Ako nájsť správnu pleťovú kozmetiku?
Mam 35, zmiešaný typ pleti, hormóny mi skacu hore dole, nemam veľmi čas na 10 krokove rutiny. Začala som si len nedávno, čistiť pleť. Vyskúšala som prve balea produkty, čistiaca pena a tonikum ma veľmi stipali, tak som skúsila balea med. Čistiaca pena, tonikum, niacinamide serum/kombinované bud s C vitamínovym alebo v zime s tým retinolovym, a zakoncenie nočný niacinamide alebo aloe vera krém - verte či nie, ale v tom čase s touto značkou som mala pleť nadhernu.
Avsak citila som sa podradne, ze mi stačí dmkova kozmetika, tak som si kúpila komplet takúto sadu ale The Ordinary z Kanady. - výsledok CAN experimentu? Katastrofa. Pleť mastná, nevycistena, póry, vyrážky.. No a potom, neodolala som, kedze všade fičí Korea, tak som vyskúšala rovnaku skladbu produktov aj Beauty of joseon - toto znášala moja pleť kúsok lepšie ako Kanadu, ale výhra to teda nebola, vôbec som nebola spokojná.
Snáď niesom sama, ktorej pleť najlepšie znáša baleu med? 😂
@anonym_autor mne napr. balea kozmetika vôbec nerobí dobre a to nie len pleťová ale ani šampóny. Nechcela by som to už ani zadarmo. Tu ale vidíš, že každému sadne niečo iné, takže nerieš ci ,,podradna,, Balea alebo niečo drahšie, len sleduj svoju pleť a podľa toho sa riaď.
Urcite nie si sama, inak by baleu med v dm nepredavali.. ale tak to chodi, treba skusat, citat recenzie.. a netreba mat z 1 znacky vsetky produkty, ja mam produktov 5 a nemam 2 produkty rovnakej znacky 🙂
@anonym_autor poviem ti taky môj skromný názor. Neber to ako hejt. Máš 35 rokov, len nedávno si si začala čistiť pleť, neviem za aký dlhý čas si po skúšala tu vsetku kozmetiku, tak neviem, co od toho ocakavas. Každej pleti sadne niečo iné a každá kozmetika potrebuje nejaký ten čas. To ordinary by som nezatracovala (keď tak z morálneho hľadiska) a v skladala by som si rutinu z viacerých znaciek a rad. Základ je čistenie, hydratacia a spf. Úplne jednoduchá rutina, zistíš co ti sedí a ak ti nesedí tak zmeníš, po čase doplnís účinné látky, napr ráno c a večer retinol, podľa toho, co chceš riešiť, pripadne v akej fáze cyklu sa nachádzaš. Každá kozmetika potrebuje čas, napr taky niacinamid aj 4-5mesiacov,kym uvidíš výsledky, je to beh na dlhé
trate, žiadny zázrak na počkanie.
Boom The Ordinary uz davno skoncil, ja som od nich mala dva produkty, obidva boli priemerne az podpriemerne. Co sa tyka korejskej kozmetiky, tiez nemusi kazdemu vsetko sadnut a uz vobec nemusis mat 10-krokovu korejsku rutinu. Treba len skusat a dat urcitemu produktu cas. Lebo nic nefunguje za 1 den alebo za par pouziti.
Ahoj, ja som bola pri kozmeticke a ona mi napisala presne, co mi odporuca na moj typ pleti a funguje to 🙂 Mozno toto by ti pomohlo, aby si len neskusala.
najst si niekoho kto robi analyzu pleti-nie predajcu ... a podla toho si nakupit zakladne produkty ...balea aj ordinary ci korejska mozu byt super-ale len ak si kupis spravne a nie co niekto povie... lebo ten niekto moze mat uplne iny typ pleti ci iny problem .. mnoho zien si aj zle diagnostikuje plet a patla na seba rad radom a vobec necaka ci zaucinkuje -kedze kazdy krem ci pripravok potrebuje cas si sadnut

Ja ked som otehotnela, strasne sa mi pokazila plet do asi 5.mesiaca. Kupila som si presne Balea ultra sensitive na obnovu koznej bariery a do par dni sa to zacalo zlepsovat. Ja uz nebudem investovat do drahej kozmetiky, je to zbytocne