icon

Byty na prenájom v Košiciach: Sú ceny primerané?

Včera o 22:43

Zdravím vás, dámy. Prezraďte mi, či som ja tá vadná, alebo tie ceny prenájmov sú fakt likvidačné? Dala som do vyhľaváča prenájom 1-izbového bytu v Košiciach (podotýkam torzo termínu "lacné") No, skoro ma porazilo. Som po rozvode, z peňazí z BSM si môžem viete čo. Zarobím cca 1000€ a z toho mám platiť prenájom 600€? Vraj lacné? Už tým ľuďom načisto ****?

autor
Včera o 22:48

Ešte maličkosť...stôl pod dverami! Chladnička pod dverami! https://www.nehnutelnosti.sk/detail/galeria/fot...

estellas
Včera o 23:18

@anonym_autor Tiež som pozerala. Košice sú dosť drahé, asi najdrahšie čo sa týka východného Slovenska.
Nedala by som za toto asi 600 eur, kamarátka našla v Poprade lepší byť za 2 izbový za 600.

arvin_sark
Včera o 23:33

@anonym_autor Staré mesto? To by som ani menej nečakal. Hľadaj sídliská.

anonym_560f70
Včera o 23:38

@anonym_autor preco urazas prenajimatelov? Cena sa ti nepaci, hladaj inde. Nikto nie je povinny ponuknut byt za cenu ktoru si vies dovolit; je to kazdeho jeho vec, kolko chce za prenajom

anonym_c6c125
Dnes o 02:25

čo chceš ľudsky chápať. V dnešnej dobe .

niki35
Dnes o 03:10

@anonym_autor v starom meste si za bývanie priplatíš. Pozeraj niekde na niektorom zo sídlisk

anonym_c7a154
Dnes o 03:28

@anonym_autor Prenajímam 2 izbový byt v BA za 800 Eur. A mal som 40 uchádzačov, z toho 2 Slovákov, ktorí odmietli. Tak to nakoniec získali Ukrajinky. A myslím si, že by som bol schopný prenajať aj za viac.

anonym_d869e3
Dnes o 03:34
@anonym_c7a154

@anonym_autor Prenajímam 2 izbový byt v BA za 800 Eur. A mal som 40 uchádzačov, z toho 2 Slovákov, ktorí odmietli. Tak to nakoniec získali Ukrajinky. A myslím si, že by som bol schopný prenajať aj za viac.

@anonym_c7a154 lenže ukrajinky sa budú skladať každá svoju polovicu za nájom. Autorka zrejme chce bývať sama a nie sa stlačiť niekde v malom byte s cudzími ľuďmi

anonym_c7a154
Dnes o 03:39
@anonym_d869e3

@anonym_c7a154 lenže ukrajinky sa budú skladať každá svoju polovicu za nájom. Autorka zrejme chce bývať sama a nie sa stlačiť niekde v malom byte s cudzími ľuďmi

@anonym_d869e3 Áno je to tak, ale nás prenajimatelov to nemusí zaujimat. My máme 800 Eur. Nech sa autorka pozrie na túto tému aj očami prenajimatelov. Nie sme charita.

anonym_9cc43a
Dnes o 03:59

Je to predražené ľudia už nevedia čo by pýtali. To je tak ,keď je niekto nenažrany. Choré.

anonym_031362
Dnes o 04:23

@anonym_autor Ved vezmi si hypoteku na taky byt - uvidis, ze sa do 600 eur nezmestis ani so splatkou a poplatkami. Trochu realisticky sa na to pozeraj. Nie je probelm, ze zarabas malo a ocakavas princess treatment? Ja som pred 6 rokmi idla do najmu s 2 detmi pocas rozvodu. Nebolo to lacne, avsak - teraz za byvanie platim viac nez v najme 🤷‍♀️. A mam 2 prace. Tak si najdi lepsie platenu pracu.

billy_jean
Dnes o 04:26

1i byty sa hybu takto a vyssie, garzonky su jemne pod, naprilad tato je za 300 eur/m: https://reality.bazos.sk/inzerat/195288829/pren...

anonym_d91de8
Dnes o 04:30

Narychlo som pozrela ponuku na nete. Ani na sidliskach to nie je lepsie. Asi budes musiet riesit len prenajom samostatnej izby v zdielanom byte.

anonym_779cbb
Dnes o 04:35

Prenajímateľom vôbec neje.e, prečo by malo? Aj ich náklady sú vysoké a keď to majú ako zárobok, tak chcú aj zarobiť, nie robiť charitu. Choď do banky a spýtaj sa na hypo a kúp si vlastný byt. 🤷🏼‍♀️ To, že zarábaš 1000€, je smutné, chápem, že doteraz to stačilo ale odteraz musíš zarobiť aspoň za 1 a pol človeka, ak chceš žiť dôstojne, takže potrebuješ ešte aspoň 500-700€ plat navyše + hľadať prenájom mimo centra mesta.

anonym_a7e679
Dnes o 04:57
@anonym_9cc43a

Je to predražené ľudia už nevedia čo by pýtali. To je tak ,keď je niekto nenažrany. Choré.

@anonym_9cc43a nenažraný??? Vieš aké sú náklady na hypotéku takého bytu, elektrika, plyn, dane za byt, možno aj internet v cene? A to nehovorím kde je tam ešte nejaký ten mini " zisk" k tomu. Či prenajímatelia majú byť charita, platiť to zo svojho??? A plus, neraz som počula, ako nájomníci zničia byt. Takže prenajať za nižšiu sumu ako má dotyčný náklady a nechat si zhumpľovať byt? Mala by si s tým začať teda ty.

anonym_dcfc2e
Dnes o 04:59

@anonym_autor co chces v mafianskom state kde skoro nic nefunguje?platy pomaly ako v krajinach tretieho sveta a ceny ako zapadna Europa.a obohacuje sa vladnuca kasta...

anonym_5b5320
Dnes o 05:04

Nožnice medzi vysokými cenami všetkého a stagnujúcimi platmi sa otvárajú. Získavať budú extrémisti, krajná pravica. Najhoršia je praktická nedostupnosť bývania za únosné peniaze. Časom to môže byť veľkým problémom, zdrojom sociálnych nepokojov.

ibrunova
Dnes o 05:38

Dcéra bývala na Terase za 590.. takže tých 600 je asi reálnych, teraz má za 600 podobný byt v Brne

negymama
Dnes o 05:54

autorka,, ak mas v cistom 1000 eur, tak to je zrejme bezna praca, ktoru mozes robit aj v inom meste. Deti zrejme nemas, leo nespominas, a jednak hladas iba 1 izb. byt.
skusila by som ine mesto, alebo dokonca aj zahranicie a tam si lepsie zarobit.
ak si sama , mas vela moznosti, naco sa viazes na drahe Kosice?

inak moja sestra po rozvode v Ke, si kupila malicky pozemok v zahr. kolonii, nad kalvariou, cize blizko centra a tam si dala priviezt montovany mini domcek. Ano aj to stoji peniaze, ale menej ako kupa bytu. ludia tam bezne byvaju v chatkach celorocne.

anonym_33b582
Dnes o 05:57

Nuz je ine ked su na vsetko dvaja,ale teraz si predstav,ze zena na rodicaku 500eur a muz donesie tiez 1000cku a musia byvat,musia sa starat aj o dalsieho cloveka.Ty sa musis starat sama o seba,teda tych 400eur ti bude musiet vystacit.Nemas na vyber,resp.mas najst si lepsie platenu pracu,alebo este brigadu.