icon

Nemocnica Šaca - čakacie doby na operáciu žlčníka

sunny15
8. jan 2023

Ahojte,ako dlho ste čakali na operáciu žlčníka od objednania sa?vďaka

sunny15
autor
12. feb 2023

@diaalex joj mne bude veľmi chýbať káva,tak uvidíme ako sa budem cítiť a možno po pár týždňoch skúsim

diaalex
12. feb 2023

@sunny15 každý lekár to má inak 😐 niekto dovolí po týždni, niekto po mesiaci, iný po dlhšom čase … uvidím v utorok čo mi povie dokedy mám dodržiavať tento režim ☺️

lydka84
12. feb 2023

@diaalex presne tak, ja som mala lekara ktory si na dietovani nepotrpel ... povedal mi ze pomalicky skusat a otukat si co mozem a co nie. Dokonca aj kavu mi povolil

katarinka89
12. feb 2023

@sunny15 vraj kávu môžeš ale len typ - neska s mliekom. Žiadna zrnkova nesmie byť. Doslova tie práškové

lydka84
12. feb 2023

@katarinka89 ja pijem presso s mliekom 2-3x denne , zacala som tyzden po operacii ked sa mi pri vyberani stehov lekar pytal na stolicu a ja ze nedobre lebo nepijem kavu s mliekom tak nebeham na wc.. a on ze preco nepijete kavu ?? Kludne si dajte .. tak od vtedy si davam a je to bez problemov , prave naopak z nesci sa mi robi kyselina a drazdi mi travenie

katarinka89
12. feb 2023

@lydka84 tak fakt potom platí, že každému niečo iné sadne/ nesadne....

sunny15
autor
12. feb 2023

@katarinka89 supeeer,ja pijem nescu,alebo tie dolce Gusto,maximálne espresso ale to len v reštaurácii,takže toto ma potešilo 🤗

sunny15
autor
12. feb 2023

@lydka84 no tak to je super,že povolil,ja tiež vyskúšam,..teraz sa môj zlcnik asi zľakol,lebo teraz mi celkom trávi,ale to je zas len prechodné lebo keď si nedávam pozor tak ma zas rozbolí.
@diaalex no a ináč ako sa máš?Kedy si dala dole náplaste po operácii?

diaalex
12. feb 2023

@sunny15 musím poklopat dnes som 5. deň po a už viem spať na boku, ľahšie vstanem, viem sa pohybovať, jazvy ma svrbia už 😀 aaa zatiaľ som nedávala dole, že sa s tým mám sprchovať, nechať volne uschnúť a lekár to bude odlepovať 🙂

sunny15
autor
12. feb 2023

@diaalex no ale veď to by malo schnúť na vzduchu😯mne keď robili cisarak tak hneď deň po mi dali dole lepku že si to mám sprchovať a voľne dýchať,lepšie sa hojí ako dusiť to pod lepkou🤔to bolo v Šaci,ale v novej nemocnici zas prelepovali až do prepustenia z nemocky.

lydka84
12. feb 2023

@diaalex @sunny15 a mne lekar povedal ze 4 den po operacii sa mozem osprchovat , potom mokre odlepit a zalepit nanovo. Tiez ma to sialene svrbelo alergia na leukoplast bola som ako obarena vodou mala som az pupence, tak po 2 dnoch doma som nelepila uz, len do sprchy ked som sla a po som si to vydezinfikovala betadinom a mala to navolno a peken sa to zahojilo. Lepila som len na nevyhnutny cas ked som sla k lekarovi, a hrozil velke trenie

diaalex
12. feb 2023

@sunny15 aj mne to prelepovali ☺️ ostala som pri vlhčených utierkach 😀

sunny15
autor
13. feb 2023

@diaalex
@lydka84 rozumiem,takže asi úplne iný postup ako u sekcie😉

diaalex
13. feb 2023

@sunny15 sekciu som nemala, takže to neviem porovnať ☺️ ale napr podľa mňa je to horšie ako pôrod 😀 alebo aspoň u mňa

sunny15
autor
14. feb 2023

@diaalex kedy ti vyberajú stehy?

diaalex
14. feb 2023

@sunny15 dnes vybrali a že mám jesť všetko. Jedine potraviny čo mi robili zle pred operáciou mám s nimi počkať 3m

katarinka89
15. feb 2023

@diaalex tak toto je iný level - mne kázala diétu, a tebe povedia všetko okrem veci ktoré ti robili problémy. Ty kks už tomu nechápem. Ešte sestrička v nemocnici keď nám dávala papiere aj s tým jedálnym, tak vravela diktovať lebo si spôsobilé zápal podzaludkovej žľazy

terezka1947
15. feb 2023

Baby,kto vás v Sací operoval?

sunny15
autor
15. feb 2023

@diaalex paráda 😁tak to je dobré 😉môžeš začať skúšať všetko
@katarinka89 tak podľa mňa skúšaj pomaly a len tak zistíš čo je pre teba problém,práveže ak nemáš žlčník tak by si nemala mať dráždenie pankreasu,lebo nemáš kamene,blato ktoré vycestujú a upchaju žlčovod.Ja práve preto idem dať vybrať žlčník, lebo blato dráždi pankreas a je tam riziko upchatia.skor je tam potom problém s črevami

diaalex
15. feb 2023

@katarinka89 mne sestrička hovorila, že ona si týždeň po dala riadne rezeň 😀 a lekár mi povedal, že kľudne nech si dám všetko, že v Štutgarde žiadne diéty nie sú, po operácii večer už majú švédske stoly a jedia všetko

diaalex
15. feb 2023

@sunny15 už som si večer dala čerstvý rožok s nivovou nátierkou 😀

sunny15
autor
15. feb 2023

@diaalex no super,len tak ďalej 😉ináč aj ja som čítala,že v zahraničí žiadne diéty nie sú,lebo nie je žlčník ktorý robil problémy,tak netreba mať žiadne obmedzenia.

katarinka89
15. feb 2023

@diaalex ja ta obdivujem si dat a nebáť sa, mňa tak vystrašil, že až...

katarinka89
15. feb 2023

@sunny15 ja už teda fakt neviem horký, co je dobre, fakt .mne takto ta sestrička povedala a to ma dostalo riadne. Ze ona 3 mesiace po operacii nejedla ani rezeň so šalátom, že držala diétu.akoze nezaškodí mi zhodiť tie kila no len jest dookola to isté a nie to načo mam chuť.

diaalex
15. feb 2023

@sunny15 áno, ja som o tom tiež čítala a včera mi to aj lekár potvrdil ☺️

diaalex
15. feb 2023

@katarinka89 pýtala som sa, že mi môže byť ešte zle? A lekár mi povedal: keby som si ja dal 2kg segedínu aj mne by bolo zle 😀 ale že inak nemá byť prečo ☺️ je špička v Európe tak mu verím

katarinka89
15. feb 2023

@diaalex škoda, že ja som nenarazil na takúto skúsenosť, určite by som to inak prijala.....skúšam už od dnes po troške aj to co by som nemala zjesť- tak uvidíme co to urobí 😉

katarinka89
15. feb 2023

@diaalex co som sa dočítala, tak zle byť moze- lebo žlč doteraz a nemá zásobáreň....🤷‍♀️

sunny15
autor
15. feb 2023

@diaalex čo viem tak niektorí majú problém napr.s alkoholom a to že majú hnačku potom,ale z jedla nemal nikto z mojich známych

diaalex
15. feb 2023

@katarinka89 držím palce 😉