icon

Videli ste oškvarky z kapra na vianočných trhoch?

avatar
petush21
3. dec 2025

Ahojte, videli ste už niekde na vianočných trhoch oškvarky z kapra? čo si o nich myslíte? :D

anonym_a9847f
3. dec 2025

@petush21 musel som si vygooglit, co to ma byt... lebo teda vzdy som zil v tom, ze skvarky su z masti / tuku zvierata a to pri "smradlavosti" kapra a este cisteho tuku musel byt masaker... ale teda podla vsetkeho (receptov) su to akurat tenke vysmazane filety z kapra (do chrumkava)

avatar
jana_eyre_2
3. dec 2025

nie nevidela, ale teda prvý krát to počujem a neviem čo si myslím.. asi že to znie divne.. tento rok som bola na dvoch vianočných trhoch a uvedomila som si že tie davy zvládam horšie čím som staršia, takže ich už asi ani neuvidím.. 🤪

avatar
osky
3. dec 2025

Ked chytime kapra v prirode nikdy nema tuk je krasny cisty.
Tucne su len v rybnikoch a kupovane samozrejme,kde sa chovaju a prikrmuju.
Ale aj tak...pocujemto prvy raz...nech by bol aky tucny chcel,tolko toho tuku nema,a ked sa to uskvari kolko to uostane?
Tie oskvarky ozaj jestvuju???
To musi bxt draha zalezitost...
Ale skor by som povedala ze je to daky podvod...

avatar
osky
3. dec 2025
@anonym_a9847f

@petush21 musel som si vygooglit, co to ma byt... lebo teda vzdy som zil v tom, ze skvarky su z masti / tuku zvierata a to pri "smradlavosti" kapra a este cisteho tuku musel byt masaker... ale teda podla vsetkeho (receptov) su to akurat tenke vysmazane filety z kapra (do chrumkava)

@anonym_a9847f aha...takze filety...
No vidis.a ja tu maturujem nad tym kde vezmu tolko tuku z kapra 😅

anonym_74174e
3. dec 2025

@petush21 Veď oškvarky sú z tuku. A tuk z kapra je to najsmradľavejšie na tej rybe. Kto by toto jedol. Či to nie je myslené a nazvané akože oškvarky, pritom to budú spečené nejaké kúsky z ryby.
A nie ešte som o tom nepočula.

anonym_a9847f
3. dec 2025
@osky

@anonym_a9847f aha...takze filety...
No vidis.a ja tu maturujem nad tym kde vezmu tolko tuku z kapra 😅

@osky no ved to... a teda raz som mal tucneho kapra a bol to humac...

avatar
cacianka
3. dec 2025
@anonym_a9847f

@osky no ved to... a teda raz som mal tucneho kapra a bol to humac...

@anonym_a9847f skús tuk z veľkého tolstolobika .... grc nad grc...

avatar
osky
3. dec 2025
@anonym_a9847f

@osky no ved to... a teda raz som mal tucneho kapra a bol to humac...

@cacianka
@anonym_a9847f

sticker
avatar
caar_oliine
3. dec 2025

@petush21 v Košiciach na Vianočných Trhoch sme boli pred 4 rokmi a skúsili sme ich zo srandy, boli výborné, kúpili sme nakoniec asi 4 porcie 😃

avatar
cacianka
3. dec 2025
@osky

@cacianka
@anonym_a9847f

@osky sused robil výlov rybníka, tak sme si objednali veľký kus pre veľkú rodinu. vážil 19 kg. tak sme ho spracovali ako prasa po zabíjačke. ked sme piekli tie okrajové kusy s tukom, to sme netušili ako to dopadne, lebo predtým sme nemali takéhoto vykŕmeného. Holt starý kus smrdel ako starý chlap (neumytý a spotené vajcá 🙂)

avatar
osky
3. dec 2025
@cacianka

@osky sused robil výlov rybníka, tak sme si objednali veľký kus pre veľkú rodinu. vážil 19 kg. tak sme ho spracovali ako prasa po zabíjačke. ked sme piekli tie okrajové kusy s tukom, to sme netušili ako to dopadne, lebo predtým sme nemali takéhoto vykŕmeného. Holt starý kus smrdel ako starý chlap (neumytý a spotené vajcá 🙂)

@cacianka to si viem zivo predstavit...
Ja ryby pred pouzitim namacam do mlieka-aspon na 12 hodin to je minimum
Potom nepachnu.
Ale teda neviem,ci by to n toho tolstolobika pomohlo.
Ja ked uz je ryba taka tukova,ten tuk orezem a zrovna vyhodim...

No...a potom ,ze rybi tuk je zdravy...
Preco vsetko zdrave je aj smradlave??/pre mna.../

avatar
cacianka
3. dec 2025

u tohto by ani 10 litrov mlieka a 3 dni nepomohlo...
Mäsko bolo OK, aj my sme tuk skrojili, ale niekde kúsky zostali, že nevadí, . Vadilo 🙂

avatar
rozculena
3. dec 2025
@cacianka

@osky sused robil výlov rybníka, tak sme si objednali veľký kus pre veľkú rodinu. vážil 19 kg. tak sme ho spracovali ako prasa po zabíjačke. ked sme piekli tie okrajové kusy s tukom, to sme netušili ako to dopadne, lebo predtým sme nemali takéhoto vykŕmeného. Holt starý kus smrdel ako starý chlap (neumytý a spotené vajcá 🙂)

avatar
cacianka
3. dec 2025
@rozculena

@rozculena naozaj, zabilo sa prasa, opálilo na rošte a potom všetko spracovalo. Všetko sme vydrhli a zabili tolstolobika (mužovi sa plietol jazyk, tak celé roky tú rybu volal taxikolobik), presne na tom rošte ako prasa. chlapi sa rehotali, že ešte takú zabíjačku nezažili 🙂

avatar
rozculena
3. dec 2025
@cacianka

@rozculena naozaj, zabilo sa prasa, opálilo na rošte a potom všetko spracovalo. Všetko sme vydrhli a zabili tolstolobika (mužovi sa plietol jazyk, tak celé roky tú rybu volal taxikolobik), presne na tom rošte ako prasa. chlapi sa rehotali, že ešte takú zabíjačku nezažili 🙂

@cacianka som sa smiala na tomto
Holt starý kus smrdel ako starý chlap (neumytý a spotené vajcá 🙂)

avatar
pinkgirl
3. dec 2025

My sa na ne tešíme každý rok. Včera sme akurát ochutnali tohtoročné. Mňam, sú výborné. Je to mäso z kapra, ktoré prešlo filetovačkou a nemá kosti. Názov škrvarky je len požičaný lebo vyzorom tie rybie kúsky pripomínajú škvarky. Naučila som na to syna aj muža😋, máme to radi.
Akurát cena je už dosť vysoká, veľká porcia 15e, malá porcia 9e.

avatar
loliki
3. dec 2025
@pinkgirl

My sa na ne tešíme každý rok. Včera sme akurát ochutnali tohtoročné. Mňam, sú výborné. Je to mäso z kapra, ktoré prešlo filetovačkou a nemá kosti. Názov škrvarky je len požičaný lebo vyzorom tie rybie kúsky pripomínajú škvarky. Naučila som na to syna aj muža😋, máme to radi.
Akurát cena je už dosť vysoká, veľká porcia 15e, malá porcia 9e.

@pinkgirl Niektorí vedia, ako z hovna upliesť bič. Na to sa už iné nedá povedať. Na takýchto vianočných trhoch sa nechajú ľudia "okradnúť", vyhadzujú peniaze za totálne nezmysly. Dobre sa tam zarába. Radšej sa najem v reštaurácii.

avatar
cacianka
Včera o 07:37
@rozculena

@cacianka som sa smiala na tomto
Holt starý kus smrdel ako starý chlap (neumytý a spotené vajcá 🙂)

@rozculena presne 🙂. ale pozor - až ked sa ryba opekala, tak ten tuk začal vajčiť :-ň