Tipy na prázdninový program pre tínedžerov v Košiciach a okolí
Ahojte, mame doma deti vo veku 12 a 15 rokov, sme z okolia Kosic a už neviem aký program im vymyslieť. Z rodinných dôvodov nemôžeme odcestovat do zahraničia, keď, tak mozno len v ramci Slovenska na dva-tri dni. Najviac by ma zaujimal program tu, v KE a okolí, možno niečo o com neviem, na čo som pozabudla. Keď boli deti menšie, nebol problém, vzdy sa niečo vymyslelo, ale teraz... predtým sme napr vybehli na Aničku, na ihrisko a tam sa vyhrali prakticky celý deň, alebo zoo, to ani nehovorím, to sme pravidelne zatvárali. Ale teraz je to také o ničom, ihriská už sú samozrejme neaktualne, kupaliska veľmi nemusia, hlava na hlave, krik... proste nehrnu sa tam, čiže skôr telefón, tablet, polihovanie, čo sa mi veľmi nepáči. Áno, aj o tom su prázdniny, nehovorím, len tak si polenosit, ale oni by kludne aj tri dni po sebe nevyšli von, keď napr prší, su uplne nadsene a tešia sa, že ako dobre 😄 ze nemusia ist von a budeme doma, takže toto leto zatiaľ spokojnosť veľká. Nechcem ich nútiť, mrzí ma, že nepôjdeme toto leto na serióznu dovolenku, tak by som bola rada, keby mali aspoň nejaké zážitky. Ďakujem za každý tip 🤗
Tahat ich na vylety. Pofrflu ale hlavy vyvetraju. Zadiel, Jasov, Gombasek (tam sa vyblaznia, je tam zipline). My sme boli tento tyzden v Betliari.
@viestta práveže oni nefrflu, keď poviem ze ideme, ok, ale keď napr vidia ze prší, tak stastie v očiach veľké 😄 dnes sme boli v botanickej napr, bolo príjemne, fajn, začiatkom leta sme boli v Jasove, pozreli sme kláštor (mimochodom strašne zrychlena prehliadka, úplne ma to vyrusovalo, nič si človek nevedel v kľude popozerať, lebo už nado mnou niekto stál), Zadiel som zhodou okolností plánovala cez víkend, spojiť s Hajskymi vodopádmi, aj keď neviem ci vôbec nejaké momentálne sú, kvôli vode, pripadne s Turnianskym hradom. Cez víkend ešte ako tak, niečo v sobotu sa nájde, skôr ten týždeň by ma zaujímal, čo s nimi vymyslieť
@viestta práveže oni nefrflu, keď poviem ze ideme, ok, ale keď napr vidia ze prší, tak stastie v očiach veľké 😄 dnes sme boli v botanickej napr, bolo príjemne, fajn, začiatkom leta sme boli v Jasove, pozreli sme kláštor (mimochodom strašne zrychlena prehliadka, úplne ma to vyrusovalo, nič si človek nevedel v kľude popozerať, lebo už nado mnou niekto stál), Zadiel som zhodou okolností plánovala cez víkend, spojiť s Hajskymi vodopádmi, aj keď neviem ci vôbec nejaké momentálne sú, kvôli vode, pripadne s Turnianskym hradom. Cez víkend ešte ako tak, niečo v sobotu sa nájde, skôr ten týždeň by ma zaujímal, čo s nimi vymyslieť
@anonym_autor letecke muzeum ste uz absolvovali? Alebo Solivar v Presove. Sice to nie je na cely den ale da sa.
@anonym_autor letecke muzeum ste uz absolvovali? Alebo Solivar v Presove. Sice to nie je na cely den ale da sa.
@viestta solivar bola staršia na výlete, letecké, no, neviem, asi by na mna pozerali, či to myslím vážne 🤪
@viestta solivar bola staršia na výlete, letecké, no, neviem, asi by na mna pozerali, či to myslím vážne 🤪
@anonym_autor tak ked su to baby, jasne, ze lietadielka su na prevratenie ocami 😅
skus pozriet aj tu:
https://www.kamnavylet.sk/sk/atrakcie/kosice
urcite tam bude nieco o com ani nevies,
@anonym_autor tak ked su to baby, jasne, ze lietadielka su na prevratenie ocami 😅
skus pozriet aj tu:
https://www.kamnavylet.sk/sk/atrakcie/kosice
urcite tam bude nieco o com ani nevies,
@viestta áno, tak presne, na prekrutenie očami 😄
@viestta áno, tak presne, na prekrutenie očami 😄
@anonym_autor a čo toto? https://zemplenkalandpark.hu/
@anonym_autor a čo toto? https://zemplenkalandpark.hu/
@gumkac19 áno, poznáme, boli sme viackrát 😊, mna skôr zaujímajú také aktivity, ako by som to povedala, na bežný deň, toto sú také víkendové výlety, ale čo v bežný deň, nech vypadneme z domu
opekacka na Bankove
Gejzir v helanoch? Vyhlaidka rozhanovce ?
Tarzánia na Alpinke, Jump aréna pri Optime, Laser aréna pri malej stanici, minigolf na Aničke alebo na Bankove, Vyhliadková veža, potulky po meste Košice s Milanom Kolcúnom, Miklušova väznica, Východoslovenské múzeum, prechádzka okolo jazera v Košiciach až smerom na areál Letná záhradka, kde si viete dať dobrý obed, areál Čičky - kde sa vedia aj vyšportovať, obec Háj a Hájske vodopády, cyklotúra na Klatovianku, kde sú aj zvieratká, zámok Betliar s prehliadkou, hrad Krásna Hôrka, Zádielská tiesňava, Skanzen Nižná Myšľa, Jasovská jaskyňa s prechádzkou okolo jazera, potom smer Maďarsko Zoo Nyiregyháza, sklenený most v Sátoraljaújhely, Opálové bane pri Prešove. A to ma len teraz asi tak sotva polovica napadla 🙂.
Zabudla som na bobovú dráhu v Kavečanoch. Dinopark, Múzeum letectva a Planetárium. Pozri si program v Kultuparku, a Filmové leto v Amfiku - ale to je síce večerná aktivita, ale pekný zážitok aj pre teenagerov.
@gumkac19 áno, poznáme, boli sme viackrát 😊, mna skôr zaujímajú také aktivity, ako by som to povedala, na bežný deň, toto sú také víkendové výlety, ale čo v bežný deň, nech vypadneme z domu
@anonym_autor neskusali ste prihlsit na keramicky kurz?
Alebo ich pritiahnuť k nejakému športu. My lyžujeme v zime a od minulého roku sme k tomu pridali aj vodné lyžovanie a máme aj v lete o zábavu postarané. Minulý rok sme počas leta boli na vodných lyžiach asi 10 dní, čiže u nás to malo a má úspech. A aj noví kamaráti sa našli.

Tahat ich na vylety. Pofrflu ale hlavy vyvetraju. Zadiel, Jasov, Gombasek (tam sa vyblaznia, je tam zipline). My sme boli tento tyzden v Betliari.