Používajú v Košiciach pri zubnom zákroku premedikáciu?
Chodi niekto na zubne do nemocnice na 6 poschodiw s detmi?ak ano pouzivaju okrem narkozy aj premedikaciu u deti?
@molkapolka zle som polozila otazku,myslim ci na ambulancii pred osetrenim,alebo len pred narkozou
Aj na ambulancii pred osetrenim, ak mate sprievodny listok od svojho zubara, ze dieta sa neda osetrit.
@molkapolka mate skusenosti?
Pracujem na zubnom v starej nemocnici, takze nieco viem ;) ale osobnu skusenost nemam, moje deti zvladaju zubara s klasickou lokalnou anestezou.
@molkapolka a je rozdiel tato a tam kde ideme my?
Mna len zaujima ci deti osetruju aj s premedikaciou na ambulancii alebo len posielaju hned do narkozy+od kolkych kg a r moze dieta do narkozy?dakujem
Ja som bola s dcerou v starej nemocnici doktor smocer. Inkde by som uz naozaj nesla. Super uzasny pristup ci uz k malej alebo aj ku mne ako rodicovi, vsetko dopodrobna vysvetlil
Neposielaju hned do narkozy, praveze zdrave deti sa do narkozy neposielaju, tam musite mat Fkovu diagnozu od psychiatra (pr. DMO, auti deti, mentalne postihnutie alebo ine tazko zdravotne postihnute deticky) cize normalne dostane dieta premedikaciu v podobe sirupu midazolam. Pockate 40min v cakarni, dieta nesmie vstavat, lebo moze spadnut. Idete do ambulancie a po osetreni na hodinku na lozko, kde vas pride lekar skontrolovat, nasledne idete domov. Postup je na oboch pracoviskach rovnaky, kedze je to jedna nemocnica.
@kikuska555 dakujem za spravu
Zial u nas niesu zubky v poriadku a maly je este maly ,takze ja cakam poriadny nater od zubara,ano aj moja chyba,dlhe kojenie,nepravidelne cistenie,cize viem,ze mily tam nik kumne nebude
@molkapolka dakujem za info,tak neviem,ci moje dieta bude takto spolupracovat ,kamoske.dali 4r syna do narkozy,ale jemu robili 12 zubky,a neni chory tak asi za to ze nespolupracoval
No jasne 🙂 myslela som to tak ze v starej v preemedikacii tiez robil dcere
@kikuska555 a kolko r.malo vase dieta?a kolko zubkov pokazenych
My sme objednaní na demident, syn sa tiež nedá ošetriť a ma kaz...mate niekto skúsenosti s demident? Je tam vraj nejaká ženská zubárka ideme budúci utorok.
@adiqe88 tak my ideme aby sme neplatili tie velke prachy co v sukr.
4 roky nastastie len jeden.
@adiqe88 ja poznam len doktora demidova. Jeho personal nejak neregistrujem. Ale bola to moja druha volba ak by sa nepodarilo doriesit staru nemocnicu.
@kikuska555 tak.to je ine no
@molkapolka vies mi zistit od kolkych kg a r moze dieta do narkozy?
Narkoza sa prisposobi dietatu podla veku a hmotnosti, ved aj novorodenci su operovani v narkoze, ak to ich zdravotny stav vyzaduje napr.
@molkapolka ok vdaka ,tak uz len cakat na termin,kedze mojho dribca neosetria len ambulantne ,,,,aspon si myslim ze ho nebudu trapit sirupom
@molkapolka ale na tom 6 posch to nerobia s premedikaciou ,musi byt nejaka ina ambulancia
@kikuska555 u smocera malo vase dieta oblbovak?ak ano po akej dobe od vypitia ho osetroval zubar?
@adiqe88 panecku preco ste nesli do statnej?skoro zdarma
@kikuska555 píšem ss
@molkapolka píšem ss
Pracujem na zubnom v starej nemocnici, takze nieco viem ;) ale osobnu skusenost nemam, moje deti zvladaju zubara s klasickou lokalnou anestezou.
@molkapolka koho ako zubára k ťažko osetritelnemu dieťaťu odporúčas? (po negatívnej skúsenosti sa boji aj sadnúť do kresla)
@molkapolka koho ako zubára k ťažko osetritelnemu dieťaťu odporúčas? (po negatívnej skúsenosti sa boji aj sadnúť do kresla)
@jvasenka dr Šmocer
ďakujem. a k nemu treba aj výmenný lístok od zubára?

Ano pouzivaju midazolam na premedikaciu.