Výber mandlí 4,5 ročném dieťaťu - Košice

peknyzivot
28. dec 2021

Ahojte, máte niekto skúsenosť s výberom mandlí u 4,5rocneho dieťaťa? Mali by jej vybrať nosnú mandľu a zrezať z krčných kvôli veľkosti. Mal to niekto podobne? Ako ste to zvládli a kde ste boli vyberať? Hľadám lekára odborníka, kto to nespacká 🙏🏻. Ďakujem za rady. 🙏🏻

ema1987
28. dec 2021

Ahoj mojej mladšej dcére to robili zhruba tiež v takom veku .Mala obrovský problém z chrápaním takže kôli tomu sme to museli ísť vyberať. Od vtedy nemá žiadny problém. Boli sme v nemocnici v RK už neviem presne aký pán doktor ju priamo operoval ale chodíme ku nám v Dolnom Kubíne ku veľmi dobrému krčnému doktorovi a veľkému odborníkovi pán dr. Obtulovič. TOPKA lekár takže ten ju odporučil .V nemocnici som bola s ňou .Najhoršie to bolo hlavne keď ju doniesli z pooperačného plakala dosť lebo jej aj tie nosné ale aj v hrdle jej taktiež skracovali tak by som povedala že to ju asi najviac tak bolelo .Boli sme tam asi tak tri dni. Deň pred operáciou nás prijali na druhý deň operovali potom ešte jeden deň po operácii a potom na ten ďalší domou. Potom už len kontrola u svojho krčného .Ak by ste mala ešte niaké otázky kľudne napíšte rada odpoviem .Zuzana

peknyzivot
autor
28. dec 2021

@ema1987 napíšem správu

patka06
28. dec 2021

Dcére robili rovnaký zákrok 3 mesiace pred 5mi narodeninami, mala problém s chrápaním, spánkovým apnoe a bývala často chorá, po zákroku zmizli všetky problémy. Boli sme na jednodňovej chirurgii v LV- ráno o 8mej nástup a o 16stej sme išli domov, bola v celkovej anestéze cca 30 minút, zvládla to bez problémov, po zákroku žiadne bolesti, na druhý deň bola fit - akoby jej ani nič nerobili.

peknyzivot
autor
28. dec 2021

@ema1987 Zuzka a mali ste tiež celkovú anestézu? Predoperačné, odber krvi a podobne?

ema1987
28. dec 2021

Ano vsetko potrebne na operaciu a v celkovej anesteze bola potom ked ju doniesli bola otapena este ale na druhy den bola tiez uz ok ako keby jej nic nebolo. Anestezu jej dali v striekacke podala som jej ju vlaste ja cez usta v malej striekacke a potom mi zaspala na rukach a zobrali ju na saly.

jana005
28. dec 2021

@peknyzivot ahoj,ja som mala dcéru zhruba tiež v takom veku,operoval ju primár v novej nemocnici v Košiciach a potom som bola aj so synom,jeho operovala doktorka Boldizarova.
Najhoršie je,keď ti dieťa donesú po operácii,po narkoze sú totiž trochu otapeni, nervózni. Jedno dieťa,čo bolo s nami na izbe aj vracalo. Ale za dve,tri hodinky to už bude v pohode.
A ešte aj pred operáciou je to dosť fuška, dieťa totiž nemôže jesť ani piť a keď čakáš dve,tri hodiny,tak je to dosť ťažké vysvetliť dieťaťu,že nemôže.
Prišli sme ráno keď si dobre pamätám na siedmu a potom okolo štvrtej sme išli domov.
Neboj sa,nie je to nič strašné, zvládnete to

stryel
28. dec 2021

My sme z Košíc, dcéra mala tento zákrok toto leto pred 5. narodeninami na ORL v Poprade…z Košíc som bola dosť sklamaná, od apríla sme chodili po kadejakých vyšetreniach od alergológie cez orl až po pľúcne, na alergo aj pľúcnom jej samozrejme niečo zistili, ale po každej novonasadenej liečbe sa jej stav zhoršoval…na orl jej nenašli nič (tuším sme boli u dr. Boldižárovej a tá to uzatvorila len ako akútny zápal nosovej dutiny, čiže nič), a popravde som už zvažovala, či nejde o nejaký psychiatrický problém…ale potom sme sa po známosti dostali na ORL v Poprade, kde jej primár konečne spravil normálne klinické vyšetrenie aj s endoskopiou, a nie len rýchle minútové vyšetrenie v štýle všetko je v poriadku…s nemocnicou som bola spokojná, dosť nám vychádzali v ústrety, čo sa týka termínov, aj personál bol veľmi milý, primár pomohol aj s vybavením predoperačných vyšetrení (keďže tu v Košiciach som mala pocit, že so všetkým je problém a ešte sme sa dostali aj ku kardiologičke, ktorá dcére v jeden deň našla srdcovú vadu a o týždeň už tú vadu u tej istej lekárky nemala 🤦‍♀️)…boli sme na jednodňovke s tým, že v pondelok ráno príjem a v utorok ráno nás pustili, tie stavy po narkóze boli strašné, ale celkovo zotavovanie prebehlo v poriadku

peknyzivot
autor
28. dec 2021

@stryel napíšem Vám správu