icon

Aká kozmetika skutočne pomáha na citlivú pleť?

ibaja29
10. feb 2025

Prosim ake produkty pouzivate pre citlivu reaktivnu plet? Hlavne na odlicenie a cistenie? Ja uz som skuala mlieka aj balzamy na citlivu plet a vsetko mi v poslednej dobe vadi a stipe. Uz neviem co s tym. LRP toleriane na cistenie som pouzivala vzdy a teraz ako som si kupila druhy x tak mi vadi neviem ci zmenili zlozenie alebo co. Pouzivam aj sera a kremy z dermokozmetiky ktora ma stala uz nemale peniaze a vobec sa to nelepsi. Posledne tyzdne plet po odliceni stipe a je zacervenana. Pomoze mi po chvili LRP cicaplast baume ale nelepsi sa to vobec. Dermatologicka mi tiez nepomohla s tym. Neviem uz co na tu plet pouzivat aby som bola v pohode. Predtym mi sadol takmer akykolvek krem alebo pripravok a teraz takmer nic

trema
•
10. feb 2025

nemas narusenu koznu barieru, ked ta vsetko stipe? ja som to tak mala, tak som zjednodusila rutinu - rano umyla tvar vodou, dala krem (mala som cerave lotion), potom spf, vecer umyla olejom (uriage), potom znova krem. plet sa mi za par dni upokojila a postupne som mohla pridavat ine latky

amonet
•
10. feb 2025

tiez tipujem narusenu kožnu barieru. tu treba dať opatrne doporiadku najprv

ibaja29
autor
•
10. feb 2025

@trema
@amonet myslim ze ju mam narusenu a preto aj pouzivam dermo pripravky no uz ani to akoby nezabera. Rano je to fajn a vecer po odliceni znova to iste

summer23456
•
10. feb 2025

@ibaja29 ja hsm citlivú pleť, ndloco mi ju nedráždi. Jedného času som mala strane obutie, pálenie, nepomohla Bioderma, LRO ani nič z deťmi kozmetiky. Až tento krém. Je ako balzam na moju pleť. Upokojil mi ju za pár dni. Vyskúšaj. Kúpiš v lekárni alebo cez net.

claudaia
•
10. feb 2025

@ibaja29 skúste tieto od Levissime. Mam citlivú pleť ale vyhovujú mi zatiaľ a nieje to cenovo tak hrozné.

https://www.nirvel-slovensko.sk/LeviSsime-DELIC...

amonet
•
11. feb 2025

ja by som skor sla do la roche posay a do cicaplastov

aluska1409
•
12. feb 2025

@ibaja29 Ahoj, ja mám tiež problém s pleťou, robia sa mi až také červené vysušené fľaky, chvíľu pomáhala Bioderma, aj na odličovanie aj krém...ale časom bol problém aj s tým. Jediné, čo som zniesla bola na počudovanie klasická modrá indulona, pravdaže mastná až hrôza. Pár rokov dozadu som našla kozmetiku dr Sandra, dá sa kúpiť cez eshop, ale už ju predávajú aj v DM. Používam kyslú pleťovú vodu na citlivú pleť, cez deň výživný krém lebo mám veľmi suchú pokožku a na noc superelixír. Krémy sú bez vône a tieto konkrétne veľmi mastné, ale mne super vyhovujú. Sú tam krémy aj na zmiešanú a mastnú pleť.

gocrazy
•
19. feb 2025

Mne nepomahaju ziadne vyssie spominane produkty, iba detska kozmetika, konkretne hipp olejovy sprchac pouzivam na cistenie,umyvanie pleti a detsky krem hydratacny hipp na tvar...mam 44 rokov, vrasky ale moja plet netoleruje ziadne spf, hylauron atd....

19martina85
•
21. feb 2025

Ja by som sa chcela opýtať či náhodou ste nemali reakciu myslím začervenanu pleť po LRP ale Tolerianne. Ja som si tvár dogabala s retinolom nakoľko som si ho dávala viac ako som mala ( veď mladá chcem byť čo najdlhšie 🙈 ) a všelijakými inými produktmi a pleť zareagovala tak že ostala červená. Skúšala som biodermu tá nesadla tak som skúsila LRP po odporúčaní a tiež som po nej červená a do konca viac 😩.. mala niektorá z vás reakciu na túto značku?

allesandra
•
24. mar 2025

Ahoj, ja určite odporúčam kozmeceutiká Larens, pracujú s tým aj kozmetičky v salónoch. Napíš mi súkromnú správu, poradím ti čo konkrétne.

19martina85
•
17. máj 2025

@ibaja29 síce trošku staršia téma ale moja skúsenosť je veľmi dobrá s LA roche posay. Mám reaktivnu pleť po produktoch a táto kozmetika mi naozaj pomáha 😊 už pleť nemám takú červenú a musím povedať že mne len tak hocičo nepomohlo ani Avenue, Bioderma atď.. to som skúšala dosť. Najlepšie obstálo LA roche