icon

Ako pomôcť dcére s nadmerným potením?

28. máj 2026

Ahojte, prosím poraďte mi. Mám 16 ročnú dcéru, ktorá sa veľmi potí je jedno či je zima (vtedy trochu menej ale predsa dosť) alebo leto tak sa veľmi potí. Ja už neviem ako jej pomôcť jej fakt stačí cesta ráno do školy (to má 15 minúť cestu mhd a 5 pešo). Teraz používa antiperspirant nivea Invisible for Black & White Clear, ktorý si dáva večer a aj ráno a ešte pred odchodom si dáva dezodorant balea. Nechcem veľmi pre ňu driclor keďže som na neho čítala viac zlých recenzií. Ďakujem

Strana
z2
anonym_6655fe
28. máj 2026

skus pozriet spiridea deo forte, mne to v kombinacii s rexona antiperspirantom velmi pomohlo.

anonym_77edec
28. máj 2026

@anonym_autor ahoj, my v rodine mame podobny problem, pomohol iba driclor, nic ine. Mala som s tym dobre skusenosti. Ono to po puberte prejde.

sissy27
28. máj 2026

@anonym_autor nivea krem proti poteniu, asi najlepsie co momentalne je bez toho, aby to drazdilo pokozku.

anonym_32ca93
28. máj 2026

odaban + odporucal by som vysetrenie na inzulinovu rezistenciu

muchotrafka298
28. máj 2026

U mna v lete zabera jedine Rexona Maximum Protection, nic ine.

anonym_aba66d
28. máj 2026

Pripájam sa do tejto témy, som dávno po puberte a mám s tým stále neskutočný problém, neprešlo to, po pôrode sa to ešte zhoršilo. Zaberal ako-tak jedine driclor. Vyskúšala som množstvo antiperspirantov a nezaberá nič. A nie len že nezaberajú na potenie ale ani na zápach. Bohužiaľ, niekto to má tak. Snáď to tvojej dcérke prejde. Doktori mi taktiež neporadili. Tak si aspoň prečítam tipy od iných báb a budem testovať čo aspoň trošku zaberie.

anonym_033803
28. máj 2026
@anonym_77edec

@anonym_autor ahoj, my v rodine mame podobny problem, pomohol iba driclor, nic ine. Mala som s tym dobre skusenosti. Ono to po puberte prejde.

@anonym_77edec alebo aj nie 🫣😒, ja to mam cely zivot. A umyjem sa, dam antiperspirant a do par minut som mokra a v zime hadam este skor, ked mi je zima...a to pouzivam tu najsilnejsiu Rexonu, Driclor ma brutalne stipal a zase, kym som a RD, tam to az tak neriesim. Je to hrozne...🤨. Ale nadej treba mat. Ja len dufam, ze moje deti to nezdedia po mne.

anonym_033803
28. máj 2026
@muchotrafka298

U mna v lete zabera jedine Rexona Maximum Protection, nic ine.

@muchotrafka298 mne ani to nepomaha, hoci to pouzivam, lebo silnejsie uz nechcem a aj tam sa potim vela...😭

anonym_033803
28. máj 2026
@anonym_aba66d

Pripájam sa do tejto témy, som dávno po puberte a mám s tým stále neskutočný problém, neprešlo to, po pôrode sa to ešte zhoršilo. Zaberal ako-tak jedine driclor. Vyskúšala som množstvo antiperspirantov a nezaberá nič. A nie len že nezaberajú na potenie ale ani na zápach. Bohužiaľ, niekto to má tak. Snáď to tvojej dcérke prejde. Doktori mi taktiež neporadili. Tak si aspoň prečítam tipy od iných báb a budem testovať čo aspoň trošku zaberie.

@anonym_aba66d mne aspon proti zapachu zabera. Ale mam take starsie tricka, ze nic im nie je, aj su dobre vyprate a raz obleciem, spotim sa a smrdia...

anonym_1e501e
28. máj 2026

Toto riešila aj kamoska. Pila na litre mätový čaj. Veľmi jej to pomohlo.

anonym_ce3639
28. máj 2026

zindeo, nezabranuje sice poteniu ale clovek nesmrdi

anonym_560484
28. máj 2026

A nema iny zdravotny problem? Nadvaha?
A spiridea deo aj za mna, skuste..

svetlonos
28. máj 2026
@sissy27

@anonym_autor nivea krem proti poteniu, asi najlepsie co momentalne je bez toho, aby to drazdilo pokozku.

@sissy27

@anonym_autor
Presne tento aj ja odporúčam, používam ho, je super.

m_237
28. máj 2026

Mala som rovnaky problem, tiez v puberte, strasne som sa hanbila. Driclor ma celu popalil a tak som to riesila skryvanim ciernymi trickami, tielkami, svetrami a pod.

No po par rokoch som znovu dala sancu dricloru. Treba ho pouzit aspon 2-3 dni po oholeni a aj den po nom sa neholit. Rovno po sprche sa poutierat + si este pazuchy PORIADNE UPLNE osusim papierovou utierkou. Nanesiem driclor a chvilu sedim s rukami hore. Ono to zacne postipkavat, vtedy mi zase pomoze obliect si tesne bavlnene tricko. Nech je pokozka v kontakte s bavlnou, a nie koza o kozu pod pazuchou. Ano, postipka, nebudem klamat. Ale za mna to stoji za to.

Tymto sposobom ho treba na zaciatok aspon tyzden kazdy den, a potom staci tak raz za tyzden-dva. Naozaj to pomaha, ja si ho nemozem vynachvalit. Ked som bola tehotna tak som pouzivala Spiridea Forte, je to fajn ale nie je to uplne Driclor.

Po driclore rano umyt (aspon zotriet navlhcenym uteracikom) a urcite nejaky sprejovy antiperspirant nedrazdivy, napriklad dove alebo ta rexona. Den-dva po driclore uz bezne pouzivam namiesto damskeho pansky old spice.

Ten old spice je za mna super aj keby ste nechceli driclor vobec, je OVELA ucinnejsi ako cokolvek damske co osm mala, aj baby z okolia mi to potvrdili. Old spice ma aj vonu vanilky alebo vona BEARGLOVE tiez vonia sladko zensky.

Dufam ze pomoze, ak tak sa este da aj pichat botox do podpazusia, no to je pre nas mimo budget. Drzim dcerke palce, pamatam si tu hanbu :(

sissy27
28. máj 2026
@anonym_033803

@anonym_aba66d mne aspon proti zapachu zabera. Ale mam take starsie tricka, ze nic im nie je, aj su dobre vyprate a raz obleciem, spotim sa a smrdia...

@anonym_033803 toto robi oblecenie z umelych vlakien, napr polyester.

anonym_81dd82
28. máj 2026

Driclor
Botox do podpazusia
Ak sa poti aj inde zvazit navstevu lekara, moze sa jednat o poruchu sympatika a da sa to operovat - laicky povedane, skus pohladat hyperhidrosis a endoskopicku hrudnu sympatektomiu
Pockat kym puberta prejde, ale podla mna sa potenie zmierni len ciastocne

dadis
Včera o 05:58

Takze sa rano nesprchuje? Pri takomto probleme je podla mna nutne sa osprchovat aj vecer aj rano. Nosit oblecenie z bavlny a prat na 60st (alebo s dezinfekciou) po pouziti. Pouzivat antiperspirant. Ak je spotena, po prichode do skoly, nech zajde na wc a poutiera sa deo utierkami a prestrieka sprejom. Ale ta ranna sprcha je podla mna must v lete.

https://www.mojadm.sk/p/d/1551365/balea-dezodor...

bg92
Včera o 06:05

Normalne jej prosimta chod kupit ten driclor a zachran ju od hanby v skole.
Co zle si citala? Ak uz si si nieco citala tak citaj s porozumenim. Staci postupvoat podla pribaloveho letaka.
Ak aj ma citivejsiu pokozku tak radsej mat den dva pozdrazdenu pokozku z dricloru ( co ani vobec nemusi mat) ako v tak citlivom veku mat mapy pod pazuchami a hanbit sa jak pes, este ked ide o dievca! Ja sama mam hyperhidrozu a o tom ako si deti v skole z mojich map vedeli robit srandu ti mozem porozpravat ak by si chcela
Na hyperhidrozu tie rady typu sprcha, bylinky, caje a bezne deo z drogerky jej nezaberu, vyhodis peniaze a zbytocne si nalievate nadeje. Ludia co toto radia NEVEDIA co je to nadmerne potenie, nevedia si to predstavit lebo sa v zivote tak bez priciny v klude nespotili
Detto chodit po vysetreniach na inzulin, stitnu a neviem ake diagnozy.
Inak zabera aj botox ale na to je mlada. Ja som na neho isla za prve zarobene peniaze po 18nastke. Ale vratila som sa k dricloru-staci ho raz za mesiac aplikovat a stoji par €

dadis
Včera o 06:09
@bg92

Normalne jej prosimta chod kupit ten driclor a zachran ju od hanby v skole.
Co zle si citala? Ak uz si si nieco citala tak citaj s porozumenim. Staci postupvoat podla pribaloveho letaka.
Ak aj ma citivejsiu pokozku tak radsej mat den dva pozdrazdenu pokozku z dricloru ( co ani vobec nemusi mat) ako v tak citlivom veku mat mapy pod pazuchami a hanbit sa jak pes, este ked ide o dievca! Ja sama mam hyperhidrozu a o tom ako si deti v skole z mojich map vedeli robit srandu ti mozem porozpravat ak by si chcela
Na hyperhidrozu tie rady typu sprcha, bylinky, caje a bezne deo z drogerky jej nezaberu, vyhodis peniaze a zbytocne si nalievate nadeje. Ludia co toto radia NEVEDIA co je to nadmerne potenie, nevedia si to predstavit lebo sa v zivote tak bez priciny v klude nespotili
Detto chodit po vysetreniach na inzulin, stitnu a neviem ake diagnozy.
Inak zabera aj botox ale na to je mlada. Ja som na neho isla za prve zarobene peniaze po 18nastke. Ale vratila som sa k dricloru-staci ho raz za mesiac aplikovat a stoji par €

@bg92 Ano, je pravda, ze netusim ako je to zit s nadmernym potenim... ty sa nesprchujes 2x denne v lete?

bg92
Včera o 06:17

@dadis Ja sa napriklad sprchujem len vecer a rano je to zbytocne u mna. Tu ide o to, ze tvoja rada je odveci. Keby nemam driclor tak som do minuty po vyjdeni zo sprchy pod pazuchami MOKRA, ale nie ze trosku v zahybe ale realne ako mys. Aj keby si sadnem na gauc do prievanu. Tak mala by som byt v sprche potom cely den alebo ako?
To som nechcela utocit konkretne na teba ale ako clovek, ktory trpi nadmernym potenim som na rozne “rady” ludi co sa spotia tak akurat pri behu alergicka.
Co by som ja v puberte dala zato aby sa mi dostalo normalnych rad a rieseni a nie takych bludov, ze kup si rexonu a daj si matovy caj

anonym_544d0f
Včera o 06:21

@anonym_autor mám hyperhidrózu, zdedili to aj deti. Je to psychického pôvodu v podstate, porucha sympatického nervového systému. Základ je hygiena, kľudne aj tri krát denne rýchla sprcha, čisté oblečenie, žiadna syntetika. Driclor naozaj pomôže, niekto rieši operáciu, avšak veľmi často býva kompenzačné potenie, čiže odstaviš jeden zdroj potenia a vytvorí sa iný. Ja sa napríklad už pod pazuchami rokmi nepotim, ale skôr sú to slabiny a iné časti tela. Je to nepríjemná diagnóza, ale dá sa s tým žiť.

bg92
Včera o 06:21

A este doplnim, ze vdaka za moju mamu co mi ten driclor kupila - ten den kedy som v lete isla namiesto tricka a mikiny (aby nebolo vidiet mapy na tricku) isla do skoly v letnych satach si dodnes pamatam

muchotrafka298
Včera o 06:22

Moja kamaratka pracovala na pozicii, kde denne prichadzala do styku s klientami a potila sa. Takze si dala pichnut botox do podpazusia. Chvilu to fungovalo a potom jej pot zacal vyrazat na chrbate a na dlaniach. Co bolo este horsie. Podpazusie mala suche, ale potila sa na inych miestach.

anonym_8e7f99
Včera o 06:22
@anonym_033803

@anonym_033803 ja nosím obtiahnuté trička a tiež sa potim a pred pranim používam pod pažu taký sprej na škvrny od Beckmann, majú to v DMke. Skus, možno pomôže 🙂

anonym_8e7f99
Včera o 06:26

Autorka, deodorant nekupuj, pre ňu je úplne zbytočný, potrebuje výhradne antiperspirant. Mne inak ešte pomohlo raz za týždeň si streknut kyselinu glykolovu (ja mam od the ordinary) - prečítaj si o jej využití pri potení 🙂 a samozrejme ako tu bolo písané, baba nech zabudne na “trendy” handry z polyesteru a podobnych umelých látok, to človek smrdí jak tchor bezohladu na vek. Držím palce 💪

dadis
Včera o 06:58
@bg92

A este doplnim, ze vdaka za moju mamu co mi ten driclor kupila - ten den kedy som v lete isla namiesto tricka a mikiny (aby nebolo vidiet mapy na tricku) isla do skoly v letnych satach si dodnes pamatam

@bg92 Ano, ale my neviem, ci autorkyna dcwra ma hyperhydrozu.. mmch, ak mas takyto problem a rano sa neosprchujes, tak je to dost odveci, si myslim... sprchuje sa nie preto, aby si bola sucha.. ale aby si sa zbavila ciastociek koze, bakterii a potu - ktore su zivnou podou pre ich mnozenie. Ano, po osprchivani zniva zacina rovnaky kolotoc - avsak je uz tym sprchovanim preruseny a zacina odznova. Ja sa nadmerne potim iba pri sporte, ale to ozaj mam aj nohavicky a ponozky mokre, ale ked sa po treningu osprchujem, tak sa na mne nic nenamnozi a nesmrdim. Ak by som ostala takto 24h, tak to asi nebude prijemne pre okolie..

bg92
Včera o 08:38

no ved ja si davam driclor a nepotim sa tym padom 🙈 nemusim si davat ani ziadne deo @dadis odveci su skor tvoje komenty, netreba predpokldat ze som spindira co sa spotena neosprchuje hned

dadis
Včera o 08:57
@bg92

no ved ja si davam driclor a nepotim sa tym padom 🙈 nemusim si davat ani ziadne deo @dadis odveci su skor tvoje komenty, netreba predpokldat ze som spindira co sa spotena neosprchuje hned

@bg92 Ja reagujem na to, ze ty si pisala, ze radit sprchovanie je nespravne.. ja neviem ako driclor funguje - nemam skusenosti, ale predpokladam ze lokalne. Mam skusenosti s beznym potenim a 2x do dna sa v lete sprchovat je uplny zaklad.

bg92
Včera o 09:05

@dadis ja som napisla ze to je onicom rada, ktora jej nepomoze na nadmerne potenie :D ano bude fresh ale mapy mas. aspon z toho co hovori pani.

dadis
Včera o 09:17
@bg92

@dadis ja som napisla ze to je onicom rada, ktora jej nepomoze na nadmerne potenie :D ano bude fresh ale mapy mas. aspon z toho co hovori pani.

@bg92 Preco? Mozno nema take silne potenie, aby to s antiperspirantom z drogerie nezvladla. Ak by nezabralo toto "rezimove" opatrenie, sprchovanie a zvysena hygiena, vzdusnejsie oblecenie, antiperspirant - moze skusit ten driclor. Ale ja osobne by som na svojej dcere najrpv skusala jemnejsie metody a az ked nezaberu, isla do radikalneho riesenia typu silne pripravky/botox. Napriklad svojej dcere by som odporucala po vecernom sprchovani na noc si nedavat ziadny antiperpirant ani deo - pyzamo, postelne pradlo sa operie pokojne ako casto treba a az po rannej sprche, nech si skusi dattuhy antiperpirant do podpazusia a antiperspirant v spreji podla potreby. A vecer opat vsetko zmyt a rano opakovat. Pripravky na sposob dricloru ostavaju na kozi cez noc a podobia niekolko dni - do tohoto by som isla, ak rezim vid vyssie nezaberie. Mam sceru v podobnom veku a jasne, ze chcem pre nu to najlepsie

Strana
z2