Chýba Terasa na aktuálnej mape Košíc?
Ahojte. Je toto správna mapa, nechýba tam Terasa?

@oblecenie99 ale hádam nie v noci 😲
@oblecenie99 ty si super. 😃 Teraz si ma rozosmiala a ten predchádzajúci príspevok ma chytil za srdce. Inak aj ja som taká všade chodím najradšej peso. V Košiciach sme raz išli z Univerzitnej nemocnice L. Pastera na Alvincsiho ulicu do Upc a odtiaľ do Optimy. Zdalo sa nám to jednoduchšie ako MHD.
@biba_18 Nie nie, cez deň.
Autorka, no po opise vašej trasy vyhrávaš, klobúk dole 😅
Pre milovníčky Košíc posielam na zahriatie pri duši❤️. Košice ožili vďaka AI spred 100 rokov. Príjemnú prechádzku.
https://www.youtube.com/watch?v=NsnOFb88vL4@matkahelka ja byvam na furci, zastavka miestny urad." Čiernych tu byvajucich mame minimum", takych co chodia po bedniach vidieť no to je v celom meste. Na palackeho som za 6 minut autobusom a na namesti za 8 minut. Takze nesuhlasim s tym co si napisala
@lydka84 ja som na furci byvala 19 rokov, na PCL. aktualne tam dcera studuje na gymnaziu. pre mna je to jedno z najhorsich miest pre zivot v KE a hadam mozem mat svoj nazor, vsak. a k tomu cestovaniu, to je idealny cas MHD zapisanej v CP? tej MHD, ktorej sa casto ani neuraci prist? o kolonach v spicke pomlcim a aj o tom, ze staci, ze sa 2 auta na Presovskej pobozkaju a skolabuje tym doprava v polovici KE. mala som kolegynu z Fabryho, do prace do centra v spicke rano cestovala viac ako hodinu.
@matkahelka chodila na ktorú, na pol deviatu? môj muž chodí o pol ôsmej z domu - chodí cez hlinkovu, lebo prešovská je zapchatá cezpoľnými - a tam je to priepustné ...
a k tým zápcham - akonáhle sadneš do auta alebo do busu, môžeš stáť v zápche, aj keď bývaš na garbiarskej a ideš na štúrovú 😉
@matkahelka a ešte k tým časom - isteže, v špičke trvá všetko dlho, ale to aj takým čo bývajú bližšie k centru - ale normálne reálne tak trvá cesta z furče - za 10 minút som z kalinovskej pri mlynskej bašte ...
@biba_18 preto sa oplati vyberat si byvanie poblizku elektriciek
Závisí aj od toho, aký veľký byt preferujete. Na Terase sú strašne malé byty, mne by to vadilo, jednosmerky, slepé ulice. Na Jazere sa dobre býva, ale nie na konci jazera max. po Rovníková zastávku. Na Tahanovciach sú veľké a lacnejšie byty, dá sa povedať najlacnejšie. Na Furci je všetko v kopci, statika niektorých blokov nie je dobrá. ..ak budete kupovať.
Na KVP sú tiež väčšie byty. V centre drahé byty a rezidenčné parkovanie, aj návštevy majú problém s parkovaním musia platiť nemalé peniaze a málo miesta je...pozor aj veľká časť juhu a severu, treba si všímať parkovací plán.
Inak parkovanie v Košiciach je katastrofa v každej mestskej časti.

@biba_18 Ja som raz prešla od Steel arény zo Sturovej na Kalinovsku na Furču pešo a kupodivu to netrvalo nejak extra dlho. Najprv som sa chcela len prejsť, potom som si povedala, že keď uz som pri Národnej banke, prečo by som neprešla k Mieru. A keď som bola na Mieri, tak prečo by som neprešla ten kopec - presne ako Forest Gump 😅