icon

Ktoré gymnázium v Košiciach si vybrať?

pomocjasomlaura
10. feb 2025

Ahojtee☺️. Volám sa Laura a som žiačkou 9. ročníka. Potrebovala by som prosím poradiť, aký gympel v Košiciach by ste mi odporučili a poprípade kde sú ľahšie prijímačky. Zároveň chcem, aby to bola dobrá škola s ktorou sa dostanem ľahko na VŠ. Ďakujem všetkým za vašu pomoc❤️.

Strana
z3
wessa
12. feb 2025

@pomocjasomlaura viem, že minulý rok brali 150, takže tento rok to bude asi rovnako. Moja mladsia sestra je teraz prváčka. Najvacsi problém bol, že hneď bolo všetkých 150 miest zabratych, lebo žiaci urobili monitor, dali prihlášku a tým pádom boli automaticky prijatí. Keď som sa hlásila ja, tak cez monitor hneď zobrali len 87 žiakov, nie 150, ale tak samozrejme že sa to potom preriedilo, lebo žiaci si zvyknú dávať prihlášky Poštová- Šrobarka. Takže aj keď moja sestra bola asi 30 pod čiarou, dostala sa bez odvolania. Ale veľa žiakov sa na Šrobarku dostane aj s odvolaním. Ak sa pýtaš aké boli prijímačky, tak na to ti každý môže odpovedať inak, ale uvediem svoj príklad. Ja som bola na 1. termíne na Šrobarke a test mi z oboch predmetov prišiel neskutočne ťažký. Myslela som si, že som skončila a aj tak ma prijali. Na 2. termíne som bola na Poštovej, kde bol test urobený ako písomka pre žiaka 6. ročníka - sjl doplňovačka y/i. Samozrejme, že ma prijali. Tým nechcem spustiť hate na Poštu, pretože všetci vieme, že 2. termín je niekoľkokrát ľahší ako 1. termín. Mnoho detí proste príde po prijímačkách domov s plačom.

wessa
12. feb 2025

@pomocjasomlaura Ak máš viac otázok, máš odomňa súkromnú správu. V pohode sa pýtaj.

mantilka
29. mar 2025

@zuzinabila o medicíne v ba, tiež za mojich čias sa hovorilo, že kto na medine nemal známosti išiel na chemicko-technologicku fakultu 😄.

zuzinabila
29. mar 2025

@mantilka verim🙂preto sa dcera chysta mimo SR

mantilka
30. mar 2025

@zuzinabila aj moja dcéra sníva o medicíne, zatiaľ je len piatacka a tiež uvažujeme že kde ( možno mimo SR), lebo na známosti akosi nemám žalúdok.

mantilka
30. mar 2025

@zuzinabila drzim palce

zuzinabila
30. mar 2025

@mantilka jj dobre uvazujete. Buducnost tejto krajiny je pesimisticka. Ale to mate este dost casu,moja uz maturuje🙂

gerdusha
30. mar 2025

@zuzinabila budúcnosť ktorej krajiny je optimistická? ;)

zuzinabila
30. mar 2025

@gerdusha no,najblizsie pri nas napr.Polsko🙂

slniecko5
30. mar 2025

@zuzinabila Zuzi, úprimne mi je luto, že to tak prežívate:( musí byt ťažké zit cely zivot v krajine, kde sa cítite tak zle:( nemyslim to nejak útočne. Človek potrebuje mať pocit domova a mať k nemu pekne asociácie, inak je mu proste ťažko:(. U nás doma sa nikdy naša krajina nekritizovala a myslím, že ma to hlboko, v dobrom, poznačilo. Nevnímam ju stratenú.

slniecko5
30. mar 2025

@zuzinabila Poľsko ide veľmi dopredu, súhlasím, máme sa čo inšpirovať. Čítala som, že v roku 2040 bude mať jednu z naviac rastúcich ekonomík sveta. Klobúk dole pred nimi.

zuzinabila
30. mar 2025

@slniecko5 ani neviem co mam na toto povedat.. nema zmysel vysvetlovat. Ale lutost urcite nie je namieste😅

slniecko5
30. mar 2025

@zuzinabila za kopec veci sa môžem v živote hanbiť, ale za to, že mám rada svoju krajinu a mesto, to nie.

Strana
z3