a jediná ktorá tu fnuka ste vy
@mircalla ale nevyplakávate tu na MK, neviem vašu profesiu,preto neviem reagovať,a či by ste zvládla prácu učitelky je nemerateľná veličina ,iba subjektívny pocit - váš osobný.Súhlasím,že nie každý vie zastať každé zamestnanie,učiteľ sa nemôže postaviť za operačný stôl, predavačka nevie vymeniť výskumného pracovníka - len si myslím,že nie každý by zvládol 25 detí i viac - učiť,vychovávať a udržať v pozornosti...
@anjelik534 tak dajte podanie,ak si myslíte že na to serie,je na to zriadená linka....
@anjelik534 prekopíruj kde ja fňukám ? Bože nič pragmatické,nič argumentačné len primitívna odveta,,,ale nevadí,každý si vytvorí o vás názor sám...
@anjelik534 má to veľa spoločné, viac ako sa zdá.....nikto by nemenil, tak skúste byť životu aj vďačná....tému som pochopila,nemám problém čítať s porozumením..
@didamt nikto tu nehrá žabomyšie vojny,ja váš názor akceptujem a nenapádam vás,máte právo na názor tak ako aj ja....veď to nie sú vojny,ale výmena názorov, či ?
@anjelik534 a čia je to povinnosť v tejto nepredvídanej situácii ? Odpovedzte pravdivo? Susedova, sesternicina ?čia ?
By som vas chcela vidiet niektore, ako by ste to zvladali, ked mate pracu, kde musi by vsetko nacas a presne spravene. Do toho online konferencie, ucit, varit, prat, atd. Najlepsie sa hovori tym, ktori su na rodicovskej alebo OCR. Nebavi ma to a nebud tarat optimisticke dristy, ze mi to nevadi, lebo mi to vadi a nevyhovuje. Proste pol roka pomaly takto fungovat je des.
@naniki zbytočná debata s vami lebo vy si stále meliete svoje
@naniki len toľko vaše vyjadrovanie svedčí tiež o niečom 😂
@anjelik534 moje vyjadrovanie svedčí o mnohom - súhlasím a som hrdá na to,ako sa vyjadrujem,nikoho som neurazila,nikoho neponížila...a že mám názor iný ako Vy - nie je hriech..váš názor vám neupieram a už sa mi nevenujte - veď načo...je to debata ako medzi ateistom a veriacim...len toľko....prajem všetko dobré
@naniki podla mna ked uz nariadia otvorenie skol tak to nebude o tom, ze kto nechce neda. Mozno sa bude dat vybavit individualny studijny plan ale to skor ako vynimka. V kazdom pripade teraz na jar to niektore krajiny skusia tak uvidime ako to dopadne.
@namornicka možná je i alternatíva, že otvoria a zostaneme prekvapení - aký nárast chorých bude a následne ich znova zavrú - toto nikto nevie predvídať,ale myslím si,že ak niekto skutočne nechce dať dieťa do školy a edukovať ho doma - môže vyčkať - ako sa situácia vyvŕbí...myslím, že aj lekár dá potvrdenie - nemyslím na celý školský rok - teda ak bude školský rok,ale aspoň na tú prechodnú dobu,kým sa veci vyjasnia ...
@naniki ja osobne som zvedava ci vyskocia v pocte chorych (pripadne mrtvych) tie velkonocne presuvacky krizom krazom po Slovensku. V polovici maja by to mohlo byt v statistikach vidiet. Plus ti zamestnanci DSS co nakazili seniorov, logika veci predpoklada, ze nakazili aj inych ludi a ti zase ostatnych. Ak to tu zacne narastat, treba zvysit ostrazitost. Ak nie (po 2 mesiacoch krizoveho stavu) treba uvolnovat opatrenia.
@10jarka tak ako vy pracujete od včera 😂😂😂😂
@anjelik534 .Stotožňujem sa s pani, čo písala....je to debata ako medzi ateistom a veriacim...len toľko...áno, pracovala som so žiakmi, nie na MK... ako vy. Už sa mi prosím nevenujte.... 🙂
Vsetci to mame v tejto dobe tazke. Ucitelia si vybrali svoje povolanie, my rodicia zasa svoje. Ale je tazke vykonavat dve povolania naraz. Este stastie, ze dnes mam dovolenku, zajtra zasa realita.
@lacibo tak ako nikto nehladi na mna nehladim.ani ja na ostatnych. Tak to jednoducho je, nie iba v casoch corony. Vzdy niekto ziskava a niekto strada. Vo vsetkom. Ja som.OCR kvolo cirone nepoberala a nepoberam. tiez musim pracovat z domu...plnohodnotne samozrejme. Zaujima to niekoho?!

@anjelik534 ale tento režim majú všetci rodičia a nielen na Slovensku - tiež majú viac detí v rôznych ročníkoch, tiež nežijú v hnoji,tiež varia....Ja beriem všetko tak ako ide, nefňukám - čo by dali za to matky handicapovaných detí,aby sa mohli s nimi aj online učiť,fňukáme nad karanténou (áno,každému nie je ľahko ) ale myslíte na matky s takýmito deťmi,ktoré buď dávajú deti do stacionára,alebo sa s nimi trápia doma,mnohokrát aj samé ( lebo partner ich opustil ) a majú celý život "karanténu" v istom slova zmysle.Nežiadajú plat iných profesií,nikto za to nemôže,že sa stalo, čo sa stalo,nikto neostal zatiaľ bez príjmu,buď je na PN,OČR,alebo mu budú refundovať mzdu !! S pokorou učia deti v domácom prostredí,obetujú všetko dieťaťu -aby ho ako tak pripravili na život....berú smiešne peniaze od štátu - príspevky,obetujú svoju kariéru..na toto si pomyslite a nenadávajte krížom krážom - nikto za túto situáciu nemôže! je to ťažké,ale !!!Dajte si večer šampanské,kľaknite,spínajte ruky k Bohu ( alebo osudu ) a bezbreho ďakujte za to,že máte zdravé dieťa !!!!!!Mne keď je z tejto situácie " na hovno",pomyslím si presne na to, a reálne uznám,aké mám v živote šťastie !!!Učivo sa dá doučiť,život sa dá upraviť na skromnejšie pomery,hypotéky posunúť,ale zdravé dieťa je najvyššia priorita,ktorú nám život ponúkol, tak si to vážte a buďte vďačné za to, čo nie je pre každého samozrejmé.... dilema či otvoriť alebo nie školy - veď je na Vás ! Kto nechce - nedá dieťa, kto chce dá.....zbytočne o tom veľa mudrovať,je to ako s očkovaním - kto chce dá,kto nechce nedá..presne tá istá dilema...a teraz babo raď: čo je lepšie?Dnes je každý kto má v riti dieru infektológ,virológ, epidemiológ.....a každý má návod na všetko..zamyslite sa !!!!!