icon

Ako predísť mastným vlasom po umytí?

25. sep 2024

Baby poraďte... Čo mám robiť s mojimi vlasmi. Umývam si ich popoludní zvyčajne ale má druhý deň k obedu už sú mastné jak by boli na 3ti deň... Čo robím zle?

Strana
z2
hendikep
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
25. sep 2024

@hendikep
ok vyzerá to, ze mas jemnejšie vlasy a kratšie. Ja mam dlhsie ako do pol pása a vyzeralo to hrozne. Bola som 2 mesiace pn v zime, takže na povolené vychádzky som dala čiapku 😁. Medzi ludi by som nesla, ze na kavu a podobne. Ale keď to u teba funguje, tak sa teším s tebou 🙂

hendikep
25. sep 2024

@svetlonos no ked som zacinala s bezsamponovou pred tymi 5 rokmi tak 6tyzdnov to bolo extremne mastne, tiez bola zima tak len ciapky atd.. mala som novorodenca tak mi to nik nevycital 😂😂

milka1988
25. sep 2024

@luciaruz presne ja mám jemne vlasy, riedke, takže rýchlo sa mi mastnia, tiež vyskúšané každé čo...

terry658
25. sep 2024

@hendikep ja som noo poo robila rok. A môžem povedať že nikdy viac. Prosto nie každému to funguje. Vlasy boli stále mastné aj v deň umytia.

ada510
25. sep 2024

Akoze u mňa klasika mam 35 a furt pubertu a môj otec 58 rokov a tiež stále mastné vlasy jasne ze som skúšala vsetko aj neumyvat niekoľko dní ale to už má svrbela hlava a mala som vyrážky z toho pod vlasmi na krku a boľavé takže neexistuje ze si ich nebudem umývať 🤷‍♀️

hendikep
25. sep 2024

@terry658 a s cim si umyvala?

terry658
26. sep 2024

@hendikep najskôr ražnou múkou,potom len vodou.

snowflakenel
26. sep 2024

Mne ppradila.kadernicka, ze po umyti a.vysuseni nastriekat trosku sucheho samponu. Pomohlo

sashulla
2. okt 2024

@hendikep poznám muža co si umyval vlasy len vodou a mal ich krásne a dlhšie.

1lionik1
2. okt 2024

No podľa mňa to bude hormónmi, odkedy beriem hormonálnu liečbu vlasy sa mi prestali tak mastiť.
Nemusí to byť len o sampone a umývaní...

dollyzv
2. okt 2024

Mne sa tiez casto mastia vlasy a jediny sampon po ktorom nie su hned mastne je zihlavovy dixi..

chrumka333
2. okt 2024

Ja som umývala každé 2 dni a s tuhým od two cosmetics vydržia aj 4 dni, avšak sú strašne suché a krepovite aj napriek kondicionérom a maskam. Čiže tiež stále hľadám

stanislava29
2. okt 2024

Mne pomohol Dixi čajovníkový, nie je to žiadny zázrak, pred tým som umývala každý druhý deň, teraz každý tretí. Aspoň niečo.

katka700
2. okt 2024

Neviem či to už niekto radil, umývať iba každý druhý - tretí deň a medzi tým suchý šampón.
Vraj môže pomôcť zafarbit vlasy, že sa tým zmení kvalita, ale či to funguje neviem.
Ešte môžeš skúsiť úpravu stravy, vysadiť všetky mastné a vyprážané jedlá, možno to trochu pomôže.

hendikep
2. okt 2024

@sashulla vcera som si ich po 5rokoch umyla samponom! 🥹 lebo v sobotu idem na svadbu … ale lutujem to, tak som sa bala ze ten pocit umytych vlasov ma presvedci pochybovat o bezsamponovani, no akurat ma to presvedcilo ze uz sampon nechcem na hlave ! fakt sa to da umyvat len vodou, len to chce trpezlivost, vela cesania prirodnymi stetinami atd. ale stoji to zato 🙂

waitinka7
2. okt 2024

@hendikep ten blog na stránke ktorú si odporučila je tvoj? Alebo texty niekoho iba kopíruješ?

sodomajka
2. okt 2024

Mne aspon trochu pomaha,ak si vlasy po umyti vyfenujem,vydrzia potom tak 2-3dni v pohode

hendikep
2. okt 2024

@waitinka7 to co som napisala sem je moja skusenost, a ten blog je nejaky zahranicny… z toho som vychadzala ked som prechadzala na umyvanie len vodou

mirka2405
2. okt 2024

Neumyvat vlasy kazdy den.

bbshop
2. okt 2024

@hendikep ale vlasy sa majú tak či tak umývať šampónom, pretože okrem mazu obsahujú aj inú špinu, prach atď zo vzduchu a to čistá voda neumyje a zvlášť keď sa ti ten bordel prilepí na tie dlhodobo mastné vlasy. Máš v konečnom dôsledku na vlasoch viac toxických látok, chemikálií a plynov zo vzduchu než keby si používala šampón.

sashulla
3. okt 2024

@hendikep sú aj také olejceky na zmyvanie . Ale drahe je to.

hendikep
3. okt 2024

@bbshop ale to je totalna blbost, praveze ta vrstva jemna mazu Ti tvori ochrannu vrstvu, a kefa z diviacich stetin Ti ich umyje ale mechanicky, normalne na tej kefe vidno maz, prach a vsetko … to vyceses pred oplachnutim + premasirujes pokozku hlavy aby sa uvolnil maz a mrtve bunky na pokozke a potom to oplachnes vodou. Neboj sa, v sampone je tolko chemie ze Ti urcite menej uskodi nesamponovanie 👍🏻

Strana
z2