icon

Chystáte sa na národný pochod v Košiciach?

Strana
z4
janulik2008
9. sep 2024

Na pochod nejdem lebo podla mna kazdy ma pravo sa rozhodnut. A ako som niekde citala nieco v zmysle ze cudzi by sa nemali starat o maternicu inych zien 😀
@stanulienkat vies ono je u nas "zakorene" to co povedia ini. Napr prve svate prijimanie. Mna sa nepytali ci (ne)chcem ist isla som a bata pritom sme do kostola nechodievali len ked som bola malicka si pamatam ze s otcom som chodila a doteraz si pamatam ako som s placom ku koncu chodila do kostola a "modlila" sa nech mam po a po prijimani som roky v kostole nebola potom znova som sla lebo sla sestra na prijimanie a ptm suseda, sused atď. Po case som prestala chodievat a tak je to doteraz 😀 kvoli tomu aj sestra malej dala na vyber ze ci chce ist a mala na prijimanie nejde. Aj tu na MK bola diskusia kde sa riesilo ze dieta nechce ist a pisali tam ze deti sa budu chvalit slavnostou a pritom podla mna decka idu hlavne kvoli darcekom 😀😀😀

sonicka19983
9. sep 2024

presne kvoli takymto "rodinkarkam, pochodarkam atd" jednej znamej (ktora zije v spolocnej domacnosti so svojou partnerkou) a osvojili si romske dievcatko tak presne ich dievcatku kvoli takym ako vy nadavali ostatne deti (ktore to zjavne poculi doma ze jo) do ho//na a podobne a zamerne ju vylucovali z kolektivu...cize nie slusne zijuce rodiny akehokolvek zlozenia ohrozuju vas ale take uzkoprse a na "hodnoty" zatazene iduvidua :( zijuce v "krestanskych" obciach a hlasajucich ze Boh miluje vsetkych rovnym dielom z ohrozuju vsetkych ostatnych ... akoze zle mi je z vas a vam podobnych...odkial vy beriete to presvedcenie a nadradenost ze zrovna vas nazor je ten spravny fakt nechapem ... hanba vam a vam podobnym

madeincssr
9. sep 2024

@sonicka19983 sice drsne napisane (aj medzi tymi krestanmi konzervativcami su nepochybne slusni ludia), ale na zamyslenie, nielen krestanov, to je.

stanulienkat
9. sep 2024

@atinkaa precitala som to celeee.😁
Dala si to na pana. Teda na pani. To mohla byt bodka za diskusiou.

sonicka19983
9. sep 2024

@madeincssr Ved preto je tam aj spomenute "individua" - bohuzial ale povacsine su to take s pristupom na net a take co verejne prezentuju svoj nazor, plus vystupuju na tych slavnych pochodoch a hecuju a podnecuju k vzajomnej neznasanlivosti, zastrasuju...to je jedno ze sa ich tam objavi iba zopar, stiahnu na seba dav a koniec.. nasiaknuty tou retorikou a nazorom odidu vsetci domov dalej hlasat nenavist medzi svojich :( mozeme vysvetlovat komu chceme a ako chceme...

kristinaanna
9. sep 2024

@atinkaa ďakujem 👍

atinkaa
9. sep 2024

@stanulienkat tiez si myslim 😀, aj ked mna by tie dva pripadne pochody velmi potesili a ano velmi rada sa ich zucastnim a kazdej z vas doprajem byt krasnou v tom, v com chcete chodit po vonku, parku, cvicit, do prace vy - lebo som jakziv nevidela, ze by niekto komentoval hompalajuce sa gule v teplakoch, pupky v koseliach s ostrelujucimi gombikmi, ci tielka a beztielkove varianty obleckov do hot dni.

A nemyslim to ani nijako protimuzsky, ja len, ze toto by mal kazdy zvladnut v roku 2024 sam, hygiena a sudnost - oblecenie sa tak, ako mu pasuje, hodi, citi sa pekny a pritom dodrziava zasady slusnosti medzi ludmi.

A ten, kde by sa to pochodovalo celonarodne za mzdu adekvatnu pracovnemu zaradeniu bez ohladu na pohlavie, tak ten by mohol byt aj hned - na rozdiel od inych by boli prospesne a kus by nas opat po odchode prezidentky Caputovej dostali od Bosny, ci Srbska medzi krajiny, kde to aspon ako tak ide. Ked to zvladli holandski futbalisti, tak nechapem, preco by to nemali dat slovenski lekari - pravnici - pracovnici v banke, staci ak kazda date precitat doma muzovi a mohlo by to klapnut aj bez pochodu - dakovat mi netreba, pride mi rozumne chciet a zelat si pre vsetkych rozumne veci.

oblecenie99
9. sep 2024

@atinkaa Tak ty si to dala na brutálnu záverečnú reč k téme, klobúk dole.

lucinkaboz
9. sep 2024

@maranco budme preto vsetky rady, kde sme sa narodili, nebude z nas nikdy Svajciarsko, ale ja som velmi vdacna, ze sme zijeme naozaj v slobodnom state, kde moze ist zena sama po ulici a kam chce, ze moze mat oblecene saty, ze mozme chodit do prace, studovat, ze zeny nie su menej ako muzi a mnoho ineho horsieho.Tych zien a dievcat mi je luto, su tam nikym.

Strana
z4