icon

Operácia ramena v Košiciach

dadka28
23. nov 2025

Ahojte dievčatá … rada by som nejaké informácie , kroky doktor je dobry v Košiciach, ktorý sa venuje operácii ramena (dlhodobé bolesti , nevie zdvihnúť ruku do výšky .. atd)
Ortopedicka .. boli 2 druhý injekcii, obstreky, rehabilitácie ..no pomohlo len na chvíľu .. čiže ortopedicka už využila všetky dostupné liečby , teraz odporúča operáciu .
No otázka znie .. ktorí tým niečím prešli … či vam pomohla operácia ( nehovorím o kĺbe .. ale o ramene)
Počúvam rady že veľmi sa neoplatí , že aj tak to nepomôže …
Prosim, ktoré ste prešli operáciou ramena.. nelutujete?
Pomohlo to?
A ktorého doktora odporúčate a máte dobre skúsenosti?
Dakujem 🙃

gemerka17
23. nov 2025

@dadka28 si si istá, že si vyčerpala všetky možnosti ? Nález na ramene treba dobre zhrehabilitovať a využiť najmä dostupné fyzikálne terapie - rázová vlna a vysokovýkonný laser. Operácia je často krát zbytočné. Injekcie sú kontraindikované, viac ublížia ako pomôžu.

minenkaa
23. nov 2025

@dadka28 preco operacia čo ti je
Magnetická rezonancia čo ukázala

dadka28
autor
24. nov 2025
@gemerka17

@dadka28 si si istá, že si vyčerpala všetky možnosti ? Nález na ramene treba dobre zhrehabilitovať a využiť najmä dostupné fyzikálne terapie - rázová vlna a vysokovýkonný laser. Operácia je často krát zbytočné. Injekcie sú kontraindikované, viac ublížia ako pomôžu.

@gemerka17
Nie som doktor žiaľ, naozaj neviem posúdiť, počas roka boli asi 3 x rehabka..
Ako som spomenula, stale pomohlo len na krátku dobu .. mám pocit že rehabilitácie už vôbec nie ..
Len podotknem, jedna sa o 70rocnu ženu

dadka28
autor
24. nov 2025
@minenkaa

@dadka28 preco operacia čo ti je
Magnetická rezonancia čo ukázala

@minenkaa skopirujem nález/zaver, ak ti to nieco hovorí .. prosim, rozumieš sa do toho aj odborne? K mri sa dostanem až koncom týždňa .. by som sa ozvala koncom týždňa ..

gemerka17
24. nov 2025
@dadka28

@gemerka17
Nie som doktor žiaľ, naozaj neviem posúdiť, počas roka boli asi 3 x rehabka..
Ako som spomenula, stale pomohlo len na krátku dobu .. mám pocit že rehabilitácie už vôbec nie ..
Len podotknem, jedna sa o 70rocnu ženu

@dadka28 Ja som to riešila s maminou. Tiež rameno a tiež tesne pred 70 tkou. Pekne zhrehabilitovala. Operácia potrebná nebola, tak sa jej stav zlepšil. Nález na ramene mala fakt všehochuť - natrhnutú šlachu, artrózu, kalcifikát, zápal. Využili sme extra rázovú vlnu a vysokovýkonný laser + cvičenia na mieru.

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
24. nov 2025
@dadka28

@minenkaa skopirujem nález/zaver, ak ti to nieco hovorí .. prosim, rozumieš sa do toho aj odborne? K mri sa dostanem až koncom týždňa .. by som sa ozvala koncom týždňa ..

@dadka28 pýta sa preto lebo na všetko nepomôže operacia ,ak máš potrhane šľachy,zápal alebo veľkú kalcifikaciu tak Ano
Ešte nestresuj počkaj na výsledky

dadka28
autor
24. nov 2025
@gemerka17

@dadka28 Ja som to riešila s maminou. Tiež rameno a tiež tesne pred 70 tkou. Pekne zhrehabilitovala. Operácia potrebná nebola, tak sa jej stav zlepšil. Nález na ramene mala fakt všehochuť - natrhnutú šlachu, artrózu, kalcifikát, zápal. Využili sme extra rázovú vlnu a vysokovýkonný laser + cvičenia na mieru.

@gemerka17 nooo inak znie mi to úplne podobne, akonáhle sa dostanem k papierom, ozvem sa ..
P.s výsledky už mame , no ja ich nemám doma, ma ivh mamina u seba, preto neviem úplne na 100%povedat .. ale presne sa mi zdá že to je toto, o čom hovoríš ty 🫣
Oki dakujem ozvem sa