Kde nájsť najlepšiu optiku na okuliare?
Kde je cenovo aj kvalitou naj optika? Moje prvé okuliare na čítanie 🤫
na furči na poliklinike zboku je optika lux ... moja mama je bežný dôchodca a chodí iba tam ...
plus viem že dobré ceny mala optika na terase, na snp niekde dole v bráne mali predajňu, ale to neviem kde presne ...
Manzel si raz okuliare omylom prisadol a tak nastastie boli doma druhe.. kedze na pockanie ti nove neurobia.. ma velke dioptrie.. bez nich si nevie poradit, chcel ist aj na operaciu ale ma nejaku vadu, tak nemohol ist
ale inak s tými 2 okuliarmi to rozhodne nie je zlý nápad - focus má aj lacné rámy, majú vlastný program lacných okuliarov...
a ja mám lacné bryle z alensa...
rychlo urobia nové : Optika expres
Továrenská 1 040 01
Otvorené · Zatvára sa o 14:00 · Ďalšie hodiny
+421 903 350 157
Ja som minule len tak zo srandy kúpila vo fokuse len preto že mali brutálne dobre ceny. Polaroid 19€ pekne zlate moderne rámy a muž tommy Hilfiger za 29€, k tomu zľava 1+1 a sklíčka asi 60€. Cena za dvoje okuliare bola 89€ (60 skla a rátali sa drahšie rámy za 29€) . Týždeň predtým som si dávala robiť v inej optike za 280€. A vždy je dobre mat v zálohe ďalšie hlavne keď bez nich nevieš fungovať.
Ja mám asi mesiac z Fokusu,akcia 1+1 a platila som 150e. A to ešte stencene skla mi dali. A zrak zmerala pani.
Manžel cbodí do Optik Petrík: https://maps.app.goo.gl/mBtBmvzVABRV5EwM6?g_st=ac
Ceny ale neviem
Zo siete ako focus by som okuliare nechcela,jednak servis o ničom, plus povrchové úpravy skiel..., ak pôjdeš do lacných, dlho nevydržia. Dôležité sú dioptrické sklá, ich úpravy. Sú to tvoje prvé okuliare na blízko, teda zvoľ optiku, kde poradia s výberom rámu, s výberom okul.šošoviek, nacentrujú, upravia a mnoho x sú tí ochotní pomôcť aj po kúpe ak treba. 1+1 zdarma v optike = na niečom sa šetrí, nič nie je zadarmo.
@angel1979 ja som bola uz aj inde ale skla mi vyhovuju iba v grandoptical...neviem preco
Zo siete ako focus by som okuliare nechcela,jednak servis o ničom, plus povrchové úpravy skiel..., ak pôjdeš do lacných, dlho nevydržia. Dôležité sú dioptrické sklá, ich úpravy. Sú to tvoje prvé okuliare na blízko, teda zvoľ optiku, kde poradia s výberom rámu, s výberom okul.šošoviek, nacentrujú, upravia a mnoho x sú tí ochotní pomôcť aj po kúpe ak treba. 1+1 zdarma v optike = na niečom sa šetrí, nič nie je zadarmo.
@zuzana2910 vieš o tom, že výrobcovia skiel sú pre všetky optiky rovnaké a každý má možnosť si vybrať prestížnu značku a "lovkostovu"?to iste rámy. Kazda má možnost objednať to iste, veľké siete majú paradoxne od výrobcov lepšie ceny práve tých kvalitnejších skiel. Rozdiely v optikach nie sú, sú iba v konkrétnych predajniach a u konkrétnych ľudí. Je veľa kvalitných ľudí v KE a vôbec to nie je viazané na konkrétnu optiku. Paušálne odsúdiť jednu firmu je potom osobný problém a skúsenosť. Alebo potom prepustený zamestnanec😆
Na tahanovciach v poliklinike hore Moja optika. 🙂
@zuzana2910 vieš o tom, že výrobcovia skiel sú pre všetky optiky rovnaké a každý má možnosť si vybrať prestížnu značku a "lovkostovu"?to iste rámy. Kazda má možnost objednať to iste, veľké siete majú paradoxne od výrobcov lepšie ceny práve tých kvalitnejších skiel. Rozdiely v optikach nie sú, sú iba v konkrétnych predajniach a u konkrétnych ľudí. Je veľa kvalitných ľudí v KE a vôbec to nie je viazané na konkrétnu optiku. Paušálne odsúdiť jednu firmu je potom osobný problém a skúsenosť. Alebo potom prepustený zamestnanec😆
@anonym_e5be94 viem, som z tej sféry. No možno polotovar šošovky je rovnaký, ale ten proces výroby povrchových úprav je už rozdielny a určite siete nemajú tie najkvalitnejšie okuliarove sklá. Kľudne kupuj vo fokuse a pod, mne to nevadí, vidím ľudí, ktorí potom chodia do optik naprávať rámy, či ukázať poškodené povrchové úpravy, ktoré majú par mesiacov. Za mňa siete - nie. Výrobcovia skiel áno rovnaký, no záleží akú triedu od daných výrobcov predáva optika. Rámy a k tomu servis, mnoho kupujúcich ľudí nezaujíma, až po odlomeni straničky, či prasknuti rámu a uz sa v sieti mnoho x dohodnúť nevedia na náprave, pretože predavač to nevie opraviť, objednať.. - osobná skúsenosť.
@anonym_e5be94 viem, som z tej sféry. No možno polotovar šošovky je rovnaký, ale ten proces výroby povrchových úprav je už rozdielny a určite siete nemajú tie najkvalitnejšie okuliarove sklá. Kľudne kupuj vo fokuse a pod, mne to nevadí, vidím ľudí, ktorí potom chodia do optik naprávať rámy, či ukázať poškodené povrchové úpravy, ktoré majú par mesiacov. Za mňa siete - nie. Výrobcovia skiel áno rovnaký, no záleží akú triedu od daných výrobcov predáva optika. Rámy a k tomu servis, mnoho kupujúcich ľudí nezaujíma, až po odlomeni straničky, či prasknuti rámu a uz sa v sieti mnoho x dohodnúť nevedia na náprave, pretože predavač to nevie opraviť, objednať.. - osobná skúsenosť.
@zuzana2910 rovnako osobná skúsenosť,celkom slušne poznám situáciu na Slovensku.,dokonca by som povedala,že poznám 85%optik a aj ,možno napriek tomu budem tvrdiť,že vždy je to o optike,o ľuďoch,čo v tej,ktorej optike robia. Sú kolegovia,ku ktorým by som ani dnu nevosla a sú takí,že milerada sa im zverim do rúk. Možno aj bezpečnejšie ako do svojich. Keď tomu rozumies, tak potom vieš,že každá optika musí mať lacnejšie verzie rámov a skiel. Musia mať a má ju každá,aj prémiové značky. Rovnako kontaktné šošovky. Lenže toto nie je o sieti s nesieti. Toto má každá jedna optika. Sme zdravotnícke zariadenie, nemôže si nikto dovoliť akýmkoľvek spôsobom poškodiť zrak,nemôže si nikto dovoliť ponúkať zavadný výrobok,ani 2tr.
No a ľuďom v tejto diskusii poradím iba jednu vec, keď vojdete do optiky,chcite vedieť, kto vás obsluhuje , pýtajte sa a prejdite si viacero optik, porovnajte si ponuky,nechajte si veci vysvetliť a pochopte,že nie každý na vás chce zarobiť, v optikach nie sú všetci hlupáci a že vždy existujú minimálne dve riešenia. Vždy. Ale treba poznať výhody a nevýhody oboch.Okuliare sú síce iba pomôcka,nie druhé oči,no vždy sa dá vymyslieť konkrétne pre vás najlepšie riešenie,pre vašu konkrétnu potrebu.

@angel1979 my mame z fokusu... bolo 1+1