icon

Ako riešiť zápach u dcéry v puberte?

29. sep 2026

Baby nechápem, mali sme problém, že dcéra viac smrdela od potu, kupujeme rok pánsky old spice dezodorant, doteraz jej pomáhal... Teraz začala smrdieť dosť výrazne, smrdí po nej celá izba, nie je to len pot ale proste neviem to ani pomenovať, normálne zápach, cíti sa aj sama seba, hygienu dodržiava, tričká nosím bavlnene... Nechápem...mali ste niekto taký problém? Je to dosť, jed smrdí aj izba od nej.. bojíme sa, aby s tým nemala problém v škole. Má 14 a pol roka...

Strana
z3
januska12323
•
29. sep 2026

U lekára všetko v poriadku?

autor
•
29. sep 2026
@januska12323

U lekára všetko v poriadku?

@januska12323 na preventívke sme boli pred dvoma rokmi, všetko ok bolo, nebýva chorá, nechodíme moc k dr našťastie... Tiež ma napadlo, či by sme nemali zájsť k dr, takto nejaké problémy nemá...

anonym_910be2
•
29. sep 2026

Tak asi izba po nej smrdí celá preto lebo jej smrdí dych. To sa može stať aj vtedy ak si umýva zuby, skrátka tie pachy idú zo žaludka... takže prešetriť tráviacu sústavu.

autor
•
29. sep 2026
@anonym_910be2

Tak asi izba po nej smrdí celá preto lebo jej smrdí dych. To sa može stať aj vtedy ak si umýva zuby, skrátka tie pachy idú zo žaludka... takže prešetriť tráviacu sústavu.

@anonym_910be2 no jej neskrdi dych, ale oblečenie. Len nie je to akoby čistý pot... Taký zvláštny smrad...

lubkavargova1
•
29. sep 2026

No treba menit denne spodne pradlo a zvysit hygienu, lebo jej sa to vrati a deti a okolie to citi a povie jej to. Moze sa stat, ze jednoducho neustrihne moment a povie jej to taka osoba ze amen-cma a to bude hanba teda a zakope ju poriadne...popripade zobrat k lekarke preventivne.
Nezmenila nejako jedalnicek? V takom veku uz dievcata experimentuju ze su eko-bio-raw a neviem co a tym padom sa meni aj travenie a to je dost citit aj cez pokozku vsetko, dych, pot...to sa nabaluje...nema nejake pokazene zuby?

anonym_5eea13
•
29. sep 2026

@anonym_autor neviete teda bližšie určiť, či ide zápach z podpazušia, tváre, vlasov…? Manžel má seboreu a občas tričko zapácha aj po vypraní, tak isto mu vie zapáchať pokožka. Tam ide o premnoženie kvasiniek a hygienu dodržiava. Dokonca si aj pleť pravidelne čistí. Ak jej vyperieš a vysušíš oblečenie, tak je úplne bez zápachu?
Ja by som sa obrátila na lekára, je to nepríjemný problém v takomto citlivom veku. Ja sa naopak nacmerne potím a deo ani antiperspiranty mi moc nezaberajú.

autor
•
29. sep 2026
@lubkavargova1

No treba menit denne spodne pradlo a zvysit hygienu, lebo jej sa to vrati a deti a okolie to citi a povie jej to. Moze sa stat, ze jednoducho neustrihne moment a povie jej to taka osoba ze amen-cma a to bude hanba teda a zakope ju poriadne...popripade zobrat k lekarke preventivne.
Nezmenila nejako jedalnicek? V takom veku uz dievcata experimentuju ze su eko-bio-raw a neviem co a tym padom sa meni aj travenie a to je dost citit aj cez pokozku vsetko, dych, pot...to sa nabaluje...nema nejake pokazene zuby?

@lubkavargova1 prádlo mení, aj oblečenie každý deň čisté, každý deň sprcha, je v nej 20 minút

autor
•
29. sep 2026
@anonym_5eea13

@anonym_autor neviete teda bližšie určiť, či ide zápach z podpazušia, tváre, vlasov…? Manžel má seboreu a občas tričko zapácha aj po vypraní, tak isto mu vie zapáchať pokožka. Tam ide o premnoženie kvasiniek a hygienu dodržiava. Dokonca si aj pleť pravidelne čistí. Ak jej vyperieš a vysušíš oblečenie, tak je úplne bez zápachu?
Ja by som sa obrátila na lekára, je to nepríjemný problém v takomto citlivom veku. Ja sa naopak nacmerne potím a deo ani antiperspiranty mi moc nezaberajú.

@anonym_5eea13 no som v šoku, lebo neviem či prestal ten pánsky antiperspirant fungovať alebo čo sa stalo. Jedálniček nezmenila, hygienu fakt dodržiava, proste ani neviem čo to je za smrad, nie je to len pot. Problémy s pokožkou nemá, vlastne s nicim...

anonym_6afb39
•
29. sep 2026

Cukrovka, obličky, pečeň... preventívka bola dávno a asi ani nebola až takto komplexná, ak došlo k zmene zápachu a nie je to len pot, ale aj niečo iné, určite by som to nepodceňovala

anonym_5eea13
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_5eea13 no som v šoku, lebo neviem či prestal ten pánsky antiperspirant fungovať alebo čo sa stalo. Jedálniček nezmenila, hygienu fakt dodržiava, proste ani neviem čo to je za smrad, nie je to len pot. Problémy s pokožkou nemá, vlastne s nicim...

@anonym_autor takže jej zapácha len oblečenie? Nie pokožka? Manželova seborea vôbec nie je tak viditeľná ako keď si ju vygoogliš. Nikto to na nom od pohladu nespozná. A predsa ju má. Preto som ti to spomenula. Jemu z toho zapácha oblečenie. Nie výrazne, určite nie tak, že z toho zapácha celá izba, ale jednoznačne keď k tričku privoniam, tak to cítiť. Je to zápach ako keby necháš prádlo celý dně v práčke

domka222
•
29. sep 2026

Aj mňa napadla cukrovka. Určite by som išla dať na začiatok skontrolovať krv.

januska12323
•
29. sep 2026

Dva roky sú dávno keď sa to teraz zhoršilo. Môže to byť len puberta ale aj niečo iné.

anonym_019692
•
29. sep 2026

Zvýšiť pitný režim. Výrazne. Dávať pút veľa mätový a madovkivy čaj
Ráno keď vstane veľký pohár vlažnej vody

anonym_278e3c
•
29. sep 2026
@januska12323

Dva roky sú dávno keď sa to teraz zhoršilo. Môže to byť len puberta ale aj niečo iné.

@januska12323 Tiež mi napadlo, že za problém môžu možno pubertálne hormonálne zmeny

anonym_e6f2c9
•
29. sep 2026

niektori ludia takto “smrdia” hormonmi.. je to hnusne, ale moc s tym nejde nic robit, proste je to ich pyzmo.. pach ich tela.. su zdravi, hygienu dodrziavaju ajtak pachnu.. zazila som takeho jedneho muza.. vytukany manazer, ale jeho pach tela bol pre mna na grc.. mal krasny dom, upratovacku.. vsetko tip top.. ale ten dom po nom cely tak pachol, ze som v nom nedokazala byt. Ale inej zene to ocividne nevadilo, mozno aj vonalo.. ozenil sa, ma deti.. smrdi (mne) dalej.. takze nezufaj, mozno nesmrdi vsetkym.. len tebe
@anonym_autor

amonet
•
29. sep 2026
@anonym_6afb39

Cukrovka, obličky, pečeň... preventívka bola dávno a asi ani nebola až takto komplexná, ak došlo k zmene zápachu a nie je to len pot, ale aj niečo iné, určite by som to nepodceňovala

@anonym_6afb39 a štitna. to dajte skontrolovat

anonym_cd6493
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pridajte do stravy viac probiotické jedlá, zeleninu, omega3, bylinkové čaje spomínanú mätu, levanduľu... a obmedzte cukor, jednoduché sacharidy, cesnak, cibuľu, korenisté jedlá...
Miesto deodorantu nech používa tea tree olej ničí baktérie, ktoré spôsobujú zápach + kúpeľ so sódou bikarbónou, epsomskou, alebo morskou soľou + esenciálne oleje.

anonym_f61cb5
•
29. sep 2026

old spice, ked sa zmiesa s potom, tak je to este otrasnejsie ako samotny pot, vyskusajte iny antiperspirant, bud pansky gelovy gilette, alebo damsky gelovy lady speed stick, pripadne v krajnom pripade driclor

autor
•
29. sep 2026
@anonym_e6f2c9

niektori ludia takto “smrdia” hormonmi.. je to hnusne, ale moc s tym nejde nic robit, proste je to ich pyzmo.. pach ich tela.. su zdravi, hygienu dodrziavaju ajtak pachnu.. zazila som takeho jedneho muza.. vytukany manazer, ale jeho pach tela bol pre mna na grc.. mal krasny dom, upratovacku.. vsetko tip top.. ale ten dom po nom cely tak pachol, ze som v nom nedokazala byt. Ale inej zene to ocividne nevadilo, mozno aj vonalo.. ozenil sa, ma deti.. smrdi (mne) dalej.. takze nezufaj, mozno nesmrdi vsetkym.. len tebe
@anonym_autor

@anonym_e6f2c9 no aj sama sa cíti, potom na seba ešte vyleje polovicu voňavky, tak to je smrad s vonou

autor
•
29. sep 2026
@anonym_cd6493

@anonym_autor pridajte do stravy viac probiotické jedlá, zeleninu, omega3, bylinkové čaje spomínanú mätu, levanduľu... a obmedzte cukor, jednoduché sacharidy, cesnak, cibuľu, korenisté jedlá...
Miesto deodorantu nech používa tea tree olej ničí baktérie, ktoré spôsobujú zápach + kúpeľ so sódou bikarbónou, epsomskou, alebo morskou soľou + esenciálne oleje.

@anonym_f61cb5 no ten old spice jej veľmi pomáhal. Aj mojej sestre. Tiež sa začala potiť po pôrode... Skúsim pozrieť ten čo odporucas...
@anonym_cd6493 ten tee trea zmiešať s vodou či iným olejom či čistý dať na pokožku?

autor
•
29. sep 2026

Baby skúsime zájsť k dr budúci týždeň ak to zázrakom neprejde.. teraz má menzes, tsk možno aj preto...hormóny...

anonym_cd6493
•
29. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_f61cb5 no ten old spice jej veľmi pomáhal. Aj mojej sestre. Tiež sa začala potiť po pôrode... Skúsim pozrieť ten čo odporucas...
@anonym_cd6493 ten tee trea zmiešať s vodou či iným olejom či čistý dať na pokožku?

@anonym_autor ja si dávam čistý tea tree z lekárne mne nevadí, keby ju dráždil rieďte s troškou kokosového oleja.

anonym_569f87
•
29. sep 2026

kamoskina dcera mala tento problem, v puberte, proste od 15-18 smrdela, cele jej telo zapachalo. Potom sa to stratilo, ked dospela, hormony sa ukludnili.

anonym_019692
•
29. sep 2026
@domka222

Aj mňa napadla cukrovka. Určite by som išla dať na začiatok skontrolovať krv.

@domka222 cukrovka u dieťaťa? Ty vieš o com píšeš? Veď tam by letela z vahou dolu, smäd a hlad obrovský, výrazný aceton z ust by bolo cítiť, to by presne matka vedela identifikovať, tam sú bolesti brucha, závrate a nejaký telesný zápach je na poslednom mieste

289pony
•
29. sep 2026

aceton citit až pri vysokých glykemiach (30+ mmol/l) a to už je na prahu na druhý svet. na smrad treba sirne mydlo. sefino - tiež taký smradľavý a chorý (nevyšlo z neho na čo) to používal a vtedy o dosť menej smrdel

anonym_66ef59
•
29. sep 2026

Neskúšali ste driclor?
Ale treba hľadať príčinu

macekovam
•
29. sep 2026

@anonym_autor choďte k lekárovi skontroluje cukor.

anonym_4856f6
•
29. sep 2026

Nemôžu to byť hormonalne problémy ?

katkazatka
•
29. sep 2026

Preboha, nemá ani cukrovku,ani rakovinu ani nič. Je to obyčajný pubertálny smrad z hormónov. Raz som bola počas obednej prestávky škole, horda pubertiakov sa vybrala na obed. Ten smrad bol nenormálny, pot, hormóny, pazuchy, všetko dokopy. Smrad ako v zoologickej záhrade.😀

anonym_4e2cf2
•
29. sep 2026

Ahoj, necitam komentare, ale obycajna preventivka a navyse pred 2 rokmi je NIC, co by vypovedalo o jej aktualnom stave. Najma vo veku 15 rokoch. Za mna v prvom rade smer doktor a vyziadat si komplexne vysetrenia.

Strana
z3