icon

**Pomaly by sa mohli začať otvárať škôlky a prvé stupne škôl, hovorí Krčméry. Dôvodom, prečo chce otvárať škôlky, je to, že mnoho rodičov, ktorí pracujú ako zdravotné sestry či lekári, musí byť doma na OČR.** Sú to profesie, ktoré podľa neho „budeme potrebovať“. Matovič má však iný názor.

naniki
20. apr 2020

@anjelik534 ale tento režim majú všetci rodičia a nielen na Slovensku - tiež majú viac detí v rôznych ročníkoch, tiež nežijú v hnoji,tiež varia....Ja beriem všetko tak ako ide, nefňukám - čo by dali za to matky handicapovaných detí,aby sa mohli s nimi aj online učiť,fňukáme nad karanténou (áno,každému nie je ľahko ) ale myslíte na matky s takýmito deťmi,ktoré buď dávajú deti do stacionára,alebo sa s nimi trápia doma,mnohokrát aj samé ( lebo partner ich opustil ) a majú celý život "karanténu" v istom slova zmysle.Nežiadajú plat iných profesií,nikto za to nemôže,že sa stalo, čo sa stalo,nikto neostal zatiaľ bez príjmu,buď je na PN,OČR,alebo mu budú refundovať mzdu !! S pokorou učia deti v domácom prostredí,obetujú všetko dieťaťu -aby ho ako tak pripravili na život....berú smiešne peniaze od štátu - príspevky,obetujú svoju kariéru..na toto si pomyslite a nenadávajte krížom krážom - nikto za túto situáciu nemôže! je to ťažké,ale !!!Dajte si večer šampanské,kľaknite,spínajte ruky k Bohu ( alebo osudu ) a bezbreho ďakujte za to,že máte zdravé dieťa !!!!!!Mne keď je z tejto situácie " na hovno",pomyslím si presne na to, a reálne uznám,aké mám v živote šťastie !!!Učivo sa dá doučiť,život sa dá upraviť na skromnejšie pomery,hypotéky posunúť,ale zdravé dieťa je najvyššia priorita,ktorú nám život ponúkol, tak si to vážte a buďte vďačné za to, čo nie je pre každého samozrejmé.... dilema či otvoriť alebo nie školy - veď je na Vás ! Kto nechce - nedá dieťa, kto chce dá.....zbytočne o tom veľa mudrovať,je to ako s očkovaním - kto chce dá,kto nechce nedá..presne tá istá dilema...a teraz babo raď: čo je lepšie?Dnes je každý kto má v riti dieru infektológ,virológ, epidemiológ.....a každý má návod na všetko..zamyslite sa !!!!!

naniki
20. apr 2020

@anjelik534 a za to, že svoje dieťa prebaľujete Vám kto ďakuje? Ste hádam rodič, či ?6e dávate zábaly dieťaťu keď je choré,kto vám poslal poďakovanie - veď to je Vaša morálna povinnosť

naniki
20. apr 2020

@anjelik534 ale toto robia teraz všetci,učitelia,zdravotníci - všetci rodičia,tak čo má teraz Matovič poslať prostredníctvom operátora poďakovanie každej rodine ? či ako ste to myslela s poďakovaním ?Minister práce a soc. vecí ďakuje postihnutým rodičom že sa starajú o handicapované dieťa? A tiež majú rodinu,prácu,upratujú varia!!Tak nefňukajte !!!

didamt
20. apr 2020

@naniki precitajte si len nadpis prispevku..staci..

naniki
20. apr 2020

@didamt potom aj VY...si prečítajte nadpis príspevku

mircalla
20. apr 2020

@naniki U nas v skole vacsina ano - mlade baby, dochodkyne, zeny v strednom veku. K tomu ucivu - urcite viem podat ucivo zakladnej skolu lepsie ako zvladne ucitelka moju pracu.

didamt
20. apr 2020

@naniki svoj nazor som vyjadrila, nejdem tu hrat zabomysie vojny.

anjelik534
20. apr 2020

@naniki to je moja povinnosť vy ste smiešna ja nemám skoku pedagogickú ani titul pred a za menom a nepysim sa tým a to ze ja robím robotu niekoho druhého je len o tom ze to robím preto lebo učiteľka na to se....

anjelik534
20. apr 2020

@naniki a milá pani mate co najmenej hovoriť o postihnutých detickach keď ho nemáte v rodine ja mam a tiež viem ako to funguje takže neviem prečo to tu pletiete keď s tým nemajú nič spoločné

anjelik534
20. apr 2020

@naniki a jediná ktorá tu fnuka ste vy

naniki
20. apr 2020

@mircalla ale nevyplakávate tu na MK, neviem vašu profesiu,preto neviem reagovať,a či by ste zvládla prácu učitelky je nemerateľná veličina ,iba subjektívny pocit - váš osobný.Súhlasím,že nie každý vie zastať každé zamestnanie,učiteľ sa nemôže postaviť za operačný stôl, predavačka nevie vymeniť výskumného pracovníka - len si myslím,že nie každý by zvládol 25 detí i viac - učiť,vychovávať a udržať v pozornosti...

naniki
20. apr 2020

@anjelik534 tak dajte podanie,ak si myslíte že na to serie,je na to zriadená linka....
@anjelik534 prekopíruj kde ja fňukám ? Bože nič pragmatické,nič argumentačné len primitívna odveta,,,ale nevadí,každý si vytvorí o vás názor sám...
@anjelik534 má to veľa spoločné, viac ako sa zdá.....nikto by nemenil, tak skúste byť životu aj vďačná....tému som pochopila,nemám problém čítať s porozumením..
@didamt nikto tu nehrá žabomyšie vojny,ja váš názor akceptujem a nenapádam vás,máte právo na názor tak ako aj ja....veď to nie sú vojny,ale výmena názorov, či ?

naniki
20. apr 2020

@anjelik534 a čia je to povinnosť v tejto nepredvídanej situácii ? Odpovedzte pravdivo? Susedova, sesternicina ?čia ?

mircalla
20. apr 2020

@naniki Ja nevyplakavam. Ja tvrdim, ze ucitelia robia menej hodin ako ostatni. Konstatujem fakty. Konec a bodka. Uviedla som priklady, kolko toho ucia. Nemam cas tu diskutovat, vy asi ano

naniki
20. apr 2020

@mircalla veď píšem,že nevyplakávaš....

veronicka1901
20. apr 2020

By som vas chcela vidiet niektore, ako by ste to zvladali, ked mate pracu, kde musi by vsetko nacas a presne spravene. Do toho online konferencie, ucit, varit, prat, atd. Najlepsie sa hovori tym, ktori su na rodicovskej alebo OCR. Nebavi ma to a nebud tarat optimisticke dristy, ze mi to nevadi, lebo mi to vadi a nevyhovuje. Proste pol roka pomaly takto fungovat je des.

anjelik534
20. apr 2020

@naniki zbytočná debata s vami lebo vy si stále meliete svoje

anjelik534
20. apr 2020

@naniki len toľko vaše vyjadrovanie svedčí tiež o niečom 😂

naniki
20. apr 2020

@anjelik534 moje vyjadrovanie svedčí o mnohom - súhlasím a som hrdá na to,ako sa vyjadrujem,nikoho som neurazila,nikoho neponížila...a že mám názor iný ako Vy - nie je hriech..váš názor vám neupieram a už sa mi nevenujte - veď načo...je to debata ako medzi ateistom a veriacim...len toľko....prajem všetko dobré

namornicka
20. apr 2020

@naniki podla mna ked uz nariadia otvorenie skol tak to nebude o tom, ze kto nechce neda. Mozno sa bude dat vybavit individualny studijny plan ale to skor ako vynimka. V kazdom pripade teraz na jar to niektore krajiny skusia tak uvidime ako to dopadne.

naniki
20. apr 2020

@namornicka možná je i alternatíva, že otvoria a zostaneme prekvapení - aký nárast chorých bude a následne ich znova zavrú - toto nikto nevie predvídať,ale myslím si,že ak niekto skutočne nechce dať dieťa do školy a edukovať ho doma - môže vyčkať - ako sa situácia vyvŕbí...myslím, že aj lekár dá potvrdenie - nemyslím na celý školský rok - teda ak bude školský rok,ale aspoň na tú prechodnú dobu,kým sa veci vyjasnia ...

10jarka
20. apr 2020

@mircalla Milujem svoju prácu, nemenila by som.... mali ste vyštudovať pedagogiku - evidentne vôbec, ale vôbec nie ste v obraze... pekný deň 🙂

10jarka
20. apr 2020

@mircalla Dodatok.. tak veľmi ste dnes dopoludnia na MK " pracovali"... :(

mircalla
20. apr 2020

@10jarka Ja sedim za PC tak 12 hodin denne pre tvoju info a narozdiel od teba, mam taku pracu.....Robim x nadcasov a robim aj takmer vsetky statne sviatky a aj vikendy. Takze bez obav, ja si tych 8 hodin cisteho casu odrobim vzdy

namornicka
20. apr 2020

@naniki ja osobne som zvedava ci vyskocia v pocte chorych (pripadne mrtvych) tie velkonocne presuvacky krizom krazom po Slovensku. V polovici maja by to mohlo byt v statistikach vidiet. Plus ti zamestnanci DSS co nakazili seniorov, logika veci predpoklada, ze nakazili aj inych ludi a ti zase ostatnych. Ak to tu zacne narastat, treba zvysit ostrazitost. Ak nie (po 2 mesiacoch krizoveho stavu) treba uvolnovat opatrenia.

anjelik534
20. apr 2020

@10jarka tak ako vy pracujete od včera 😂😂😂😂

10jarka
20. apr 2020

@anjelik534 .Stotožňujem sa s pani, čo písala....je to debata ako medzi ateistom a veriacim...len toľko...áno, pracovala som so žiakmi, nie na MK... ako vy. Už sa mi prosím nevenujte.... 🙂

veronicka1901
20. apr 2020

Vsetci to mame v tejto dobe tazke. Ucitelia si vybrali svoje povolanie, my rodicia zasa svoje. Ale je tazke vykonavat dve povolania naraz. Este stastie, ze dnes mam dovolenku, zajtra zasa realita.

lacibo
20. apr 2020

@didamt prepáč, ale nemáš o tom ani páru.. keď otvoria škôlky, už nárok na OČR kvôli korone nebude!! a čo spravia mamičky oslabených detičiek? budú musieť pekne nastúpiť do práce a detičky do kolektívu..no veľa šťastia..

didamt
20. apr 2020

@lacibo tak ako nikto nehladi na mna nehladim.ani ja na ostatnych. Tak to jednoducho je, nie iba v casoch corony. Vzdy niekto ziskava a niekto strada. Vo vsetkom. Ja som.OCR kvolo cirone nepoberala a nepoberam. tiez musim pracovat z domu...plnohodnotne samozrejme. Zaujima to niekoho?!