icon

Skúsenosti s pôrodnicami v Košiciach

dominicka2812
11. okt 2025

Ahojte,
chcela by som vás poprosiť o reálne nové skúsenosti z pôrodníc, najlepšie z tohto roku. Mám termín v januári 2026 a začínam pozerať, ale dosť recenzií som našla už starších alebo neúplných. Do Šace som takmer rozhodnutá neísť, na základe diaľky a recenzií a nepáči sa mi ani veľmi prístup teraz, keď tam chodím na ultrazvuky. Lepšie je stará alebo nová nemocnica? Čo sa týka nadštandardu, ako sa to dá rezervovať? A v akom predstihu treba? Máte aj nejaké fotky izieb? Ako to tam vyzerá s personálom a možnosťou, aby bol manžel čo najviac pri mne? Som prvorodička, tak by som rada mala jasno a rada išla niekde, kde sa postarajú a vysvetlia a pomôžu. Odporúčate aj zazmluvnenie konkrétneho lekára? A odprúčate nejakú predpôrodnú prípravu? Ďakujem pekne za reakcie 😊

tomiholjubavi
12. okt 2025

Izbu som nefotila ale na tejto strhanej predpôrodnej selfie ju trocha vidno.

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@anonym_5b5c27

@dominicka2812 ano, treba si vybrat co je pre teba dolezite. Ziadna nemocnica v KE nie je jasna volba. Skoda, ze v Saci neurobia daco s tym pristupom novorodeneckeho oddelenia. Dost im to kazi meno.

Presne. Inak by to bola jasna volba a verim tomu, ze by im to pritiahlo ovela viac mamiciek.

anonym_8b428f
12. okt 2025

@dominicka2812 odporucam si zazmluvnit porodnu asistentku nie porodnika, prejst si snou predporodnu pripravu - lebo porodne asistently urobia najviac prace kym ide realne k porodu... vedia ta super pripravit co ocakavat, co robit atd.
nova vs stara - je uplne jedno, ak natrafis "na dobru sluzbu" tak sa ti nebude pacit ani v jednej...
Niekto zazil vsetko super v novej niekto v starej...niekto opacne... a mne je uuuuplne jedno ako su na tom izby alebo sprchy... ked je personal neprijemny, nepomoze ti ani zlata hazjzlova doska .
Osobne by som sla do Starej Lubovne.

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@reela

Este dodam, ze na tej klasickej izbe, na ktorej som bola najprv nesla tepla voda. To nebol problem dokedy som nezacala mat pri vyvolavani strasne bolestive kontrakcie. Sestricka mi odporucila sa sprchovat teplou vodou. Povedala som jej, ze v tejto izbe nejde. Dostala som vety "Ako nejde?!" "Ved musi ist." Pri tych bolestiach znova nemas energiu nejako oponovat a zaroven si v pozicii slabsieho, tak ti ani nenapadne jej povedat nieco v zmysle "Ved tu pracujete, ja nie som zodpovedna za chod teplej vody na vasich izbach, si to musite vyriesit vy."
Poslala ma sprchovat sa na sprchu na chodbe so slovami "No ale tam sa sprchuju ciganky." Hovorim si, ze tie su tiez reku ludia, tak to prezijem. Nedockala som sa udrzbara na tu opravu teplej vody na tej izbe... nezavolali ho... netrapilo ich to...
Potom po cisarskom na nadstandarde som mala neskutocne vycitky, ze mi ho museli urobit (hormony, vycerpanie, sklamanie, strata integrity, sukromia, psychika v prdely, do toho dieta, co sa nevie prisat, ploche bradavky... no vies si predstavit). Tam jedna mlada doktorka (zabudla som meno, ale nebola to Lule) ma tam utesovala, ze to nebola moja chyba (asi prve vludne slova ohladom toho vtedy). Fakt zalezi, ze na koho natrafis... kto vtedy ma sluzbu...

@reela no evidentne to asi fakt je jedno, ale zalezi od stastia kto kedy jak sa vyspal asi…a videla som na instagrame v novej vsade maju ten porodny gauc. A vsetko proste akoze pristup moderny atd. No len asi sa to nie vzdy zhoduje s realitou. To sa dalo vybrat si alebo sa to da iba v nadstandarde alebo ako?

reela
12. okt 2025
@dominicka2812

@reela no evidentne to asi fakt je jedno, ale zalezi od stastia kto kedy jak sa vyspal asi…a videla som na instagrame v novej vsade maju ten porodny gauc. A vsetko proste akoze pristup moderny atd. No len asi sa to nie vzdy zhoduje s realitou. To sa dalo vybrat si alebo sa to da iba v nadstandarde alebo ako?

@dominicka2812 porodny gauc tam vtedy nebol, ked som rodila, teraz ak chces a je volny, tak ram mozes ist

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@tomiholjubavi

Rodila som v Marci v Šaci a nech ťa vzdialenosť neodradí. Ja som dochádzala celé tehotenstvo až z Maďarska - dve hodiny cesta jedným smerom. Mala som plánovanú sekciu, tak som sa vedela zorganizovať.

Na šestonedelí som skončila aj v Januári, lebo maličká mi kopala do žlčníka a spôsobovala mi koliky. Už vtedy som bola prekvapená, že nemocnica v našich končinách môže tak dobre vyzerať. Izba bola parádna, čistá, teplá, moderná, stále ju chodili upratovať. Na izbe je záchod so sprchou. Personál bol príjemný. Normálne som si tam oddýchla. 😀
A fakt dobre varili. Akurát harmonogram bol trochu zvláštny. Večera mohla byť neskôr, lebo potom sme sa nevedeli dočkať raňajok.

Keď som prišla na pôrod, znovu som mala skvelú skúsenosť. Ten istý priateľský personál. Kopu sestričiek aj doktorov vedelo po maďarsky, čo bolo veľmi užitočné, lebo vedeli môjmu stresujúcemu manželovi vysvetliť, čo sa bude diať. 😀

Manžel bol pri pôrode celý čas (mala som spinál) a potom dostal dcérku na bonding. Povedal, že to bol najkrajší zážitok v živote. Potom som išla na jisku - kde bola jediná, nepríjemnejšia skúsenosť. Lebo som tam musela ležať rovno ako doska, bey vankúša, bez paplóna a triaslo mnou až mi zuby drkotali. Sestrička (mierne nabrúsená) povedala, že to je vedľajší efekt spinálu a že paplón mi nepomôže. A nechala ma drkotať 6 hodín. 😅

Medzičasom mi doniesli ukázať bábätko a potom som išla na izbu. Cisársky mi robil prednosta - vynikajúci odborník a už tretí deň som bola fit. Doslova, rez ma bolel dva dni, aj to iba pri vstávaní. Moja spolubývajúca ešte hovorila, že aké čudné, že ona počula aké sú dlhé zotavovania po cisárskom a ja si behám ako puma. 😀
Bábätká sme mali na izbe a personál odpovedal na všetky otázky. A že som ich ako prvorodička a úzkostlivá premotivovaná prvomatka mala dosť.

Všetky papierovačky som vybavila rýchlo, ľahko a bezproblémovo. Ja som tip, čo vie všetko skomplikovať, ale naozaj to bolo dobre zorganizované.
Nemocnici a šestonedelí dávam 1*, Jiske 3. Ale tam som bola len pár chvíľ.

@tomiholjubavi dakujem za reakciu, je to jedna z mala takych pozitivnejsich na Sacu. A ak sa smiem opytat, kolko ste platili za zazmluvnenie? Co som pocula on je najdrahsi a pocula som nejaku sumu co pyta a bola dost vysoka, ale nemam to overene zatial. A boli babatka na izbe, ale nebola situacia, ked sa niektora potrebovala dat nejak dokopy, ci zatial sa postarali? Lebo zas nechcem pocitat s tym, ze bude vsetko bez problemov, clovek nevie co a jak moze byt.

oblecenie99
12. okt 2025
@dominicka2812

@oblecenie99 cize nevies mi povedat, ako to prebieha a vyzera v klasickych izbach bez nadstandardu? Videla som na ig nejaku izbu s porodnym gaucom, vsade to tam maju. To je tiez len v ramci nadstandardu, ktory nemusim vobec dostat, ak budem mat smolu?

@dominicka2812 Po prvom pôrode som bola nejaký deň, dva na klasickej izbe a dalo sa to zvládnuť, ale mne chýbala toaleta a aj ta sprcha je také menšie dobrodružstvo. Teraz som bola jednu noc hospitalizovaná pred pôrodom, síce na inom oddelení, ale tak tipujem, že izby mohli byť podobne a akože OK, dá sa, ale neda sa to porovnať s izbou zo Šace, ktorej fotku dala Miška vyššie.
Čo je u mňa ale že obrovský nedostatok: spoločne toalety pre klasické izby, na chodbe. Ja som mala vlastnú, a len pre seba, a prisahám že už len toto mi urobilo lepšiu náladu, a dodalo silu. Akože fakt hanba, že v nemocnici už len taký základ - skutočnosť, že som mohla po pôrode (a to je v tomto ohľade jedno, či sekcia, či klasika, proste pod to sa podpíšeme každá jedna, že po pôrode potrebuješ slušne toalety a pokoj na tej toalete) dôstojne urobiť potrebu sa považuje za niečo, za čo som musela zacvakať 30 eur/noc a bola sa NADštandard.
Ďalšia nevýhoda: jedlo. Je príšerné a je ho navyše malo. Ak by si bola po sekcii, garantujem, že na tmavohnedé, dokrkvane pečené jablko sa nebudeš vedieť ani len pozrieť do konca života, mala som ho k raňajkám, k obedu aj k večeri - u mňa to zrejme bolo aj speci diétou 😅 Jedna večera bola taká slabá, že som im povedala, že dnes večer v base na Floriánskej mali určite lepšie menu, ako dávajú ženám po pôrode, ktoré sa potrebujú zotaviť a spustiť mlieko.
Ale za to personál nemôže.
Za mňa ale obrovské plus, opäť musím vyzdvihnúť prístup zdravotného personálu. Toto sa ani len nedá porovnať s mojimi skúsenosťami spred piatich, pomaly aj šiestich rokov.

Ak nevadí,hodím sem fotky z nadštandardu. Prosím, berte do úvahy, že som fotila len narýchlo z postele, po Tom, čo ma tam dotlačili, bola som ešte po sekcii a pod vplyvom liekov proti bolesti. 🫣

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@anonym_8b428f

@dominicka2812 odporucam si zazmluvnit porodnu asistentku nie porodnika, prejst si snou predporodnu pripravu - lebo porodne asistently urobia najviac prace kym ide realne k porodu... vedia ta super pripravit co ocakavat, co robit atd.
nova vs stara - je uplne jedno, ak natrafis "na dobru sluzbu" tak sa ti nebude pacit ani v jednej...
Niekto zazil vsetko super v novej niekto v starej...niekto opacne... a mne je uuuuplne jedno ako su na tom izby alebo sprchy... ked je personal neprijemny, nepomoze ti ani zlata hazjzlova doska .
Osobne by som sla do Starej Lubovne.

@anonym_8b428f no to pocujem prvykrat. Ako teda vzhlad je jedno aj mne, ale to sukromie by som bola radsej mala, ako byt na izbe s niekolkymi a chodit random na wc a sprchy cez celu chodbu a miesta, kde ktovie kolko zien bolo predomnou. A preco prave tam? To je uz dost daleko od KE.

oblecenie99
12. okt 2025

Fotku kúpeľne nemám, ale bola taká lepšia, akože nie Hilton, ale taká slušná, čistá a prerobená, pomerne nová. A priestranná.

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@oblecenie99

@dominicka2812 Po prvom pôrode som bola nejaký deň, dva na klasickej izbe a dalo sa to zvládnuť, ale mne chýbala toaleta a aj ta sprcha je také menšie dobrodružstvo. Teraz som bola jednu noc hospitalizovaná pred pôrodom, síce na inom oddelení, ale tak tipujem, že izby mohli byť podobne a akože OK, dá sa, ale neda sa to porovnať s izbou zo Šace, ktorej fotku dala Miška vyššie.
Čo je u mňa ale že obrovský nedostatok: spoločne toalety pre klasické izby, na chodbe. Ja som mala vlastnú, a len pre seba, a prisahám že už len toto mi urobilo lepšiu náladu, a dodalo silu. Akože fakt hanba, že v nemocnici už len taký základ - skutočnosť, že som mohla po pôrode (a to je v tomto ohľade jedno, či sekcia, či klasika, proste pod to sa podpíšeme každá jedna, že po pôrode potrebuješ slušne toalety a pokoj na tej toalete) dôstojne urobiť potrebu sa považuje za niečo, za čo som musela zacvakať 30 eur/noc a bola sa NADštandard.
Ďalšia nevýhoda: jedlo. Je príšerné a je ho navyše malo. Ak by si bola po sekcii, garantujem, že na tmavohnedé, dokrkvane pečené jablko sa nebudeš vedieť ani len pozrieť do konca života, mala som ho k raňajkám, k obedu aj k večeri - u mňa to zrejme bolo aj speci diétou 😅 Jedna večera bola taká slabá, že som im povedala, že dnes večer v base na Floriánskej mali určite lepšie menu, ako dávajú ženám po pôrode, ktoré sa potrebujú zotaviť a spustiť mlieko.
Ale za to personál nemôže.
Za mňa ale obrovské plus, opäť musím vyzdvihnúť prístup zdravotného personálu. Toto sa ani len nedá porovnať s mojimi skúsenosťami spred piatich, pomaly aj šiestich rokov.

Ak nevadí,hodím sem fotky z nadštandardu. Prosím, berte do úvahy, že som fotila len narýchlo z postele, po Tom, čo ma tam dotlačili, bola som ešte po sekcii a pod vplyvom liekov proti bolesti. 🫣

@oblecenie99 to vyzera celkom ok, na ten vyzor si az tak nepotrpim, ale presne to sukromie na wc. Sadat si na wc, ktore pouzilo ktovie kolko zien predomnou po takom niecom sa mi velmi nechce. Kazdopadne dakujem velmi pekne za podrobny opis, dost to pomoze pri vybere. 😊

oblecenie99
12. okt 2025
@tomiholjubavi

Rodila som v Marci v Šaci a nech ťa vzdialenosť neodradí. Ja som dochádzala celé tehotenstvo až z Maďarska - dve hodiny cesta jedným smerom. Mala som plánovanú sekciu, tak som sa vedela zorganizovať.

Na šestonedelí som skončila aj v Januári, lebo maličká mi kopala do žlčníka a spôsobovala mi koliky. Už vtedy som bola prekvapená, že nemocnica v našich končinách môže tak dobre vyzerať. Izba bola parádna, čistá, teplá, moderná, stále ju chodili upratovať. Na izbe je záchod so sprchou. Personál bol príjemný. Normálne som si tam oddýchla. 😀
A fakt dobre varili. Akurát harmonogram bol trochu zvláštny. Večera mohla byť neskôr, lebo potom sme sa nevedeli dočkať raňajok.

Keď som prišla na pôrod, znovu som mala skvelú skúsenosť. Ten istý priateľský personál. Kopu sestričiek aj doktorov vedelo po maďarsky, čo bolo veľmi užitočné, lebo vedeli môjmu stresujúcemu manželovi vysvetliť, čo sa bude diať. 😀

Manžel bol pri pôrode celý čas (mala som spinál) a potom dostal dcérku na bonding. Povedal, že to bol najkrajší zážitok v živote. Potom som išla na jisku - kde bola jediná, nepríjemnejšia skúsenosť. Lebo som tam musela ležať rovno ako doska, bey vankúša, bez paplóna a triaslo mnou až mi zuby drkotali. Sestrička (mierne nabrúsená) povedala, že to je vedľajší efekt spinálu a že paplón mi nepomôže. A nechala ma drkotať 6 hodín. 😅

Medzičasom mi doniesli ukázať bábätko a potom som išla na izbu. Cisársky mi robil prednosta - vynikajúci odborník a už tretí deň som bola fit. Doslova, rez ma bolel dva dni, aj to iba pri vstávaní. Moja spolubývajúca ešte hovorila, že aké čudné, že ona počula aké sú dlhé zotavovania po cisárskom a ja si behám ako puma. 😀
Bábätká sme mali na izbe a personál odpovedal na všetky otázky. A že som ich ako prvorodička a úzkostlivá premotivovaná prvomatka mala dosť.

Všetky papierovačky som vybavila rýchlo, ľahko a bezproblémovo. Ja som tip, čo vie všetko skomplikovať, ale naozaj to bolo dobre zorganizované.
Nemocnici a šestonedelí dávam 1*, Jiske 3. Ale tam som bola len pár chvíľ.

@tomiholjubavi To je ináč dobrý postreh s tou sekciou, že tam bol manžel, lebo ak dobre viem - ale kľudne ma opravte, ak to viem zle - v Novej nemôže byť nikto pri sekcii. Ale môj by tam nešiel, ani keby mu za to platili 😅

Na druhej strane si spomínam, že pred prvým.porodom mi ho ešte vyvolávali, a muž mohol byť so mnou aj pri tej prvej dobe pôrodnej či ako sa to volá, teda inými slovami celý čas. Bola tam aj taká miestnosť pre oteckov. Jedine keď som bola na pásy, tak tam do tej miestnosti, kde sú tie postele ísť nesmel. V Starej vtedy kamoška hovorila, že jej muža púšťali len k samotnému pôrodu. Či sa to už za tých šesť rokov zmenilo, to neviem.
Pre niekoho to môže byť podstatne info, pre nás nebolo, lebo môj muž, ako píšem vyssie, by k pôrodu nešiel ani vtedy, keby som ho neviem ako prosila 🙈

reela
12. okt 2025
@oblecenie99

@tomiholjubavi To je ináč dobrý postreh s tou sekciou, že tam bol manžel, lebo ak dobre viem - ale kľudne ma opravte, ak to viem zle - v Novej nemôže byť nikto pri sekcii. Ale môj by tam nešiel, ani keby mu za to platili 😅

Na druhej strane si spomínam, že pred prvým.porodom mi ho ešte vyvolávali, a muž mohol byť so mnou aj pri tej prvej dobe pôrodnej či ako sa to volá, teda inými slovami celý čas. Bola tam aj taká miestnosť pre oteckov. Jedine keď som bola na pásy, tak tam do tej miestnosti, kde sú tie postele ísť nesmel. V Starej vtedy kamoška hovorila, že jej muža púšťali len k samotnému pôrodu. Či sa to už za tých šesť rokov zmenilo, to neviem.
Pre niekoho to môže byť podstatne info, pre nás nebolo, lebo môj muž, ako píšem vyssie, by k pôrodu nešiel ani vtedy, keby som ho neviem ako prosila 🙈

@oblecenie99 je to pravda, aj keby manzel chcel, pri sekcii byt nemoze

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@tomiholjubavi

Izbu som nefotila ale na tejto strhanej predpôrodnej selfie ju trocha vidno.

@tomiholjubavi a este sa chcem opytat, ked nebola nadstandardna izba, tak bola kupelna a wc spolocne ci kazda izba ma svoje ci ako to je?

tomiholjubavi
12. okt 2025
@dominicka2812

@tomiholjubavi dakujem za reakciu, je to jedna z mala takych pozitivnejsich na Sacu. A ak sa smiem opytat, kolko ste platili za zazmluvnenie? Co som pocula on je najdrahsi a pocula som nejaku sumu co pyta a bola dost vysoka, ale nemam to overene zatial. A boli babatka na izbe, ale nebola situacia, ked sa niektora potrebovala dat nejak dokopy, ci zatial sa postarali? Lebo zas nechcem pocitat s tym, ze bude vsetko bez problemov, clovek nevie co a jak moze byt.

@dominicka2812 S bábatkami to bolo tak, že ich dávali na izbu, ak sa matka na to cítila. Ak by si nechcela hneď, alebo sa potrebovala zotaviť/vyspať... tak sa postarali oni. Ale ja som bola naspeedovaná, babätko som chcela hneď a furt. Ani na záchod som nechcela ísť, furt som chcela byť pri maličkej. :D

Cenu si budem musieť pozrieť ešte raz, lebo odkedy mám dieťa, nepamatam si ani vlastné telefónne číslo. 😅 Strašne rýchlo mi vyfučia také informácie z hlavy. Ale niekde to mám uložené, tak pozriem a dám vedieť.

tomiholjubavi
12. okt 2025
@dominicka2812

@tomiholjubavi a este sa chcem opytat, ked nebola nadstandardna izba, tak bola kupelna a wc spolocne ci kazda izba ma svoje ci ako to je?

@dominicka2812 každá izba má svoju kúpeľňu. Akurat na nadstandardnej je menej posteli. Ja som bola som žlčníkom na obyčajnej izbe - tej zadarmo. A bol tam záchod a sprcha a tri postele. Na nadštandarde boli presne tie isté kúpeľne. Akurat len dve postele.

Viem, ze majú aj izbu so štyrmi posteľami. Čiže každá má svoju kúpeľňu, ale čím viac posteli, tým viac mamiciek sa o ňu delí.

tomiholjubavi
12. okt 2025

Viem, ze majú aj apartmanik s vaňou a robia pôrody do vody. Ale ten stál pálku. Neviem ci nie 90 euro za noc, alebo tak. A keď som tam bola, ani nebol voľný.

tomiholjubavi
12. okt 2025
@oblecenie99

@oblecenie99 ja som bola rada, ze bol so mnou. Ako som inak samostatná, pred pôrodom som bola úplný prisavnik. 😅 hneď co sa vzdialil, slzy sa mi tisli do očí. Totálne som ho potrebovala.

banalu
Autor odpoveď zmazal
anonym_097258
12. okt 2025

Ahoj ja som rodila minulý rok v novej. Tak hnusne sestričky som nezazila. Bola tam iba jedna príjemná a to som bola jedna z tých najslusnejsich. Fakt tie sestričky sú tam otrasné. Neskutočne správanie ku žene po pôrode

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@tomiholjubavi

@dominicka2812 S bábatkami to bolo tak, že ich dávali na izbu, ak sa matka na to cítila. Ak by si nechcela hneď, alebo sa potrebovala zotaviť/vyspať... tak sa postarali oni. Ale ja som bola naspeedovaná, babätko som chcela hneď a furt. Ani na záchod som nechcela ísť, furt som chcela byť pri maličkej. :D

Cenu si budem musieť pozrieť ešte raz, lebo odkedy mám dieťa, nepamatam si ani vlastné telefónne číslo. 😅 Strašne rýchlo mi vyfučia také informácie z hlavy. Ale niekde to mám uložené, tak pozriem a dám vedieť.

@tomiholjubavi tak to je teda presny opak toho, co som pocuvala ja :D tie ceny by boli super, ale ak sa nenadje, nevadi, isto toho je teraz vela 🙂 len som teda prekvapena, ze to bude asi najdrahsie a nadstamdard ma viac ako jednu postel. Ako teda moze byt muz cely cas pri zene od zaciatku, ked su tam dve? To mi nejde do hlavy. Ale evidentne prostup je vsade skoro rovnaky v zavislosti od nalady. Alebo od toho kolko sa clovek ozve 😩

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@anonym_097258

Ahoj ja som rodila minulý rok v novej. Tak hnusne sestričky som nezazila. Bola tam iba jedna príjemná a to som bola jedna z tých najslusnejsich. Fakt tie sestričky sú tam otrasné. Neskutočne správanie ku žene po pôrode

@anonym_097258 tak asi sa to tam az tak nezlepsilo, ako sa hovori. Hlavne ma odradza aj to, ako tam maju tie ciganske sprchy a proste random sa moze stat, ze tam cloveka poslu alebo o tom nevie 😳

dominicka2812
autor
12. okt 2025
@tomiholjubavi

@oblecenie99 ja som bola rada, ze bol so mnou. Ako som inak samostatná, pred pôrodom som bola úplný prisavnik. 😅 hneď co sa vzdialil, slzy sa mi tisli do očí. Totálne som ho potrebovala.

@tomiholjubavi prave aj ja by som bola rada. Uz teraz som obcas ako taka pijavica, zrazu ho potrebujem na vsetko a verim, ze aj vtedy to tak bude. 😅

melany_y
Autor odpoveď zmazal
anonym_097258
12. okt 2025
@dominicka2812

@anonym_097258 tak asi sa to tam az tak nezlepsilo, ako sa hovori. Hlavne ma odradza aj to, ako tam maju tie ciganske sprchy a proste random sa moze stat, ze tam cloveka poslu alebo o tom nevie 😳

@dominicka2812 ja som sa strašné bála že dostanem niečo. Ja som nestihla nadštandard, bolo wc aj na chodbe a potom bolo spoločne, ale tak že bola izba potom wc potom izba,čiže wc bolo medzi izbami, nevedela si sa zamknúť, vedľa na izbe samé cigánky, odtiaľ išiel taký smrad. Radšej som obetovala wc na chodbe. O sprche ani nehovorím. Ale inak vraj sa to tam prerabalo tak bohvie. Lekári veľmi milí, až na jedného čo si myslí že je pupok ale vždy sa nájde aj taký. Držím palce 🙂

anonym_625145
12. okt 2025
@anonym_097258

@dominicka2812 ja som sa strašné bála že dostanem niečo. Ja som nestihla nadštandard, bolo wc aj na chodbe a potom bolo spoločne, ale tak že bola izba potom wc potom izba,čiže wc bolo medzi izbami, nevedela si sa zamknúť, vedľa na izbe samé cigánky, odtiaľ išiel taký smrad. Radšej som obetovala wc na chodbe. O sprche ani nehovorím. Ale inak vraj sa to tam prerabalo tak bohvie. Lekári veľmi milí, až na jedného čo si myslí že je pupok ale vždy sa nájde aj taký. Držím palce 🙂

@anonym_097258 myslis Suchaneka, ze?

anonym_097258
12. okt 2025
@anonym_625145

@anonym_097258 myslis Suchaneka, ze?

@anonym_625145 hahaha 😀áno odkiaľ si nato prišla ? 🙂

anonym_625145
12. okt 2025
@anonym_097258

@anonym_625145 hahaha 😀áno odkiaľ si nato prišla ? 🙂

@anonym_097258 prisiel rano sa mi vysmievat po cisarskom, ked som cez zacerene zuby a anesteziu povedala, ze je mi dobre na to, co som prezila. Ked som po tom vysmechu na neho zrukla, ze co som mala teda robit, ked babatko nemalo plodovu vodu a porod nepostupoval, tak sa rychlo zdekoval prec...

anonym_097258
Autor odpoveď zmazal
reela
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
12. okt 2025
@anonym_097258
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_097258 Mne tam pred šiestimi rokmi jeden povedal, že určite to tak nebolí a nemám si vymýšľať, keď som si pýtala tabletku proti bolesti po sekcii. Ale nepamätám sa na to, ako ten lekár vyzeral, tak neviem na isto, či to bol on.
Ale najponizujucejsiu skúsenosť som si odniesla zo Starej, keď som tam bola hospitalizovaná v tehotenstve. Všetci profíci, až na jedného pána doktora (nechcem menovať, ale z tých známejších), ktorý ma mal prepúšťať, a vyšetroval ma tak, že nechal ma tam s vyloženými nohami, sedeli s mladým lekárom/študentom (nespomínam si) oproti mojím rozkrocenym nohám a diskutovali o nejakých obrazoch. A ja som strašná krava, že som sa vtedy neozvala.

Autorka, daj potom vedieť, ako si sa rozhodla a keď budeš mať silu a čas, a chuť, tak sa podel.o zážitok 🙂

Ja neviem, asi som tento rok mala nejaké brutálne šťastie na tu Novú 🤷 ale opakujem, pred šiestimi rokmi to bol čistý des. Teraz boli za mňa aj sestričky milé (teda celkom presne jedna na šestonedelí bola taká, že bolo potrebné vychytať jej dobrú náladu), a jedna pri babatkach, no ona bola brutálna ľadová kráľovná (priznám sa, že keď som videla, že už zase robí ona, tak mi bolo z nej aj do plaču), ale ostatné to nejak vyvážili tentoraz.
Ja sa priznám, že som sa spočiatku zľakla, keď som uvidela skladbu tých lekárovi hovorím si, že to je čistý Kinder Garden, ALE! milo prekvapili. Sekcia na jednotku, šikovne zašili, dali ma aj do poriadku popôrodná starostlivosť super, ešte aj na tých neformalnejsich vizitach pristupovali ku mne tak, že som videla na nich taký úprimnú záujem o mňa ako pacienta.. takže keď som už na nich pred rokmi napísala vselico, tak reku ze teraz napíšem aj to dobre 😃 lebo naozaj si to tentoraz zaslúžili.