icon

Aká kozmetika nie je testovaná na zvieratách?

13. jún 2024

Zdravím, aká kozmetika nie je testovaná na zvieratách? Nechcem také značky podporovať. Ďakujem krásne

jaja20
•
13. jún 2024

My používame už 20 rokov z Avonu.

laurita285
•
13. jún 2024

Zišla si zo stromu teraz alebo čo? 😀
V Európskej únii existuje už niekoľko rokov (skôr desaťročie) prísna legislatíva, ktorá zakazuje testovanie kozmetiky na zvieratách. Tu sú niektoré kľúčové informácie a zaujímavosti na túto tému:

2004: EÚ zakázala testovanie hotových kozmetických výrobkov na zvieratách.
2009: Zákaz sa rozšíril aj na testovanie jednotlivých zložiek kozmetiky.
2013: EÚ zaviedla úplný zákaz predaja kozmetických výrobkov, ktoré boli testované na zvieratách. Tento zákaz platí aj pre výrobky, ktoré boli testované mimo EÚ, ale predávajú sa na európskom trhu.

barbora0308
•
13. jún 2024

@laurita285 prave som to isla pisat 🤦😅

adka3321
•
13. jún 2024

Napr. Kvitok, Soaphoria tie su slovenske. Pozri stranku leaping bunny, tam si vies vyhladat firmy, ktore maju certifikat, ze netestuju na zvieratach. Pri vsetkych ostatnych je to otazne a iba na ich slove, ze netestuju.

rozculena
•
13. jún 2024

@adka3321 už som to písala v podobnej téme minule,ten certifikát nie je povinný a taktiež žiadny zákon NEPRIKAZUJE mať tovar označený zajacom.
To,že firma nemá zajaca,neznamená,že testuje.

autor
•
13. jún 2024

@laurita285 L'Oréal a Always testuju na zvieratach👍

rozculena
•
13. jún 2024

@laurita285 v podobnej téme,keď som napísala toto čo ty,tak som bola za hlúpu,lebo podľa dotyčnej JEDINÁ NETESTOVANÁ je tá,označená zajacom.Zajac zo zákona nie je povinný,,,

laurita285
•
13. jún 2024

@rozculena škoda sa naťahovať :D nik mi tieto stratené minúty života nepreplatí ani nenahradí, s hlupákmi sa neoplatí diskutovať :D

nika_val
•
13. jún 2024

Ako vieš že L'Oréal a Always testujú ?
Si myslíš že keď je to raz dane zákonom oni budú skúšať porušovať zákony len tak ?
Vieš mi koľko značiek patrí pod značku L'Oréal? To by bolo znamenalo že takmer všetky značky testujú
Tu je zoznam len časti značiek ktoré patria tiež pod L'Oréal:
Kiehl's
Lancôme
L'Oreal Baltic
L'Oreal
Maybelline
NYX Professional Makeup
Biotherm
Vichy
Roger & Gallet
CeraVe

gejb
•
13. jún 2024

@nika_val napríklad Lancome testuje na zvieratách...kedze dovážajú do krajín kde im to zákon prikazuje (napr. Do ázijských krajin) ....ostatne určite tiež...

laurita285
•
13. jún 2024

@gejb platí to pre čínu nie azijské krajiny všeobecne

gejb
•
13. jún 2024

@laurita285 ôk, môže byt...nevedela som konkrétne

gejb
•
13. jún 2024

@nika_val aj always testuje na zvieratách...ved sa naučte používať google a nerobte z autorky idiota..

egonsk
•
13. jún 2024

gilette mal kedysi poctivo testovane a preto mal najmenej alergickych reakcii. Ako su na tom teraz neviem, uz sa roky neholim 😁😁😁

beckinka
•
13. jún 2024

Dove netestuje na zvieratách.

autor
•
13. jún 2024

@gejb ďakujem 🙂

nahodnemeno
•
13. jún 2024

ja kupujem garnier (ano s tym zajacom leaping bunny ) , a drogeriu z DMka, ich znacka by testovat nemala a nedovaza na cinsky trh...

lumatri
•
13. jún 2024

Ahoj. Vsetky znacky, ktore predavaju v Cine, testuju na zvieratach. Cinska legislativa to vyzaduje. Teda znacky, ktore platia a podporuju testovanie na zvieratach v Cine (300 000 tyranych zvierat rocne len v Cine), nadalej predavaju v EU. Napriek upravam legislativy z roku 2009 a 2013. Pretoze staci, ze firmy nepouziju tieto testy na dokazanie bezpecnosti produktu voci normam EU.

jaja20
•
14. jún 2024

Nejdem konkrétne označovať, veď ony sa samé nájdu, ale všetkým, ktoré žijú na ružovom obláčiku, že nejaký zdrap papiera zakáže testovanie produktov na zvieratách v kozmetike, ktorá sa predáva aj v EU, odporúčam pozrieť si stránku PETA,aby ste videli, čo v skutočnosti kupujete...