Chýba Terasa na aktuálnej mape Košíc?
Ahojte. Je toto správna mapa, nechýba tam Terasa?

Terasa je ludovy nazov pre oficialne pomenovanie Zapad.
☺️ už by som opakovala čo napísali kočky…
Mapa je v poriadku, oficiálny názov je MČ Západ.
😃 to som nevedela. A ktoré lokality sú podľa vás najlepšie na bývanie?
☺️ podľa toho čo očakávaš od bývania… ja osobne by som nešla bývať na kvp, na ťahanovce, na niektoré ulice na furči. pokiaľ sa bavíme o bytoch…
Jednoznačne Terasa.
Podla toho, aky mate budget. ak vysoky, jednoznacne by som sla do sirsieho centra- komenskeho, okolie astorky, okolie tip-topu, okolie jumba. ak mate budget nizsi, tak spominana terasa. urcite by som nekupila byt na jazere, na furci a na tahakoch- je tam vela ciernych, do mesta je daleko.
@matkahelka do mesta mám autobusom 8 minút a bývam prakticky v lese…
fotka z mojej kuchyne…
@biba_18 a peso do mesta to mas na ako dlho? na hodinu? lebo MHD cas je v KE len prudko orientacny udaj- 1. spicka, 2. nehody, 3. caste vynechavanie spojov. za mna cim dalej v pesej dostupnosti od mesta, tym horsie byvanie.
@matkahelka z lunika 7 alebo 8 to do mesta tiež nie je blízko ☺️ mne je jedno aké máš ty nároky na bývanie - podstatné je aké má ten čo chce kúpiť byt… a ako som dala fotku - ja by som tento výhľad nevymenila za pešiu dostupnosť 😉 (btw mám kamoša ktorý chodieva pešo po celých košiciach…)
@biba_18 to je uplne v poriadku. autorka sa pytala na nazor, ty si napisala svoj, ja tiez svoj.
Ak by som si mala vybrať sídlisko, tak asi ta Terasa, aj keď na mňa je hlučná, rozťahanejsia.. ale má aj pekné zákutia, kde sa mi vyslovene páči. Bývalá som aj na Furci a za mňa to nebolo zle bývanie.. len už by som sa nevrátila, ale tiež to závisí od bytu, lokality.. KVP v poslednom čase sa celkom rozvíja, majú schopného starostu.
Ja som si vyberala medzi Severom (ale nie všetky časti, okolie Hlinkovej, Mier, Vodárenská, Watsonova - hluk, premavka 🫤sme vylúčili, aj keď najviac sa mi dispozične páčia byty v tých bytovkách na Boženke, ktoré sú pomenované po tých súhvezdiach, či planetach) a Starým mestom (tam v podstate kdekoľvek, až na niektoré mini výnimky). Bývame v širšom centre v Starom meste, v kludnejsej časti. Mám na skok aj skok aj do roboty, to zavazilo.. a dostupné MHD, keby som potrebovala. Ale napr. na takej Furci bol o dosť lepši vzduch ako tu dole.
Jaj, a fúka všade 😅
@biba_18 fíha, to z ktorej časti máš takýto výhľad? 😲
@oblecenie99 na furči v lesoparku… tu je taký les že aj náš pes sa bál chodiť večer do lesa 😂 srnky, diviaky, všetko pod oknami…
Ahoj, väčšina ti radí centrum a okolie. Ja neviem, podľa mňa to možno platilo v minulosti. Ale dnes nevidím žiadnu výhodu bývať v centre. Veď školy, škôlky máš na každom sídlisku, obchody a obchodné centrá takisto, reštaurácie tiež, donáška ti príde všade. Skôr vidím problém v centre s parkovaním, aj v širšom centre je platené, rezidentské zóny, málo miesta. Radšej sa orientuj podľa toho, kde máš prácu, nech nemusíš dochádzať cez celé mesto, ráno je to v špičke naozaj nadlho. A samozrejme sa vyhni spoluobčanom.
Bývala som počas života na rôznych miestach v KE, detstvo som strávila na furci a mám na to krásne spomienky, Furca ma pekne výhľady a lesopark, ale kopcovitý terén. KVP je podľa mňa úplne ok, terasa výborná a chvíľu som bývala v podnájme na jazere a tam je to podla mňa perfektne, bývať pri jazere je super, prechádzky, pocit ako na na dovolenke, len ozaj veľmi blbe zápchy do mesta :(. Byvala som chvíľu aj v starom meste a tam by som už nešla kvôli parkovaniu, hluku atd. Ale moja sestra si to pochvaľuje, len ona je EKO človek, bez auta, všade pešo a bicyklom. Za mňa Ťahanovce určite nie.
Mesto sa zaľudňuje veľmi rýchlo a bude sa naďalej, hľadaj byt v tichšim prostredí, kde máš všetko poruke. Ihriská v okoli.
byvala som v roznych castiach KE a ak nie ja tak moje kamosky alebo frajeri... takze za mna nie sever, saca a tahanovce ...za mna ano furca, kvp, jazero...stare mesto a terasa a juh je mozno super na byvanie, ale ja odmietam toto dat za panelakovy byt...neznamena, ze na danych miestach neexistuju nehnutelnosti na ktore by som kyvla, ale vela cakania na taku ponuku...a novostavby som vcera pozerala a dovolim si tvrdit, ze niektori developeri si myslia, ze sme minimalne v Prahe alebo Varsave na namesti 😂😂😂😂
@biba_18 Máš to pekne 🙂 ja mám na Furču sentimentu, keďže tam bolo naše prvé spoločné bývanie s muzom a mne sa tam vyslovene dobre bývalo. Keď sme hľadali už druhý byt na kúpu, bola v talóne, ale z dôvodu, že prácu mám kde mám, plus škôlka pre syna a sme si už na konkrétnu lokalitu zvykli, chceli sme zostať v meste.
Ináč, ja som mala také predsudky voči Terase, tej časti už hore nad Popradskou, viete, ako sú tie ulice Michalovská a pod. tuším, také menšie bytovky. Že to je na mňa ďaleko, MHD tam v podstate len párkrát za deň zastraší... No a minule sme tam boli prevziať lehátko pre bábätko, zaparkovali, vystúpili, a ja som odpadla. Krásne svietilo slnko, bol to taký vnútroblok s malými panelákmi okolo, ihrisko, škôlka ,škola na jednom mieste, tuším aj škola (žeby Trebišovská?)neďaleko... ticho, a také borovice, čo normálne že voňali, zostala som paf, že fiiiiiha, aké prostredie, že tu by som hneď išla bývať.
Čiže autorka, závisí aj od toho, kde robíš, či chcete rodinu, či ti nevadia prípadne zápchy.. mne vyhovuje centrum, ako som.pisala, práca, škôlka plus MHD po ruke, a ja veľa chodím aj pešo, aj bicyklom, Hlavnú máme do desať minút, ale aj Aničku a Hornád cez tichú lokalitu popri rodinných domoch. Parkovanie je spoplatnené (to platí manžel, tak klamať nechcem, ale tuším 20 eur na rok?), čo zase mi nepríde ako hrozna suma a v našom okolí s tým konkrétne nie je ani problém čo do miest, určite nezaparkujes lepšie na KVP, Terase, Jazere, či Tahanovciach. Ale je tu malý výber bytov, a nepríčetné ceny, s tým súhlasím. Nepríčetné sú v celých Košiciach, ale tu sa už fakt tvária, akoby sme boli nejaké nóbl mesto.
Ja som z menšieho mesta a chceme ísť do Košíc bývať s priateľom do podnajmu. Začať úplne od nuly, máme nejaké úspory( okolo 10000). Okolností to zariadili tak, že najprv musíme nájsť podnájom a až potom si hľadať prácu - na nižších pozíciách. Auto nemáme ani deti. Dá sa to podľa vás zvládnuť? Na čo si dať pozor? Dik
Samozrejme, že to zvládnete. V centre sú nájmy predražene, to ste už určite zistili, stačí vám bohate niečo malé, ďalej od centra za menej peňazí, nech vás čo najviac ostane na život. Držím palce a vitajte v Košiciach, nech sa vám u nás dobre žije ❤️.
Nesla by som jazero., furca,kvp
Terasa je fajn ale pre urcite okolnosti sa tam uz vratit nikdy nechcem
Ale za mna ak mas na to prostriedky centrum /sirsie centrum mesta
Ale zavisi ake mas preferencie a kolko si ochotna minut, ci chces prenajom alebo kupovat
@taktotedanie taká furča je oproti ťahanovciam krásne sídlisko ☺️
@biba_18 kazdy podla vlastnej preferencie a podla toho co od prostredia v ktorom planuje zit ocakava 🙂
@taktotedanie aha, bývaš na ťaháčoch? 😲☺️
@biba_18 ja mam ine preferencie a poziadavky na prostredie v ktorom zijem takze preto som dala odporucanie ake som dala
@taktotedanie bývaš v Ke, či v Kapušanoch? Lebo poradit mladému začínajúcemu paru bývanie v centre mesta, ako najlepšie riešenie, môže poradit iba človek, ktorý v Ke nebýva. Vzhľadom na ceny najmom. O hypotéke sa bez zamestnania baviť ani nie je možné.
@slniecko5 viem o com hovorim 🙂 ja sama som tam zacinala.. a v ke som si odzila dlhe dlhe roky
bez zamestnania? Necitala som komentare tak neviem autorka pisala, ze nemaju zamestnanie?
V profile mozem mat napisane cokolvek…

Ahoj Terasa je Západ 🙂