Ako často by som mala používať Philips Lumea pre efektívne výsledky?
Ahojte! Zaujíma ma vaša skúsenosť. Kupila som si IPL a v návode píšu prvé 4 ošetrenia každé 2 týždne a potom už len raz mesačne. No viac krát som čítala, že to ženám zabralo až keď to robili častejšie, preto ma zaujíma akú skúsenosť máte vy? Viem, že každý to má inak, preto by som si v tom chcela urobiť nejaký prehľad. A plus-aké výsledky sa u vás dostavili? Ste spokojné alebo ľutujete kúpu?
(Ja som najvhodnejší kandidát na IPL, som veľmi svetlá s tmavými, tvrdými chĺpkami)
@anonym_autor mám lumeu. Na nohách a rukách svetlé a jemné chĺpky, v intímnych partiách a na podpazuší tmavé a tvrdé.
Skúšala som to najskôr podľa návodu avšak ani po 6 týždňoch som nevidela nejaké extra zmeny.
“Naordinovala” som si teda vlastnú kúru. Prvé 4 týždne som sa epilovala každý druhý deň. Naozaj dôkladne (pomáhal mi v tom manžel, mali sme to ako predohru 😂 - používala som to úplne aj na miesta kde teda slnko vôbec nesvieti 😂). Až potom som začala vidieť naozaj výsledky. Po mesiaci epilovania každý druhý deň (niekedy sa nám nedalo tak to bolo aj 3-4 deň). Potom som ďalšie 4 týždne išla len raz za týždeň a potom cca 2-3 týždne. Po pól roku som bola v intímnych partiách a na podpazuší úplne bez chĺpkov a teraz mám viac ako pól roka epilator nepoužitý. Už vidím sem tam jemný a bledý chĺpok tak plánujem sa zas pár krát poepilovať.
Na nohách som si to nerobila tak často (trvá to strašne veľa času) ale tam som moc problém nemala. Celé nohy som si prešla možno 20x a chĺpky mi tam vôbec nerastú.
Neviem, prečo to takto majú v návode ale moja skúsenosť je, že to nezaberá.
Manžel mal na chrbte cca 80-100 chĺpkov a robila som mu ho spolu s mojou “kúrou” a mal viditeľne skôr výsledok. On to ale necítil bolestivo a hneď od začiatku som ho epilovala na úrovni 5. Zatiaľ čo ja v intímnych partiách som nikdy nezvládla viac ako stupeň 2.
Suma sumárum, určite to stojí za tu námahu a čas, ktorý pri tom stráviš. Určite ale ak ti ma s tým kto pomôcť, je lepšie nech ti to robí niekto. Urobí to dôslednejšie
@anonym_autor
Ja mám Lumeu, stiahla som si aplikáciu a tam ti to podľa tvojich údajov a výsledkov naplánuje ďalšie ošetrenie. Ja si robím ošetrenie podpazušia a intímnych partií každé 2 týždne, nohy mi naplánovala aplikácia až o 4 týždne..
Aplikácia ťa upozorní deň vopred,že máš naplánované ošetrenie, takže nezabudneš.
@anonym_autor ja som pouzivala kazde dva tyzdne ale niekolko mesiacov, az ked som videla ze ten rast uz nieje som isla na raz mesacne a teraz uz vobec nepouzivam
Mám Lumeu a išla som po 2 týždňoch až kým som nemala naozaj pocit, že zmizli až potom som prešla po mesiaci. Niektoré partie idem stále po 2 týždňoch lebo niekde sú tie chlpky akosi tvrdohlavejšie 😅
Každé dva- tri tyzdne

Nemám síce Lumeu, ale mám IPL od Braunu a používala som ho raz do týždňa vždy v rovnaký deň a začala som od slabšej a vypracovala sa na vyššiu intenzitu. Prvé výsledky som videla asi po mesiaci, trvalejšie po 3 mesiacoch. Po mesiaci som posunula aplikáciu na raz za 2 týždne, po trvalejších výsledkoch raz za mesiac. Aktuálne som už pol roka epilátor nepoužila a na niektorých miestach nemám vôbec chĺpky. Neľutujem kúpu, skôr ľutujem, že som to častokrát odflákla a nedala si pozor na to, aby som ho používala naozaj na každý jeden milimeter kože. Tam sa mi chĺpky objavili opätovne. Treba to naozaj robiť dôkladne a dosiahneš želaný výsledok.