Gymnázium Alejová alebo Poštová v Košiciach: Ktoré je lepšie?
Gymnázia v Košiciach- Alejova alebo Postova, postova ma laka lebo je na 4 mieste vramci sk, alejova ma laka najma kvoli matematickej olympiade, v ktorej aj teraz sutazim. A hlavne nie som z kosic, takze budem musiet ist na internat.
Poradte mi, pripadne dajte vase skusenosti s inymi gymnaziami. Dakujem
@aurelia2000 presne kvoli tym studentom ma tam laka ist, ale podla ineko je lepsia postova
@aurelia2000 presne kvoli tym studentom ma tam laka ist, ale podla ineko je lepsia postova
@teruska235 ale ineko zohľadňuje len vybrané ukazovatele. Oba tie gymple su výborné, tak kľudne môžeš ísť podľa svojho ❤️
@teruska235 poznám viac študentov a aj učiteľov fyziky z Poštovej, všetko sú to kapacity, robia ročníkové projekty, súťaže, veľa učiva je nad rámec štátneho vzdelávacieho programu a v matematickej triede je skoro každý študent úspešný riešiteľ matematickej olympiády 😀
@teruska235 Z Galeje dotyčná radšej odišla na iný gympel, lebo jej vadil (na počudovanie) spiťácky kolektív spolužiakov.
Este gymnazium tomasa akvinskeho, ale mam pocit ze lepsie gymnazia su aj v okoli
na Poštovú len ak si samostatná a vieš sa učiť aj bez učiteľov, hlavne matiku ti odprednášajú a dovi dopo, ak nechápeš nikoho to nezaujíma
A este aj na internat by som musela ist a od alejovej je 3 minuty, od postovej 20 minut
Za mna jednoznacne postova, alejovu pocuvam zle hodnotenia, akurat tento tyzden syn povedal, ze je rad, ze na nu nakoniec nesiel (bol prijaty na 2 gymnazia)... postova vyborne vysledky
Zakladom je uvedomit si, na co mas. jedna vec je chciet ist na nejake gymnazium, druha vec je uvedomit si, ci mas schopnosti a intelekt na dane gymnazium. postova si vychovava mensu, je tam len intelektualna elita. nie obycajni jednotkari, ale extra sikovne a extra chytre deti. poznam deti, ktore mali ambiciu na postovu a nakoniec skoncili na opatskom a na SPSD, lebo extremne precenili svoje schopnosti a zial mali aj rodicov, ktori ich neuviedli do reality. na postovej je extremny tlak na vykon, z coho prameni aj velka rivalita medzi studentmi.
@matkahelka mam same jednotky k tomu sutaze- fyzikalna matematicka dejepisna geograficka olympiada zo vsetkych som sa na okresnom kole umiestnila, na krajskom len v geografickej, potom online sutaze z fyziky takze vacsinu roka sa viac menej ucim na sutaze, zo skolskych veci len domace ulohy, poznamky si zapamatam aj v skole, preto by som chcela studovat na tych lepsich skolach
Zakladom je uvedomit si, na co mas. jedna vec je chciet ist na nejake gymnazium, druha vec je uvedomit si, ci mas schopnosti a intelekt na dane gymnazium. postova si vychovava mensu, je tam len intelektualna elita. nie obycajni jednotkari, ale extra sikovne a extra chytre deti. poznam deti, ktore mali ambiciu na postovu a nakoniec skoncili na opatskom a na SPSD, lebo extremne precenili svoje schopnosti a zial mali aj rodicov, ktori ich neuviedli do reality. na postovej je extremny tlak na vykon, z coho prameni aj velka rivalita medzi studentmi.
@teruska235 nie su tam take poziadavky ako na postovej ci parku mladeze, obe spomenute su lepsie, alejovu stale vnimam ako informaticku skolu, v tom su vyborni, ale ak ti idu prirodne vedy a mas v hlave tak urcite postova
@matkahelka rivalita je o detoch, nie je to az take sialene ako idu reci, rivalita je na kazdej skole... decka su rozne, ale ano, tieto chcu makat a maju aj vysledky teda...
Ide tu o matiku, chemiu, fyziku, bio - su vyborni, aj geo tu je kvalitna, vitaz celosvetovej geo je uz 2.krat od nich 👍 firma top na svete 👍 proste vysledky su, ale ak student chce tak sa to robi lahsie
@teruska235 nie su tam take poziadavky ako na postovej ci parku mladeze, obe spomenute su lepsie, alejovu stale vnimam ako informaticku skolu, v tom su vyborni, ale ak ti idu prirodne vedy a mas v hlave tak urcite postova
@matkahelka rivalita je o detoch, nie je to az take sialene ako idu reci, rivalita je na kazdej skole... decka su rozne, ale ano, tieto chcu makat a maju aj vysledky teda...
Ide tu o matiku, chemiu, fyziku, bio - su vyborni, aj geo tu je kvalitna, vitaz celosvetovej geo je uz 2.krat od nich 👍 firma top na svete 👍 proste vysledky su, ale ak student chce tak sa to robi lahsie
@demografka neviem, ake idu reci, ja mam info z prvej ruky. uz som to tu pisala, zopakujem.dcera mojej kolegyne po roku odtial prave kvoli tej rivalite odisla. pred 3 rokmi. aktualne je tam druhakom syn mojej byvalej sefky a jemu tiez extremne vadi ta sialena sutazivost medzi spoluziakmi. to nie je pre kazde dieta. ja mam dceru na bilingvale, tiez su tam sikovne deti a makaju, vacsina chce ist studovat do zahranicia, ale ziadna rivalita medzi nimi nie je, naopak, su kolektivni, pomahaju si.
@matkahelka mam same jednotky k tomu sutaze- fyzikalna matematicka dejepisna geograficka olympiada zo vsetkych som sa na okresnom kole umiestnila, na krajskom len v geografickej, potom online sutaze z fyziky takze vacsinu roka sa viac menej ucim na sutaze, zo skolskych veci len domace ulohy, poznamky si zapamatam aj v skole, preto by som chcela studovat na tych lepsich skolach
@teruska235 to je skvele, tak si vhodnym adeptom
@demografka mimo toho, tvoj nazor na postovnu ani nahodou nemoze byt objektivny, kedze tam uci tvoj muz
@demografka neviem, ake idu reci, ja mam info z prvej ruky. uz som to tu pisala, zopakujem.dcera mojej kolegyne po roku odtial prave kvoli tej rivalite odisla. pred 3 rokmi. aktualne je tam druhakom syn mojej byvalej sefky a jemu tiez extremne vadi ta sialena sutazivost medzi spoluziakmi. to nie je pre kazde dieta. ja mam dceru na bilingvale, tiez su tam sikovne deti a makaju, vacsina chce ist studovat do zahranicia, ale ziadna rivalita medzi nimi nie je, naopak, su kolektivni, pomahaju si.
@matkahelka aj ja mam z rvej ruky, dcera mi tam studovala, rivalitu nemali... bola spokojna, aj trieda v pohode...ano, manzel uci, to neznamena ale, ze to tam vyzdvihujem, je to jeho robota, nie nasa firma co musim ja tlacit vpred 🙄 decka su vselijake, ale maju zaujem, jasne, ze su aj take, co su slabsi... mal triedu a tiez bol vyborny kolektiv...
Cize viem co tam je a poznam aj reci...
To, ze deti tvojich znamych mali stastie na iny kolektiv, to sa stane aj inde, moje dieta sa malo ok
Syn chodi inde a max spokojny tiez, idem teda z vlastnych skusenosti... kamos jeho je na alejovej, aj spoluhraci o rok vyssie a tak synsam povedal, ze oproti nim dokopy nic nerobia
@matkahelka v akych situaciach sa prejavuje ta rivalita?
Alejová má špeciálny matematický program pre osemročné štúdium. Štvrťročné štúdium je porovnateľné ako ostatné gymnáziá. Poštová má matematickú triedu, je to náročnejšie gymnázium ako ostatné. Keď ti ide škola takmer bez učenia a venuješ sa olympiádam, odporúčala by som Poštovú.
Ja som chodila na alejovu, co je uz dobrych par rokov ale bola som spokojna.

Galeje majú výbornú povesť aj tu na západe SR. Ich študenti vyhrávajú súťaže.