**Sulík trvá na tom, aby boli otvorené ďalšie typy predajní skôr ako 6. mája. Ekonomické škody sú vraj obrovské: Sulík nechce čeliť ešte väčšej ekonomickej kríze, akú Slovensko zažíva teraz.** „Problém je, že reálny ekonomický život nepočká. Predajne, ktoré sú pozatvárané, vyrábajú straty," dodáva.
Ja som za, pane na nebi...dnes 2 pozitivne testy. A my mame skoro vsetko pozatvarane...zivot musi ist dalej. Ja by som bola uz aj za otvorenie skol.
ja neviem na co caka? kym bude dva tyzdne nula? a potom co? ostaneme navzdy zatvoreni na malom svk bez moznosti cestovat lebo co ak sa niekto nakazi? cielom bolo spomalit sirenie, ciel splneny. tak naco toto dalsie teatro?
@evamarek77 uzite si svoje deti? Niekto pracuje a deti ma u starych rodicov,iny pracuje z domu,ma robit aj vyucovat svoje deti.dalsi doma zivoria z 55 percent platu a nevedia ako utiahnu svoje vydavky...respektujeme,ze je pandemia,ale ako sama vidis,vlada sama nevie,co robi...3 dni plati jedno opatrenie,lebo seniori sa buria? Tak ja mam dodrziavat opatrenia a oni behaju kade tade? A to nespominam,ze pracujem s ludmi a virus mozem dovliect hocikedy domov.tak nech mi nikto nehovori,ze toto je v poriadku.
@evamarek77 to je taky kratkozraky pohlad. nemecko nema zdaleka take prisne pravidla ako mame my a pozri ako im krasne krivka klesa. a kopu dalsich statov je na tom rovnako. v UK maju priserne zdravotnictvo (svagrina robi priamo pacientmi s covid a bola zhrozena ze dr z onkologie pride medzi covid pacientov a v tom istom obleku a rukaviciach sa vrati medzi onko pacientov!)
a jasne, ze ked mas vysoku hustotu obyvatelstva a sucasne velky pohyb cudzincov, tak bude sirenie hocijakej choroby a pretazenie nemocnic markantnejsie nez v takom malom zapadakove ako sme my.
takze ano, jasne, kupili sme cas, ktorym predlzime zivoty o rok ci dva starym ludom ale to ze nam kolabuje ekonomika, umieraju ludia kvoli zanedbanym preventivkam a liecbe, zvysuje sa pocet celosvetovo hladujucich o miliony!!!, to je vlastne uplne zanedbatelne.
a ako pise
@petka1982 su ludia, co stale pracuju a ucia svoje deti a nemaju ten luxus sediet doma na riti a nechat sa zivit od statu a pochvalovat si ako im je vlastne dobre.
Lenze co kaviarne, restauracie, maserske salony, kozmeticke salony,obchody s oblecenim, obuv...milion zivnostnikov. Aj tito ludia ekonomicky trh.

Uz mi ide na nervy veru