Ako nájsť vhodný make up pre svetlú pleť?
Ahojte, akú značku makeupu používate? Ja snad nikdy nenájdem odtieň, ktorý by mi perfektne sedel. Používala som dlhu dobu a-z krém hydratacny od oriflame-u, aj keď odtieň nesedel perfektne, zvykla som si naň. Teraz je vypredaný, a ja som už vyhodila vyše 40€ zbytočne za makeupy, ktoré mi absolútne nesedia. Naposledy som skúsila farmasi, kupila som dva odtiene neutral a obidva oranžové aj konzistencia hrozná 🙈. Ja už fakt neviem aký si vybrať keď makeupy označené pojmom “neutral” sú oranžové, warm sú potom aké? 🤦🏻♀️ mám odtieň tak trochu do žlta alebo olivový, pleť suchú a svetlu a vsetky makeupy mi ešte aj zaliezajú do vrások…puder nemôžem veľmi používať lebo mi pleť ešte viac vysuší a vyzerá potom ešte staršie… ja už som zúfalá. V drogerkach si tiež neviem vybrať, buď sedí odtieň ale je matný alebo naopak, je hydratacny ale nemajú moj odtieň
Ja už používam iba Gosh
Ja dermacol 24h control, ale miesam si na chrbte ruky 2 odtiene, lebo jeden je prisvetlý a druhy pritmavý. V zime dám viac svetlého a v lete zas tmavšieho.
Ja už iba loreal true match. Predtým rimmel ale je veľmi hustý
Mne so svetlou pleťou konečne perfektne sadol od La Roche posay toleriane sensitive tónovaný krém, ale teda nie je to makeupove krytie... Keby ma este k tomu SPFko, bola by som nadšená 🙈
Tento
@lenkakravcova z avonu mi zatiaľ žiaden nesadol, mala som myslim aj tento
Ja už používam iba Gosh
@klarissa25 nad ním som rozmýšľala, aký máš odtieň?
A vôbec nerozumiem prečo admini vkuse menia názvy diskusií, keď moj hlavný problém je nájsť makeup, ktorý nie je oranžový nakoľko mám zlty/olivovy ton pleti.. ale ok 😂
Mam zlty podton pleti a sedi mi od bourjoiss health mix, odtien vanilla alebo teraz mam od loreal tint serum a mam odtien 2-3. Tiez som musela dlho hladat Lebo vsetky oxidovali. Ten od bourjoiss je paradny,, len u nas bol dlhsie vypadok tak som si teraz zvykla na ten od loreal
Keby ti stačil bb krem, tak pozri avene. Nezakryje ako make up, ale tak pekne zjednoti
https://www.mojalekaren.sk/avene-hydrance-bb-vy...
Neskusala si miesat? Ked mas doma niekolko make-upov a investovala si do nich, mozes urobit, co robim ja; na bocnu stranu ruky si daj 2 odtiene, ak chces jemne tmavsi, tak tmaveho menej alebo mozes pouzit Bourjouis BB cream 2 a do toho make up. Stetcom jemne zmiesat, ( mne teraz vyhovuje plochy) a po podkladovej baze na stiahnutie porov aplikovat make-up. Aj puder od Bourjouis je fajn, aj pekne vonia...ja pouzivam aj Estee Lauder. Mam podobny problem. Ale podla mna, aj toto je riesenie. Neplati vzdy, ze draha kozmetika - super vysledok ; prave preto, ze kazda mame inu plet. Ak mas suchsiu plet, este odporucam bio mandlovy olej pred spanim. Po pol hodine mozes kludne aplikovat nocny krem, ktory pouzivas. Mandlovy olej je vhodny aj na ocne okolie a vrasky.
uz spominany Bourjois Healthy mix ak chces nieco hydratacne, ja som velmi svetla a mavala som suchu plet a bol super, pozri odtiel 50C, alebo 50.5N. Neviem uplne ako velmi bleda si 😀 Ale zase tym, ze je taky hydratacny, sa podla mna dost obtiera.
Z drogerkovych su take svetle len Maybelline (za mna otras, po zaschnuti vsetky zoxiduju do oranzova), Gosh (mala som, ale nebola som spokojna) a Loreal - ich infaillible, sklena flaska s cervenym vrchnakom je skvely, odtien 015 je aj dost bledy a vobec nejde do oranzova. Ale na suchu plet len s fakt dobrym kremom. Mozno este Loreal True match, ten je skor na suchu plet.
Určite kórejská kozmetika - a pre teba ideálna BB krémy. Tie kórejské majú výborne krytie ale stále ľahkosť krému
A este Missha BB krem 21 je uplne top odtien presne na to, co popisujes
Ja používam od Bell matt and soft odtien 1..ja som uplna bledula s citlivou pletou a tento mi fakt vyhovuje 🙂 ma neutralny podton a neoxiduje

rimmel lasting finish 25h. Pouzivam iba tento presne kvoli tomu,ze nie su to oranzove odtiene. Som s nim spokojna.