icon

Ako sa žije na sídlisku KVP v Košiciach?

19. sep 2025

Pekný deň želám. S manželom dlhšie uvažujeme a kúpe bytu na tomto sídlisku, máme dve deti vo veku 5 a 1 rokov. Ako sa vám býva na sídlisku KVP? Občianska vybavenosť, školy, školky. Manžel momentálne dochádza za prácou cca 30km. Uvažujeme z toho hľadiska. Ďakujem pekne za odpovede.

viestta
19. sep 2025

Dobre sa nam byva, vsetko tu je, do centra sa odvezies relativne rychlo aj MHD a priroda "za rohom"

anonym_2668dd
19. sep 2025

Ja byvam v starom meste a som spokojna, byvam tu len kratucko ale dobre, clovek si zvykne
Byvala som na terase pri galerii a to bolo super, maximalna spokojnost ale pre urcite osobne dovody som musela pdist a na par rokov sa odstahovat inde, teraz som sa do kosic musela zase kvoli praci prestahovat no vybrala som ti teraz stare mesto - novy zaciatok, nove miesto
Byvam v novostavbe, terasa, zahrada, citim sa bezpecne, je tu ticho a pokoj, vela rodin s detmi takze aj moje dieta si tu snad kamosov najde, skola, skolky, nemocnica vsetko mam co clovek kamenom dohodi, za 10min som na hlavnej, zaparkujes bez problemov
Mne kosice prirastli k srdcu, snad sa zzijem aj so starym mestom 🙂
Mala som znamych, kvp si pochvalovali len najst vhodny byt a dobrych susedov, niektore stare byty maju steny ako z papiera, isla by som do novostavby nie do tych starych 50rocnych bytov darmo su po rekonstrukcii, za mna uz jedine novostavba

elviku11
19. sep 2025

Na KVP vám bude dobre s malými deťmi - sú tu aj školy, škôlky, štátne aj súkromné. Veľa mladých rodín s deťmi v podobnom veku. Aj príroda blízko, aj les, ihriská, dokonca štadión, kde sa môžeš celoročne korčuľovať na ľade, aktívne kresťanské spoločenstvá mladých s rodinami, plno krúžkov, aj športových pre deti...
A do centra mesta to máš 20 minút autobusom.

elly23
23. sep 2025

Zatiaľ dobre, ale sťahujeme sa kvôli parkovaniu. Odmietame platiť nájom a ešte platiť poplatok 650€ za auto na rok. Choré, lebo nie sme rezidenti a druhé auto tiež za poplatok. Takže s novým rokom príde aj odsťahovanie.

anonym_00310c
24. sep 2025
@elly23

Zatiaľ dobre, ale sťahujeme sa kvôli parkovaniu. Odmietame platiť nájom a ešte platiť poplatok 650€ za auto na rok. Choré, lebo nie sme rezidenti a druhé auto tiež za poplatok. Takže s novým rokom príde aj odsťahovanie.

@elly23 a kaam sa odstahujete? ci si kupite svoj byt...lebo toto je cielom mesta, aby domaci platili dane a za odpad, a mesto dostalo prispevok na obcanov...

sweet20
24. sep 2025
@elly23

@elly23 lenze pani chce kupit byt a ty pises o najme

autor
24. sep 2025

Dakujem za vsetky odpovede. Zatiaľ to vyzerá nádejne

viestta
24. sep 2025
@anonym_autor

Dakujem za vsetky odpovede. Zatiaľ to vyzerá nádejne

@anonym_autor tolko ti poviem, ze KVP asi bude dobra lokalita, lebo nie je tyzden, ze by sme v schranke nemali aspon jeden listocek "Kupim byt..."

sweet20
24. sep 2025
@viestta

@anonym_autor tolko ti poviem, ze KVP asi bude dobra lokalita, lebo nie je tyzden, ze by sme v schranke nemali aspon jeden listocek "Kupim byt..."

@viestta my na terase to iste, kazdy druhy den

haraburdova
24. sep 2025

byvala som na kvpcku 20 rokov, spominam na to s laskou. vyborne skoly, skolky, ihriska, vsetko po ruke a priroda nedaleko.

elly23
24. sep 2025
@anonym_00310c

@elly23 a kaam sa odstahujete? ci si kupite svoj byt...lebo toto je cielom mesta, aby domaci platili dane a za odpad, a mesto dostalo prispevok na obcanov...

@anonym_00310c mimo mesta, už sme podnikli kroky. Inak KVP je super sídlisko, nebyť toho plateného parkovania.

daniella08
25. sep 2025
@elly23

@elly23 ak jazdíte na firemnom aute alebo ste v podnájme tak to len nahláste a zaplatíte normálne 20€ alebo 110€.

daniella08
25. sep 2025

@anonym_autor bývala som takmer na každom sídlisku aj v meste. Na KVP je nám najlepšie, najmä kvôli deťom (ihriská, školy, škôlky, dostupnosť a hlavne bezpečnosť).
Parkovanie sa dá vyriešiť len treba ísť na úrad nahlásiť auto. (Dať si trvalý pobyt, nahlásiť ak ste v prenájme alebo nahlásiť firemné auto) .

elly23
25. sep 2025
@daniella08

@elly23 ak jazdíte na firemnom aute alebo ste v podnájme tak to len nahláste a zaplatíte normálne 20€ alebo 110€.

@daniella08 a kde to nahlásime, prosím vieš poradiť?

elly23
25. sep 2025
@daniella08

@daniella08 Starosta neodpovedal, my už hľadáme iné bývanie

elly23
25. sep 2025
@daniella08

@anonym_autor bývala som takmer na každom sídlisku aj v meste. Na KVP je nám najlepšie, najmä kvôli deťom (ihriská, školy, škôlky, dostupnosť a hlavne bezpečnosť).
Parkovanie sa dá vyriešiť len treba ísť na úrad nahlásiť auto. (Dať si trvalý pobyt, nahlásiť ak ste v prenájme alebo nahlásiť firemné auto) .

@daniella08 ale kde trvalý? Máme trvalý pobyt v centre, ale do podnájmu nám trvalý pobyt nedajú.

viestta
25. sep 2025
@elly23

@daniella08 ale kde trvalý? Máme trvalý pobyt v centre, ale do podnájmu nám trvalý pobyt nedajú.

@elly23 platene parkovanie bude casom v celom meste pretoze aut je viac ako parkovacich miest

elly23
25. sep 2025
@viestta

@elly23 platene parkovanie bude casom v celom meste pretoze aut je viac ako parkovacich miest

@viestta Preto hľadáme nehnuteľnosť

luxus10
25. sep 2025

v ziline po zavedeni regulovaneho parkovania na jednom z okrajovych sidlisk, kde sa obyvatelia stazovali na nedostatok park. miest, a ziadali mesto o vybudovanie dalsich miest, sa uvolnilo takmer 500 park. miest...parkovne pre rezidentov 20 €, pre nerezidentov a neobcanov mesta 450 €...toto je zamer mesta, ked ludia byvaju, nech vlastnia nehn.-dane, smeti, alebo maju aspon trvaly pobyt-peniaze na obcana od statu...

mestam chybaju peniaze , ale maju zvysene naklady na ludi, ktori v meste ziju, produkuju odpad, ale peniaze za nich dostavaju obce, v kt. maju trv. pobyt...

elly23
25. sep 2025
@luxus10

v ziline po zavedeni regulovaneho parkovania na jednom z okrajovych sidlisk, kde sa obyvatelia stazovali na nedostatok park. miest, a ziadali mesto o vybudovanie dalsich miest, sa uvolnilo takmer 500 park. miest...parkovne pre rezidentov 20 €, pre nerezidentov a neobcanov mesta 450 €...toto je zamer mesta, ked ludia byvaju, nech vlastnia nehn.-dane, smeti, alebo maju aspon trvaly pobyt-peniaze na obcana od statu...

mestam chybaju peniaze , ale maju zvysene naklady na ludi, ktori v meste ziju, produkuju odpad, ale peniaze za nich dostavaju obce, v kt. maju trv. pobyt...

@luxus10 až na to, že tu býva väčšina, ktorá má trvalý pobyt v KE, ale v inej mestskej časti. Prečítala som si info k parkovaniu, ale odmietam zaplatiť 650€ za jedno auto a aj to pravdepodobne nezaparkujem pred domom, lebo tu takmer nikdy nie je miesto a potrebujem e dve autá, lebo ja dochádzam a nosím obe deti do práce a tak isto manžel. Jednak už nájom je vysoký a nie ešte platiť parkovné. Mali to dať vrámci mesta a hotovo.

luxus10
25. sep 2025
@elly23

@luxus10 až na to, že tu býva väčšina, ktorá má trvalý pobyt v KE, ale v inej mestskej časti. Prečítala som si info k parkovaniu, ale odmietam zaplatiť 650€ za jedno auto a aj to pravdepodobne nezaparkujem pred domom, lebo tu takmer nikdy nie je miesto a potrebujem e dve autá, lebo ja dochádzam a nosím obe deti do práce a tak isto manžel. Jednak už nájom je vysoký a nie ešte platiť parkovné. Mali to dať vrámci mesta a hotovo.

@elly23 no mohli, ale to by museli chciet...

selenka7
25. sep 2025

Na KVP som vyrastla, boli sme medzi prvymi obyvatelmi, ked sidlisko vznikalo. Rodicia mi tam stale byvaju, dcera tam chodi do skoly. Podla mna uplne idealne, mas tam vsetko, navyse z KVP nemas ziadne tragicke kolony do centra mesta cez spicku, ako z inych okrajovych sidlisk. Ale tiez zalezi na konkretnej casti KVP, ulici, niekde je uz velky problem s parkovacimi miestami.

daniella08
25. sep 2025
@elly23

@elly23 stačí nahlásiť že ste v podnájme na KVP a platí sa ako za druhé auto. Na miestnom urade Vám určite všetko vysvetlia.

elly23
26. sep 2025
@daniella08

@elly23 stačí nahlásiť že ste v podnájme na KVP a platí sa ako za druhé auto. Na miestnom urade Vám určite všetko vysvetlia.

@daniella08 ďakujem