icon

Bilingválne francúzske gymnázium v Košiciach

perthes
3. sep 2022

Ahojte. Dcéra nastupuje do prvého ročníka na francúzske bilingválne gymnázium v Košiciach. Viem, že to nebude ľahké, ale ver, že to bolo dobré rozhodnutie. Ak viete mi niečo k tej škole napísať, budem vďačná. Ďakujem

Strana
z3
daniela242
Včera o 13:35
@anonym_fb0525

@daniela242 na to je tam ten prvy rok. Aj clovek ktory nevie ani ň po francuzsky tam moze ist a za ten prvy rok sa nauci velmi pekne po francúzsky (ak sa samozrejme bude snazit)

@anonym_fb0525 Ja vseobecne info viem, na bilingvale mam aj dceru. Zaujimali ma konkretne skusenosti z tejto skoly.

jana7
Včera o 18:51
@daniela242

@anonym_fb0525 Ja vseobecne info viem, na bilingvale mam aj dceru. Zaujimali ma konkretne skusenosti z tejto skoly.

@daniela242 Má rád prírodné vedy? Tie sú hlavne vo francúzštine a sú dosť náročné... Dcéra si stále drží dobré výsledky ale maká naozaj veľa...

anonym_26fe86
Včera o 19:26
@daniela242

@jana7 Ako sa dcere paci na fr gympli? Mojho prijali a rozmyslame , ci nastupi 😊. Z fr vie vie len absolutne zaklady, inak nic. Inak jazyky mu idu lahucko, len sa trosku tej fr obavam..

@daniela242 Francúzština nie je žiadny problém. Tú sa v prvom roku naučí a dovolím si povedať, že je to najľahšie, čo ho čaká. Francúzske gymnázia sú však zamerané na prírodné vedy, je tam oveľa viac matematiky, fyziky, chémie a biológie ako na obyčajnom gymnáziu, idú viac do hĺbky a žiaci z dvoch týchto predmetov musia aj povinne maturovať. Celkovo je to náročné štúdium a ak dieťa neplánuje študovať práve prírodovedné smery, je úplne zbytočne náročné. Mám tam dcéru a veru ľutuje výber, keďže k týmto predmetom má vlažný vzťah a chce študovať právo. Išla tak kvôli jazyku a ostatné sme zistili až za pochodu, keď už bola zmena nemožná. A aj keď sa tu z toho smejú, veru jej aj pomáhame s učením a platíme aj doučovanie, ani mala dobré výsledky. Niekoľko jej spolužiakov už školu zanechalo

daniela242
Dnes o 05:46
@anonym_26fe86

@daniela242 Francúzština nie je žiadny problém. Tú sa v prvom roku naučí a dovolím si povedať, že je to najľahšie, čo ho čaká. Francúzske gymnázia sú však zamerané na prírodné vedy, je tam oveľa viac matematiky, fyziky, chémie a biológie ako na obyčajnom gymnáziu, idú viac do hĺbky a žiaci z dvoch týchto predmetov musia aj povinne maturovať. Celkovo je to náročné štúdium a ak dieťa neplánuje študovať práve prírodovedné smery, je úplne zbytočne náročné. Mám tam dcéru a veru ľutuje výber, keďže k týmto predmetom má vlažný vzťah a chce študovať právo. Išla tak kvôli jazyku a ostatné sme zistili až za pochodu, keď už bola zmena nemožná. A aj keď sa tu z toho smejú, veru jej aj pomáhame s učením a platíme aj doučovanie, ani mala dobré výsledky. Niekoľko jej spolužiakov už školu zanechalo

@anonym_26fe86 Dakujem za podrobnejsie info, presne toto som chcela pocut. Dceru mam tiez na druhej sekcii na tejto skole, cize ucitelov pozname. Ti, co ucia ju v slovencine, ucia na fr vo francuzstine. On ma vseobecne lepsi vztah k prirodnym vedam ako k humanitnym, aj rozmysla nad medicinou, len ci to ma zmysel drvit sa to vo fr. Je prijaty aj na druhu sekciu na tejto skole, len rozmyslame kde nakoniec zakotvi. Ucitelov bio a chem pozname, na nasej sekcii su v pohode, len ci su taki aj na fr -))

daniela242
Dnes o 05:49
@jana7

@daniela242 Má rád prírodné vedy? Tie sú hlavne vo francúzštine a sú dosť náročné... Dcéra si stále drží dobré výsledky ale maká naozaj veľa...

@jana7 Ma ich mierne radsej ako humanitne, ale vyrazne ho formuju ucitelia na zs.Cize je to skor podla sympatii. Jedine fyziku nemusi,ani z nej podla mna nema dobre zaklady ale viem ze na gympli ju uci francuz. Tak tazko povedat, ci by este dobehol resty..

jana7
Dnes o 07:27
@daniela242

@jana7 Ma ich mierne radsej ako humanitne, ale vyrazne ho formuju ucitelia na zs.Cize je to skor podla sympatii. Jedine fyziku nemusi,ani z nej podla mna nema dobre zaklady ale viem ze na gympli ju uci francuz. Tak tazko povedat, ci by este dobehol resty..

@daniela242 tá fyzika je iná, môj muž sa učí s dcérou lebo ten Francúz nevie po anglicky a preklad cez translator je dosť kostrbaty..ale nejako to dáva čo žasnem lebo ja tomu vôbec nerozumiem ale môj druhý syn tiež nosí samé jednotky z fyziky s tým že ho veľmi baví 🙈

jana7
Dnes o 07:29
@anonym_26fe86

@anonym_26fe86 v ktorom je ročníku?

anonym_26fe86
Dnes o 08:05
@jana7

@anonym_26fe86 v ktorom je ročníku?

@jana7 V treťom.

jana7
Dnes o 08:11
@anonym_26fe86

@jana7 V treťom.

@anonym_26fe86 moja v druhom zatiaľ to dáva bez doučovania a tiež rozmýšľala nad právom ale nevie či to nezmení na a medicínu ale neviem načo využije franinu.

Strana
z3