icon

V ktorej reštaurácii alebo v kaviarni nepýtajú potvrdenie o očkovaní?

30. okt 2021

Su nejake restiky alebo kaviarne v KE, okrem Iron Clubu (tam daju pokoj, osobne odskusane), kde nepytaju ockovaci preukaz?
Zaujima ma hlavne Pizza Cafe Napoli na Hlavnej.
Dik😊

Strana
z3
diaalex
30. okt 2021

Neporadím, kedze zatiaľ som sa nestretla s kaviarňou kde by nepýtali, ale nemyslím si, že na hlavnej takú nájdeš, či si to dovolia

kataina
Autor odpoveď zmazal
miriam_s
30. okt 2021

V Napoli pýtajú, chodím tam, a vždy keď som bola tak si pýtali

nafka0483
30. okt 2021

V Irone tiez pytali.

desore
30. okt 2021

Btw... Aj toto je konkurecny boj Zverejnit meno prevadzky, ktora nedodrziava opatrenia a nasledne poslanie kontrolu.
Ked nie si ockovana, zostan pred dverami restauracie. Myslim, ze nepotrebujes dostat pokutu a ani majitel prevadzky. Na zapade to funguje a postupne zacina aj u nas.

kluska
30. okt 2021

drzim palce podnikom, ktori stoja viacej pri ludoch ako pri vlade, akurat netreba to hned vesat na internet vsetkym, jedine sukromne, treba chranit tie podniky a takisto zrobis sluzbu aj sebe, lebo myslim, ze v irone si uz neposedis bohuzial. My sme v irsku a dnu sa najes len ako ockovani, ale cinske, indicke a pakistanske podniky su v pohode, najes sa tam vo vnutri a sem tam aj v irskom, pokial pracovnikom velmi z korony nehrabe. Takze hlavne, nevesat to na net pre vsetkych, pytat sa skor medzi kamaratkami a znamymi, alebo sama skusit.

negymama
30. okt 2021

@kluska mmch tie podniky nedodrziavacie opatrenia nestoja ani tak "pri ludoch" ako "pri trzbach"

aduskatt
30. okt 2021

Nemusia nutne nedodržiavať opatrenia. My máme v TT pár podnikov, ktoré majú legálne na dverách "Základ", tým pádom tam môže ktokoľvek

negymama
30. okt 2021

@aduskatt potom musia "riedit" navstevnikov, tak ci tak dodrziavaju. ale autorke asi ide o podnik kde je napisane OTP ale nekontroluju

aduskatt
30. okt 2021

@negymama to ale nepísala, že chce vedieť OTP, kde nepýtaju, ale všeobecne, tak asi jej stačí vedieť ktorýkoľvek podnik🙂.... ja viem, že musia riediť, ale zjavne sú s tým všetci v pohode, lebo nie je problém tam ísť na kávu.

monickammm
30. okt 2021

Iron pytaju, mozno si mala stastie. Ale take Andiamo v Auparku nepyta a ani nenosi ruska personal…takze ja tam napr uz nevkrocim

nafka0483
30. okt 2021

@aduskatt
@negymama
Ale Kosice su bordove, restauracie nemozu fungovat v rezime zaklad - iba na okienkovy predaj, ale nie tak ze budu mat hosti vnutri v tomto rezime.
Pri OTP jedine terasy, vnutri len ockovani.

aduskatt
30. okt 2021

@nafka0483 to som si neuvedomila, my sme boli doteraz oranžoví

katulastraka
30. okt 2021

Kokos baby to fakt dakde pytaju? U nas aboslutne nikto nikde a este tam veselo aj casnicky bez rusok chodia 😂

desore
30. okt 2021

@negymama Presne tak. Ich zaujma obsah penazeniek, nie ludia. Kedy to uz ludia pochopia???

lenadka
30. okt 2021

@aduskatt píše Košice! To znamená že každý vie v skeh sú farbe a legálne základ uz v ziadnej reštike v KE byť nemôže. Ide iba o tržby na úkor zdravia.

autor
30. okt 2021

@monickammm odomna v Andiame pytali a mala aj rusko. Asi je to od cloveka zavisle obsluhujuceho.

autor
30. okt 2021

@miriam_s skoda. Chcela som ist s mamou, mame to tam velmi radi no ona nemoze byt ockovana zo zdravot. dovodov. A na druhej strane potvrdenie o ockovani je zdravotna dokunentacia do ktorej casnik ani prevadzkar nema pravo nahliadat. Stretla som sa teraz v Nitre v restike iba s otazkou "patrite do skupiny otp?" My, ze ano. A dali pokoj. Obaja s priatelom sme ockovani, takze sme neklamali.

miriam_s
30. okt 2021

Potvrdenie o očkovaní nie je zdravotná dokumentácia, keďže obsahuje len jednu obmedzenú informáciu nie celkové správy o zdr. stave
https://www.webnoviny.sk/covid-preukaz-nie-je-s...

nafka0483
30. okt 2021

Nech si mamka urobi test a na terase sediet mozete. Ja to tiez tak riesim, som tehotna cize nie som ockovana, tak ked niekam chcem ist tak si urobim test.

jaroe
30. okt 2021

To sa tu radšej nepýtaj, aby nejaká restika nemala problémy. Nadšencov kovid-opatreni a udavacov je žiaľ dosť.

jaroe
30. okt 2021

@negymama samozrejme, že ide hlavne o tržby. Ale mne bude celkom ľúto, ak nám malé prevádzky či už gastro alebo iné skrachujú a ich biznisy preberú už teraz čakajúce hyeny, v tom horšom prípade so zahraničnou účastou. Veď už aj ten skriekajuci zelený panák v reklame vie, čo sa planuje🙁 Nápoveda- "užite si nakupovanie budúcnosti"🤮, xxxxboxy na každom kroku...Ale tak musíme si chrániť zdravie, všakže.

negymama
30. okt 2021

@jaroe dufam ze nepokrachuju podniky.

kluska
30. okt 2021

@negymama to neni pravda, ano niektorym ide len o trzby, niektorym sa nepaci segragovanie ludi a niektorym pripada toto vsetko mega prehnane. Ale kazdy si chrani svoj zarobok, ved musia z niecoho zit a este jedno plus pre nich, pracuju na slovenskej ekonomike, ktoru uspesne nici vlada. To, ze sa viacej penazi dava do obehu, pomaha ekonomike.

kluska
30. okt 2021

@nafka0483 nemusia sa riadit podla automatu, ved ma len odporucaci charakter

https://www.youtube.com/watch?v=Ak7DFbTmSig
nafka0483
30. okt 2021

@kluska Neviem o takej vyhlaske. Je mozne zvolit si rezim fungovania - zaklad, OTP, len ockovani.

lenadka
30. okt 2021

@kluska kovid automat kopíruje vyhlášky, akurát v ňom je to napísané polopate. Otvor si ich a porovnaj, sú zverejnené na stránke ÚVZ SR.

kluska
30. okt 2021

@miriam_s ale no, papier vsetko znesie. Je to diskriminacia ludi na zaklade zdravotneho stavu, co je trestne a bolo trestne pred koronou. Pred rokom moj oco lezal v nemocnici a velmi tazko pretazko bolo dostat informacie o jeho stave od setsriciek a doktorov, lebo iba jedna jedina jeho osetrujuca doktorka mohla nam to povedat, nikto iny nie. A to sme boli najblizsia rodina. A tu zrazu prevadzky mnozu kontrolovat ci niekto je ockovany alebo nie. V minulosti kontrolovali taketo nieco? napr bola chripkova sezona, kontrolovali nieco? je to segregacia a mozu si to nazyvat ako chcu. Jedni su ti vyvoleni a mozu sediet dnu a potom je tu druha kategoria ludi, ktora je vonku ako psy.

nafka0483
30. okt 2021

@kluska 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

kluska
30. okt 2021

@lenadka ale vyhlaska nie je zakon, treba sa pozerat na politikov a ich rodiny, ti to nedodrzuju

Strana
z3