The Ordinary Niacinamide - po týždni drobné vyrážky
Prajem pekny den. Zacala som pouzivat The Ordinary Niacinamide 10 percent serum na mastnu plet ale po tyzdni sa mi objavili drobne vyrazky, pouzivam ho raz denne vecer, je to normalna reakcia na zaciatku alebo mi to serum nesedi, dakujem
Naco je vlastne urceny? Na pigmentove skvrny?
@zupka33 Áno, ja som ho začala používať kvôli pigmentovým škvrnám.
@anonym_autor nie každému vyhovuje niaciamide, čo som čítala, tak sú ľudia ktorí majú naň zle reakcie. Na druhej strane ak máš mastnú pleť, môže to byť len dočasne zhoršenie, aby sa pleť začala zlepšovať, pri niektorých produktoch to tak býva. Čiže ťažko povedať, asi to len sledovať a pripadne si dať pauzu alebo dávať len 2-3x týždenne.
mozes mat, skus si ho dat menej, alebo obden.. popravde dcera z neho mala krupicu, ale pouziva ho stale a reakcia jej presla, mam skor podozrenie ze to s niecim inym skombinovala co nesadlo. Mne nikdy nic nerobil.
ALE teda k produktu, toto vobec nie je na pigmentove skvrny vhodny. Tento produkt je vyslovene na nedokonalosti, akne, rozjasni ano, aj nejake fliacky po akne, zacervenanie stihane trochu. Ale na pigmentove skvrny (ci po akne, alebo zo slnka a pod) su ovela vhodnejsie produkty.
taka reakcia byva, ked je niacinamid silny pre plet a nestiha sa regenerovat. Skusila by som 2-3x do tyzdna. ked to chces kvoli pigmentovym skvrnam, pozrela by som skor alfa arbutin, alebo azaelovu kyselinu. Pri tychto pripravkoch treba hydratovat plet. Ja som tiez na to reagovala. Zacala som si davat najskor hydratacny krem, az potom produkty. Nie je dobre ich kombinovat naraz v ramci jedneho dna.
@anonym_autor tiež mi nesadol keď ho dám na celú pleť. Používam ho už len lokálne, keď sa mi vyhodí nejaká vyrážka, na tú je super. Mám aj krém s obsahom niacinamidu a s tým som ok, je to nižšia koncentracia, takže je to ok. To isté mám so salicylkou, koncentrovanu neznesiem, v kréme v nižšej koncentrácii je ok.

Naco je vlastne urceny? Na pigmentove skvrny?