Košice - beriete si v utorok voľno?
Som zúfalá z toho ako sa dostanem do práce a ako deti pôjdu do školy v utorok…ako to plánujete riešiť vy? Deň voľna?
@bombulka1987 ale to by potom museli vsetci strajkovat a nielen urcite odvetvia. Problemy napr. s nizkymi platmi alebo sluzbami su vo vacsine odvetvi.
@bessie12 Nemám problém podporiť akékoľvek odvetvie v snahe zlepšiť svoje pracovné podmienky, viem že problémy sú v drvivej väčšine odvetví. Ale aj tak sa väčšina odvetví nevie dať dokopy aby štrajkovali a mnoho ľudí ani štrajkovať a hroziť napr. výpoveďami nebude, boja sa riskovať, že o prácu naozaj prídu, takže určite nám nehrozia štrajky každú chvíľku.
@bombulka1987 a to je podľa mňa najhoršie. Ovládanie strachom. Ale netreba sa dat zastrašiť. Keď nie ta, tak bude iná práca. A možno aj lepšia. Pokiaľ človek "nevybojuje" lepšie podmienky, tak nebude mať nič.
@bessie12 Veru tak. No keď je človek živiteľ rodiny, má na krku pôžičky, tak je pochopiteľné že sa bojí. Nie sú to ľahké situácie. Dúfajme že sa aktuálna situácia vyrieši čo najskôr.
@bombulka1987 tak to je jasne, ze sa boji. Ale tak ci tak by sa nemal dat nikto zastrasit zamestavatelom. Vyhrazat sa mozu akurat tak vies komu. Ja mam velke usta, tak u mna by tie vyhrazky nepresli 😀

@bessie12 Teraz si presne vyjadrila prečo vznikajú štrajky - lebo snaha riešiť bola, ale zlyhala. Keby sa veci vyriešili, neštrajkovali by každý rok. Lenže v očiach verejnosti sú vždy zlí štrajkujúci a nie ľudia na vysokých pozíciách, ktorí odmietajú veci vyriešiť.