icon

Ako nájsť bývanie so 7-mesačným dieťaťom?

anastaziakendiova
23. okt 2024

Ahojte zienky poraďte mi partner ma vyhadzuje z jeho rodného domu kde sme byvali so 7 mesačným dieťaťom. Ako to riesit. Poprípade nejaky lacný najom alebo co? Dakujem

belllinka
23. okt 2024

Tvoje možnosti sú jedine: rodičia, krízové centrum alebo dieťa do jaslí, ty do práce a dúfať v zázrak, že s dieťaťom nájdeš podnájom. Z rodičáku by si ako chcela platiť podnájom?

anjelicek26
23. okt 2024

Chod k rodičom, tvojom starym rodičom alebo ku surodencovi.. obvolaj a chod, potom to riešiť v kľude keď bude mat dieta rok a ty budeš moc ist do prace.

vikusjk
23. okt 2024

@anastaziakendiova velmi tazko najdes podnajom, cize ozaj sa skus obratit v prvom rade na rodinu a ak nie tak na nejake krizove centrum pre matky s detmi

juliet86
23. okt 2024

mestsky najomny byt? skus sa ist poradit na urad socialnych veci

belllinka
23. okt 2024

@juliet86 a to si myslíš, že tam nabehne, zaklope a oni jej dajú klúče? Na tie byty sa čaká roky.

juliet86
23. okt 2024

@belllinka to co zi mapisapa si nemyslim.

simona20201309
23. okt 2024

@anastaziakendiova prečo vás vyháňa z domu? Aký má dôvod dospelý muž vyhnať 7mes. Dieťa na ulicu? Uvedomuje si co robí? Alebo len ty dramatizujes?

belllinka
23. okt 2024

@juliet86 tak načo jej dávaš mylné informácie? Ani len do poradovníka ju nedajú, keďže nemá príjem.

chrobak7
23. okt 2024

@juliet86 Mestský nájomný byt nie je sociálna výpomoc pre nemajetných. Ako napísala bellinka - musí mať príjem, aby mohla platiť nájomné. Nenechajú ju tam bývať zadarmo niekoľko rokov, kým dieťa začne chodiť do škôlky.

Skús krízové centrá. Daj si do googlu a nájdi v okolí. Prvú pomoc nájdeš tam.

svetlonos
23. okt 2024

@juliet86
prosím ta zisti ako to funguje. Ty myslíš pekne ružovo. Známa cakala 4 roky a bez príjmu a okamžite by si mohla akurát tak pískať! Matka samozivitelka tiez, otec ma v ... . Myslíš, že ich to zaujímalo??

pieksamaki
23. okt 2024

@belllinka keď je to matka s dieťaťom je uprednostnena....ale bude sa skúmať aj partner, jeho pomery, sud....a výživné.....

vkatush
23. okt 2024

Partner alebo manžel ? Je to rozdiel.
Výživné vymáhať súdom na dieťa a tuším môžeš aj na seba ako matka starajúca sa o dieťa do 2 rokov (len tam si zisti viac, s tým nemám skúsenosť).
Obrátiť sa na rodinu a ak nemáš, krízové centrá (napr v košickej novej vsi, to máš blízko, je azylový dom. Zavolaj tam a opýtaj sa, či ti nevedia pomôcť, dvíhajú takmer hneď).

andymady
24. okt 2024

@anastaziakendiova Neviem, co sa tam medzi vami stalo, ale je predpokladam otec vasho dietata - tak je normalny? S takym babatkom?? Nech ti on zabezpeci nove byvanie. Ci to bolo take na divoko? Ze ani zobrati nie ste? Kazdopadne, povedz mu, ze len tak sa odist s takym malickym neda. Boze......🙏🏻

libusak
24. okt 2024

Jedine rodina

anastaziakendiova
autor
24. okt 2024

@simona20201309 urcite nedramatizujem, nemam na to dovod. Pretoze sa chce rozist a je zla povaha

anastaziakendiova
autor
24. okt 2024

@andymady povedala som on mi povedal ze no on nevie kde pojdeme. 😔

andymady
26. okt 2024

@anastaziakendiova Ste zobratí? To je dosť podstatné. Ale aj keby nie, je otcom takže mu vyplývajú povinnosti voči dieťaťu a tebe. Oslovila by som právnika. Nájsť si štátneho, ktoré rieši problematiku vo veciach rodiny.