Byty na prenájom v Košiciach: Sú ceny primerané?
Zdravím vás, dámy. Prezraďte mi, či som ja tá vadná, alebo tie ceny prenájmov sú fakt likvidačné? Dala som do vyhľaváča prenájom 1-izbového bytu v Košiciach (podotýkam torzo termínu "lacné") No, skoro ma porazilo. Som po rozvode, z peňazí z BSM si môžem viete čo. Zarobím cca 1000€ a z toho mám platiť prenájom 600€? Vraj lacné? Už tým ľuďom načisto ****?
@anonym_autor Tiež som pozerala. Košice sú dosť drahé, asi najdrahšie čo sa týka východného Slovenska.
Nedala by som za toto asi 600 eur, kamarátka našla v Poprade lepší byť za 2 izbový za 600.
@anonym_autor preco urazas prenajimatelov? Cena sa ti nepaci, hladaj inde. Nikto nie je povinny ponuknut byt za cenu ktoru si vies dovolit; je to kazdeho jeho vec, kolko chce za prenajom
čo chceš ľudsky chápať. V dnešnej dobe .
@anonym_autor v starom meste si za bývanie priplatíš. Pozeraj niekde na niektorom zo sídlisk
@anonym_autor Prenajímam 2 izbový byt v BA za 800 Eur. A mal som 40 uchádzačov, z toho 2 Slovákov, ktorí odmietli. Tak to nakoniec získali Ukrajinky. A myslím si, že by som bol schopný prenajať aj za viac.
@anonym_autor Prenajímam 2 izbový byt v BA za 800 Eur. A mal som 40 uchádzačov, z toho 2 Slovákov, ktorí odmietli. Tak to nakoniec získali Ukrajinky. A myslím si, že by som bol schopný prenajať aj za viac.
@anonym_c7a154 lenže ukrajinky sa budú skladať každá svoju polovicu za nájom. Autorka zrejme chce bývať sama a nie sa stlačiť niekde v malom byte s cudzími ľuďmi
@anonym_c7a154 lenže ukrajinky sa budú skladať každá svoju polovicu za nájom. Autorka zrejme chce bývať sama a nie sa stlačiť niekde v malom byte s cudzími ľuďmi
@anonym_d869e3 Áno je to tak, ale nás prenajimatelov to nemusí zaujimat. My máme 800 Eur. Nech sa autorka pozrie na túto tému aj očami prenajimatelov. Nie sme charita.
Je to predražené ľudia už nevedia čo by pýtali. To je tak ,keď je niekto nenažrany. Choré.
@anonym_autor Ved vezmi si hypoteku na taky byt - uvidis, ze sa do 600 eur nezmestis ani so splatkou a poplatkami. Trochu realisticky sa na to pozeraj. Nie je probelm, ze zarabas malo a ocakavas princess treatment? Ja som pred 6 rokmi idla do najmu s 2 detmi pocas rozvodu. Nebolo to lacne, avsak - teraz za byvanie platim viac nez v najme 🤷♀️. A mam 2 prace. Tak si najdi lepsie platenu pracu.
1i byty sa hybu takto a vyssie, garzonky su jemne pod, naprilad tato je za 300 eur/m: https://reality.bazos.sk/inzerat/195288829/pren...
Narychlo som pozrela ponuku na nete. Ani na sidliskach to nie je lepsie. Asi budes musiet riesit len prenajom samostatnej izby v zdielanom byte.
Prenajímateľom vôbec neje.e, prečo by malo? Aj ich náklady sú vysoké a keď to majú ako zárobok, tak chcú aj zarobiť, nie robiť charitu. Choď do banky a spýtaj sa na hypo a kúp si vlastný byt. 🤷🏼♀️ To, že zarábaš 1000€, je smutné, chápem, že doteraz to stačilo ale odteraz musíš zarobiť aspoň za 1 a pol človeka, ak chceš žiť dôstojne, takže potrebuješ ešte aspoň 500-700€ plat navyše + hľadať prenájom mimo centra mesta.
Je to predražené ľudia už nevedia čo by pýtali. To je tak ,keď je niekto nenažrany. Choré.
@anonym_9cc43a nenažraný??? Vieš aké sú náklady na hypotéku takého bytu, elektrika, plyn, dane za byt, možno aj internet v cene? A to nehovorím kde je tam ešte nejaký ten mini " zisk" k tomu. Či prenajímatelia majú byť charita, platiť to zo svojho??? A plus, neraz som počula, ako nájomníci zničia byt. Takže prenajať za nižšiu sumu ako má dotyčný náklady a nechat si zhumpľovať byt? Mala by si s tým začať teda ty.
@anonym_autor co chces v mafianskom state kde skoro nic nefunguje?platy pomaly ako v krajinach tretieho sveta a ceny ako zapadna Europa.a obohacuje sa vladnuca kasta...
Nožnice medzi vysokými cenami všetkého a stagnujúcimi platmi sa otvárajú. Získavať budú extrémisti, krajná pravica. Najhoršia je praktická nedostupnosť bývania za únosné peniaze. Časom to môže byť veľkým problémom, zdrojom sociálnych nepokojov.
Dcéra bývala na Terase za 590.. takže tých 600 je asi reálnych, teraz má za 600 podobný byt v Brne
autorka,, ak mas v cistom 1000 eur, tak to je zrejme bezna praca, ktoru mozes robit aj v inom meste. Deti zrejme nemas, leo nespominas, a jednak hladas iba 1 izb. byt.
skusila by som ine mesto, alebo dokonca aj zahranicie a tam si lepsie zarobit.
ak si sama , mas vela moznosti, naco sa viazes na drahe Kosice?
inak moja sestra po rozvode v Ke, si kupila malicky pozemok v zahr. kolonii, nad kalvariou, cize blizko centra a tam si dala priviezt montovany mini domcek. Ano aj to stoji peniaze, ale menej ako kupa bytu. ludia tam bezne byvaju v chatkach celorocne.
Nuz je ine ked su na vsetko dvaja,ale teraz si predstav,ze zena na rodicaku 500eur a muz donesie tiez 1000cku a musia byvat,musia sa starat aj o dalsieho cloveka.Ty sa musis starat sama o seba,teda tych 400eur ti bude musiet vystacit.Nemas na vyber,resp.mas najst si lepsie platenu pracu,alebo este brigadu.

Ešte maličkosť...stôl pod dverami! Chladnička pod dverami! https://www.nehnutelnosti.sk/detail/galeria/fot...