Ktorá základná škola v Košiciach je najlepšia?
Ahojte mamičky (a oteckovia). Vedeli by ste mi, prosím, poradiť dobrú ZŠ v Košiciach - optimálne KVP alebo Terasa? Čo mám na mysli pod pojmom dobré ? Hlavne ochota, dobrá atmosféra, bez šikany (áno, idylické), škola na úrovni.
Ide o to, že máme doma prváčika, a reálne ho začali šikanovať spolužiaci, vytvorila sa im v triede banda viacerých deciek. Už to riešime aj cez vedenie, takže dúfam že sa nám to podarí. Na ZŠ sa pýtam preto, aby sme vedeli, na čom sme, kebyže sa rozhodneme pre prestup.
Mockrát ďakujeme.
Ak škola na KVP, tak určite ZŠ Mateja Lechkého. Dobrá škola, dobré umiestnenie v rebríčku a dobrý učiteľský zbor. Áno, menia sa tam učitelia na 1. stupni v 3. ročníku, ale podľa mňa to deťom nijako nevadí.
Skôr to môže byť výhoda, niekomu sa lepšie pracuje s úplne malými prváčikmi a niekomu zas viac sadnú už trošku staršie deti, čiže by som v tom videl aj výhodu. A čo viem, teraz tam vraj prestúpilo veľa detí zo súkromnej základnej školy čo je na KVP, čiže aj to asi o niečom svedčí.
@clovekoj a aká je súkromná ZŠ na KVP? Priznám sa , neviem ktorá.
Ahojte, ja sa chcem opýtať, či nemáte skúsenosti so súkromnými ZŠ v Košiciach? nikde neviem nájsť žiadne recenzie a zvažujem práve súkromnú, nakoľko chcem pre dcéru trochu iný prístup, aký je na štátnych školách. Máte nejaké odporúčania? Vopred ďakujem 🙂
Vždy je to o šťastí akú učiteľku dostane. Nebudem hovoriť konkrétne, ale počula som že sa v súkromnej škole striedajú často učiteľky. Tiež je tam v triede malo žiakov a konkrétne chlapec zo súkromnej školy by radšej bol na štátnej lebo v triede ma zopár spolužiakov a ťažko si z tých pár spoluziakov vyberie dobrého kamoša.
@mantilka no ja práveže mám skúsenosť so súkromnou a učiteľky sú tak celkom stále, nemení sa to tak často (nerátam materské a dôchodky). A v triede je po 20 žiakov a partie majú celkom fajn, často ich vidím aj mimo školy na sídlisku, majú svoje triedne partie tak ako aj na iných školách.

@moncici7 tak tu nesúhlasím. Ak učiteľ dieťaťu sadne a vie učivo podať bude aj slabšie dieťa na tom lepšie ako hoci nadanejsie, ale so zlým vedením.