icon

Ako eliminovať zápach potu pri umelých materiáloch?

30. máj 2024

Ahojte
Mam jedno tricko, z nejakeho extremne umeleho materialu (neviem ci je to 100% polyester alebo co)
Problem je, ze v takychto materialoch sa rychlo spotim a ten pot u mna proste smrdi inak, ako “prirodzeny”. Je to taky zvlastny silny zapach a to nemusi byt ani horuco. S prirodnymi latkami ako bavlna, lan atd ten problem vobec nemam.

Tricko kvoli tomu vobec nenosim, pricom je velmi pekne. Tenke, obtiahnute, s dlhym rukavom.

Deodoranty pri tychto materialoch mi vobec nepomahaju.
Mate nejake rady, ako vydrzat v tom tricku aspon 6 hodin bez toho, aby zacal ten zapach?
O odpovede typu “naco si si kupovala take tricko” alebo “nenos to tricko” nestojim. Ved ho prave kvoli tomu ani nenosim.

madeincssr
•
30. máj 2024

Moja skusenost s funkcnymi trickami (100% syntetika alebo zmes dvoch ci viac syntetik) je taka, ze niektore (material a zaroven sposob tkania?) "na moj pot sedia" (nepotim sa tolko) a ine nesedia (zasmradnu). A kazdy ma vraj ine "zlozenie" (vlastnosti) potu, cize skusenost ineho cloveka nemusi pomoct. Vsak vynos len ked je chladnejsie.

nikayla
•
30. máj 2024

Skúšala si tuhé deodoranty? Ja som veľmi spokojná s týmto.

kukuk29
•
30. máj 2024

To mas dake funkne tricko na sport alebo iba klasika do prace a tak ? Jedine nosit ho ked je chladnejsie alebo fakt vyhodit lebo iba rada neni....alebo daky tuhy dezodorant ja pouzivam z schmidt's a tie maju rozne vone aj vyzdria dlho...a nepotim sa tolko ani vo funkcnych trickach.

lilianka28
•
30. máj 2024

Viem, že to nechceš počuť, ale tu už asi nič nepomôže.
Skúsila by som ešte vyskúšať podpazušné vložky proti poteniu. Sama s nimi však nemám skúsenosť.

0silvia0
•
30. máj 2024

ako už niekto písal, nosiť len keď je chladnejšie a vieš, že sa nespotíš. Mám skúsenosť, že už raz keď sa v inkriminovanom tričku spotíš, ten smrad akoby sa zažral do toho materiálu a nejde to už akoby vyprať a pri najmenšom náznaku spotenia ten smrad už preráža. Ja som to tak mala s tričkami na cvičenie, tie sú väčšinou všetky umelé a musela som ich povyhadzovať, po pár použitiach som si sama smrdela.

moonlight1210
•
30. máj 2024

Toto bude najskor lacnejsia verzia polyesteru a tam nepomoze nic. Len vyhodit. Vlastna skusenost.

Aj keby to bola uplne tenucka az priehladna latka, si v tom ako v igelitovom sacku. Takze si nepomozes ziadnym antiperspirantom, ani deodorantom.

Splodiny z bakterii zodpovednych za rozklad potu sa nemaju ako priebezne odvetravat v takom materiale a hromadia sa. Tym padom zacnes uz do polhodinky po spoteni smrdiet. A nemas sa ako nespotit, kedze si v igelitovom sacku. Aj v chladnom pocasi sa staci niekam rychlejsie ponahlat.

Navyse ten zapach sa akoby ulozi az do tych vlakien a hoci po vyprati tricko nesmrdi (ci len minimalne), staci polhodinka v nom, aby sa nahrialo teplom tela a zacne ten pach postupne vyrazne prerazat zas. Hoci si sa este ani nespotila.

Takze vyhodit. Aj ked ti ho je luto.

1ryba
•
Odpoveď bola odstránená
•