icon

Kde nájsť najlepšiu optiku na okuliare?

angel1979
Dnes o 08:28

Kde je cenovo aj kvalitou naj optika? Moje prvé okuliare na čítanie 🤫

sweet20
Dnes o 08:29

@angel1979 my mame z fokusu... bolo 1+1

sweet20
Dnes o 08:29
angel1979
autor
Dnes o 08:30
@sweet20

@angel1979 my mame z fokusu... bolo 1+1

@sweet20 Fokus je strašné dráhy a potrebuje.iba 1ks ďakujem.

sweet20
Dnes o 08:32
@angel1979

@sweet20 Fokus je strašné dráhy a potrebuje.iba 1ks ďakujem.

@angel1979 tak potom neviem poradit. Jedne okuliare je mat dobre v zalohe, ale to uz je vasa vec

biba_18
Dnes o 08:36

na furči na poliklinike zboku je optika lux ... moja mama je bežný dôchodca a chodí iba tam ...
plus viem že dobré ceny mala optika na terase, na snp niekde dole v bráne mali predajňu, ale to neviem kde presne ...

sweet20
Dnes o 08:36

Manzel si raz okuliare omylom prisadol a tak nastastie boli doma druhe.. kedze na pockanie ti nove neurobia.. ma velke dioptrie.. bez nich si nevie poradit, chcel ist aj na operaciu ale ma nejaku vadu, tak nemohol ist

sweet20
Dnes o 08:37

Teraz citam na toto recenzie.. zevraj fajn ceny

biba_18
Dnes o 08:39

ale inak s tými 2 okuliarmi to rozhodne nie je zlý nápad - focus má aj lacné rámy, majú vlastný program lacných okuliarov...
a ja mám lacné bryle z alensa...

patrike
Dnes o 08:46

Lacna a sikovna je v panaleku pri Novej nemocnici, Trieda SNP.

kataina
Dnes o 09:08

rychlo urobia nové : Optika expres
Továrenská 1 040 01
Otvorené · Zatvára sa o 14:00 · Ďalšie hodiny
+421 903 350 157

anonym_172ce2
Dnes o 09:11

Ja som minule len tak zo srandy kúpila vo fokuse len preto že mali brutálne dobre ceny. Polaroid 19€ pekne zlate moderne rámy a muž tommy Hilfiger za 29€, k tomu zľava 1+1 a sklíčka asi 60€. Cena za dvoje okuliare bola 89€ (60 skla a rátali sa drahšie rámy za 29€) . Týždeň predtým som si dávala robiť v inej optike za 280€. A vždy je dobre mat v zálohe ďalšie hlavne keď bez nich nevieš fungovať.

angel1979
autor
Dnes o 09:18
@sweet20

@angel1979 tak potom neviem poradit. Jedne okuliare je mat dobre v zalohe, ale to uz je vasa vec

@sweet20 zatiaľ ešte neviem ako často ich budem pouzivat 🤣...nie je to zase súrne si ymslim

angel1979
autor
Dnes o 09:19
@patrike

Lacna a sikovna je v panaleku pri Novej nemocnici, Trieda SNP.

@patrike Saša však Ukrajinka? Už je tam možno aj 20r ajviac

angel1979
autor
Dnes o 09:20
@biba_18

ale inak s tými 2 okuliarmi to rozhodne nie je zlý nápad - focus má aj lacné rámy, majú vlastný program lacných okuliarov...
a ja mám lacné bryle z alensa...

@biba_18 zatiaľ nepoužívam žiadne zatiaľ...ale už cítim žeby som mala tak do zálohy ešte netreba

biba_18
Dnes o 09:26
@angel1979

@biba_18 zatiaľ nepoužívam žiadne zatiaľ...ale už cítim žeby som mala tak do zálohy ešte netreba

@angel1979 ale ten program čo má fokus na lacné okuliare, na to sa oplatí tiež pozrieť tak či tak ... som si spomenula, okko sa to volá ...

anonym_e5be94
Dnes o 09:44

Ja mám asi mesiac z Fokusu,akcia 1+1 a platila som 150e. A to ešte stencene skla mi dali. A zrak zmerala pani.

jajanka2211
Dnes o 09:52

Manžel cbodí do Optik Petrík: https://maps.app.goo.gl/mBtBmvzVABRV5EwM6?g_st=ac
Ceny ale neviem

zuzana2910
Dnes o 09:58

Zo siete ako focus by som okuliare nechcela,jednak servis o ničom, plus povrchové úpravy skiel..., ak pôjdeš do lacných, dlho nevydržia. Dôležité sú dioptrické sklá, ich úpravy. Sú to tvoje prvé okuliare na blízko, teda zvoľ optiku, kde poradia s výberom rámu, s výberom okul.šošoviek, nacentrujú, upravia a mnoho x sú tí ochotní pomôcť aj po kúpe ak treba. 1+1 zdarma v optike = na niečom sa šetrí, nič nie je zadarmo.

ludmilka2407
Dnes o 10:23

Alensa na konci Hlavnej

226lenka
Dnes o 10:34

Ja chodím do optiky Central na Štúrovej.

patrike
Dnes o 11:00
@angel1979

@angel1979 To je Ruska, pokial viem a vola sa tusim Galina.

anonym_73b8f1
Dnes o 14:06

@angel1979 ja som bola uz aj inde ale skla mi vyhovuju iba v grandoptical...neviem preco

anonym_e5be94
Dnes o 16:28
@zuzana2910

Zo siete ako focus by som okuliare nechcela,jednak servis o ničom, plus povrchové úpravy skiel..., ak pôjdeš do lacných, dlho nevydržia. Dôležité sú dioptrické sklá, ich úpravy. Sú to tvoje prvé okuliare na blízko, teda zvoľ optiku, kde poradia s výberom rámu, s výberom okul.šošoviek, nacentrujú, upravia a mnoho x sú tí ochotní pomôcť aj po kúpe ak treba. 1+1 zdarma v optike = na niečom sa šetrí, nič nie je zadarmo.

@zuzana2910 vieš o tom, že výrobcovia skiel sú pre všetky optiky rovnaké a každý má možnosť si vybrať prestížnu značku a "lovkostovu"?to iste rámy. Kazda má možnost objednať to iste, veľké siete majú paradoxne od výrobcov lepšie ceny práve tých kvalitnejších skiel. Rozdiely v optikach nie sú, sú iba v konkrétnych predajniach a u konkrétnych ľudí. Je veľa kvalitných ľudí v KE a vôbec to nie je viazané na konkrétnu optiku. Paušálne odsúdiť jednu firmu je potom osobný problém a skúsenosť. Alebo potom prepustený zamestnanec😆

anonym_ee5baf
Dnes o 18:25

Na tahanovciach v poliklinike hore Moja optika. 🙂

zuzana2910
Dnes o 18:36
@anonym_e5be94

@zuzana2910 vieš o tom, že výrobcovia skiel sú pre všetky optiky rovnaké a každý má možnosť si vybrať prestížnu značku a "lovkostovu"?to iste rámy. Kazda má možnost objednať to iste, veľké siete majú paradoxne od výrobcov lepšie ceny práve tých kvalitnejších skiel. Rozdiely v optikach nie sú, sú iba v konkrétnych predajniach a u konkrétnych ľudí. Je veľa kvalitných ľudí v KE a vôbec to nie je viazané na konkrétnu optiku. Paušálne odsúdiť jednu firmu je potom osobný problém a skúsenosť. Alebo potom prepustený zamestnanec😆

@anonym_e5be94 viem, som z tej sféry. No možno polotovar šošovky je rovnaký, ale ten proces výroby povrchových úprav je už rozdielny a určite siete nemajú tie najkvalitnejšie okuliarove sklá. Kľudne kupuj vo fokuse a pod, mne to nevadí, vidím ľudí, ktorí potom chodia do optik naprávať rámy, či ukázať poškodené povrchové úpravy, ktoré majú par mesiacov. Za mňa siete - nie. Výrobcovia skiel áno rovnaký, no záleží akú triedu od daných výrobcov predáva optika. Rámy a k tomu servis, mnoho kupujúcich ľudí nezaujíma, až po odlomeni straničky, či prasknuti rámu a uz sa v sieti mnoho x dohodnúť nevedia na náprave, pretože predavač to nevie opraviť, objednať.. - osobná skúsenosť.

martinka17
Dnes o 19:20
@angel1979

@angel1979 optika Saša je na Považskej, tiež si tam desaťročia, Ukrajinka je na tr. SNP. 4 ak správne viem, dlhý blok pri križovate.

anonym_e5be94
Dnes o 19:27
@zuzana2910

@anonym_e5be94 viem, som z tej sféry. No možno polotovar šošovky je rovnaký, ale ten proces výroby povrchových úprav je už rozdielny a určite siete nemajú tie najkvalitnejšie okuliarove sklá. Kľudne kupuj vo fokuse a pod, mne to nevadí, vidím ľudí, ktorí potom chodia do optik naprávať rámy, či ukázať poškodené povrchové úpravy, ktoré majú par mesiacov. Za mňa siete - nie. Výrobcovia skiel áno rovnaký, no záleží akú triedu od daných výrobcov predáva optika. Rámy a k tomu servis, mnoho kupujúcich ľudí nezaujíma, až po odlomeni straničky, či prasknuti rámu a uz sa v sieti mnoho x dohodnúť nevedia na náprave, pretože predavač to nevie opraviť, objednať.. - osobná skúsenosť.

@zuzana2910 rovnako osobná skúsenosť,celkom slušne poznám situáciu na Slovensku.,dokonca by som povedala,že poznám 85%optik a aj ,možno napriek tomu budem tvrdiť,že vždy je to o optike,o ľuďoch,čo v tej,ktorej optike robia. Sú kolegovia,ku ktorým by som ani dnu nevosla a sú takí,že milerada sa im zverim do rúk. Možno aj bezpečnejšie ako do svojich. Keď tomu rozumies, tak potom vieš,že každá optika musí mať lacnejšie verzie rámov a skiel. Musia mať a má ju každá,aj prémiové značky. Rovnako kontaktné šošovky. Lenže toto nie je o sieti s nesieti. Toto má každá jedna optika. Sme zdravotnícke zariadenie, nemôže si nikto dovoliť akýmkoľvek spôsobom poškodiť zrak,nemôže si nikto dovoliť ponúkať zavadný výrobok,ani 2tr.
No a ľuďom v tejto diskusii poradím iba jednu vec, keď vojdete do optiky,chcite vedieť, kto vás obsluhuje , pýtajte sa a prejdite si viacero optik, porovnajte si ponuky,nechajte si veci vysvetliť a pochopte,že nie každý na vás chce zarobiť, v optikach nie sú všetci hlupáci a že vždy existujú minimálne dve riešenia. Vždy. Ale treba poznať výhody a nevýhody oboch.Okuliare sú síce iba pomôcka,nie druhé oči,no vždy sa dá vymyslieť konkrétne pre vás najlepšie riešenie,pre vašu konkrétnu potrebu.

mirka95101
Dnes o 19:59

Vidi optika na Hlavnej blizko ryba bistro