icon

Ako predísť mastným vlasom po umytí?

25. sep 2024

Baby poraďte... Čo mám robiť s mojimi vlasmi. Umývam si ich popoludní zvyčajne ale má druhý deň k obedu už sú mastné jak by boli na 3ti deň... Čo robím zle?

Strana
z2
veeerooonkaaa
25. sep 2024

Vela záleží od toho ako často si vlasy umývate. Čím častejšie sa vlasy umývajú tým viac sa aj mastia.

luciaruz
25. sep 2024

Nič nerobíš zle. Skusila som neumyvat casto, to je totalny blud. Skúsila som desiatky šampiónov. Lacne, drahe, prírodné, tuhé, profesionálne, skusala som mydlit dva krát, vysadit masku, vysadiť kondicionér, skusala som tiež desiatky vlasových vôd a sér, vitamíny,... akože do aleluja som skusala. A výsledok? Veľké NIČ nepomáha. Zmierila som sa s tym, ze to je proste kvalita vlasov. Jemné vlasy obzvlast sa mastia. Ked ma dakto vlasy hrube, alebo ako drôty, ten vlas absorbuje tu mastnotu. Ale jemný vlas nie a masť sa po ňom skĺzne.
Aj rôzne teploty vody som skusila, a teda nic. Aj som vlasy mala zapnuté aby som si ich nemastila. NIČ NIČ a este raz NIČ.

minenkak
25. sep 2024

Umývať vlasy každý druhý, tretí deň ,šampón vymeniť,nepoužívať masky a kondicionér,necesat často, nehrať sa s vlasmi,B5 skúsiť užívať,inak z neho neskutočne rastu vlasy,moc studená alebo moc teplá voda,pri umývaní vlasov

mirkasan
25. sep 2024

Pridám sa, mám rovnaký problém

minenkak
25. sep 2024

@luciaruz ja napríklad mám vlasy ako drôt,hrubé a tvrdé a mastili sa mi fest kým som každý deň umývala a aj šampóny mi niektoré vadia , kondicionér nemôžem vôbec používať
, skús B5 užívať ,menej sa masti koža

luciaruz
25. sep 2024

@minenkak VSETKO som skusila, nie, nepomaha nic. Obzvlast ak ma dakto jemne vlasy.

janababana
25. sep 2024

Mne na mastenie pomohlo trosku tehotenstvo. Po porode sa vlasy mastnia tak ako predtym, ako tebe. Kym som chodila do prace umyvala som si vlasy rano pred pracou (mala som na to cas) a takto kazdy druhy den. Istotne spravna kozmetika, nehrabat sa casto vo vlasoch a zivotosprava pomoze, ale naozaj len minimalne. Ked som na rodicovskej dovolenke, skusala som si umyvat vlasy cca 3x tyzdenne (skratka kazdy treti max stvrty den) ale do prace by som tak nesla. Cize menej caste umyvanie mne nepomohlo znizit mastenie vlasov, pouzivam pritom prirodny sampon bez parabenov a inych castych svinstiev.

mamutka
25. sep 2024

Mne pomáha ( mám jemne riedke vlasy ) henna, prip zábal. Je to prírodný prášok, v poslednej dobe skúšam Multani mati. Po ňom sú vlasy pevne a suchšie. Nič ine mi nezaberá.

lusyyy36
25. sep 2024

@luciaruz mam to tak isto. 1 den umyjem, druhy sú už mastne. Vtedy ich dám do copu.

luciaruz
25. sep 2024

@janababana ja som skusala co píšete, a nič 😁

hendikep
25. sep 2024

Pri šampónovaní to funguje tak, že šampónom pokožku hlavy vyčistíš tak, že ju až vysušíš a začne nadprodukovať maz, aby vlasy “vyživil”. Ty to zasa umyješ, vlasy sa zas začnú premasťovať a tak to ide dokolečka dokola. Z toho sú potom lupiny a všetky šmakocinky s tým spojené. Pritom maz na vlasoch funguje ako ochrana + kondicionér a nemal by sa vymývať . Ja 5 rokov nepoužívam šampón, používala som metódu no poo čiže bezšampónovanie. Najprv som používala na umývanie ražnú múku, potom marocky il, a nakoniec mydlové orechy. Pomedzi umývanie sa vlasy prečesávajú s kefou s diviačími štetinami, ktoré distribuujú maz od pokožky hlavy po končeky. Teraz po piatich rokoch no poo som si dala novú métu, a to je umývanie len vodou. Zatiaľ som v polovici experimentu, vodou umyvam len 1,5mesiaca ale vysledky su zatial prekvapive. Dolezite je mat makku vodu, vlasovu pokozku masirovat koncekmi prstov ( nie nechtami ) na uvolnenie mazu a prekrvenie, potom zmyjes maz horucou vodou a nakoniec ich oplachnes studenou aby si uzavrela pory na hlave aby drzali maz. Viem ze to nie je pre kazdeho, kazdy ma pocit ze vlasy mas umyte len 2x samponom, ale mne niekedy vlasy sa mastili uz v ten isty den ako som ich umyla, a hlavu som si “ citila “ ale s touto metodou vlasy vobec nesmrdia! a aj ked su mastne nie je to tak viditelne ako mastne po sampone. Vlasy mi zhustli, zhrubli az stmavli! Pricom predtym boli jemnucke, teraz sa kvalita neda porovnat…

veeerooonkaaa
25. sep 2024

Ja som mala rovnaký problém a mne zrovna to “menej je viac” pomohlo. Vlasy si umývam menej často ale zato dôkladne. Umývam si ju maximálne dvakrát do týždňa a šampón si nenanašam priamo na pokožku hlavy ale najprv si ho rozpením v rukách a potom na hlavu poriadne vymyjem šampón a tak toto robím dvakrát za sebou potom už iba normálne kondicioner. Moje vlasy sú aj po 4 dňoch akoby boli pred 5 min. umyté. A vlasy mam velmi jemné

hendikep
25. sep 2024

Inak nemam rada ked mi kazdy tvrdi aj tu niekto pisal, ze pouziva “ prirodny sampon” bez sulfatov, parabenov atd. Oni ti vyrobcovia nie su blbi, vedia ake su trendy preto sa tvaria ze to je bez sulfatov, pricom ich iba zamenia za inu chemikaliu… ked to peni nie je to prirodne, a je to chemicke!

h2
25. sep 2024

@hendikep Nedáš fotku vlasov? Ideálne, pred aj po. 🙏

mamutka
25. sep 2024

@veeerooonkaaa aký kondicioner používaš? Ja mám jemne vlasy, ale postupy čo spomínaš vôbec nezabrali. Jedine čo mi zaberá, ako som písala, prášok, to je v podstate také blato, babracka.

3petka
25. sep 2024

@luciaruz presne moja rec

guudy
25. sep 2024

Sampony a celkovo starostlivost spravia minimalny rozdiel. Citelne pomoze iba farbenie/melir/trvala. Ja si vdaka meliru umyvam ob den, nie kazdy. Ale ked uz mam vacsi odrast, tak sa mastia viac a musim umyt kazdy den.

0silvia0
25. sep 2024

Ja mam hrube vlasy, odkedy pouzivam obycajny dixi zihlavovy sampon sa mi vlasy nemastia. Ale vlasy necesem, cize mastnotu nerozotieram po vlasoch a farbim hennou.

lenkahvh
25. sep 2024

@0silvia0 cize po Dixi sampone sa ti vobec nemastia? ani na druhy, treti den? Ci len v ten den sa ti nemastia, v ktory ich umyjes? Lebo ja pri Dixi nevidim rozdiel, trosku dlhsie vydrzia, ale mega rozdiel v rozmere dni urcite nie - predpokladam, ze ani baby vyssie z Dixi neodpadli.

0silvia0
25. sep 2024

@lenkahvh ked pouzijem iny sampon, mastia sa hned na druhy den. Vlasy s dixi mi vydrzia cca 3 dni, vlasy si umyvam 2x do tyzdna. Ale tak kazdy ma ibe vlasy, na moje to funguje. A to som tento sampon vyskusala nahodou a bola som z neho hned nadsena.

lenkahvh
25. sep 2024

@guudy suhlasim, alebo este osediviet uplne, to je konecna pre mastiace vlasy

luciaruz
25. sep 2024

@0silvia0 tak to je super! Ja som skusala z dixi viaceré sampony, ale so žiadnym som nemala vysledky 😞

mimikarol
25. sep 2024

Poznám. Tiež si musím vlasy umývať každý deň lebo keby jeden vynechám vyzerám ako bezdomovec. Nemôžem používať žiadny kondicionér, balzam...Jedine čo mi pomôže mať vlasy 24 hodín nemastne je Dixi šampón, najlepšie zihlavovy.
Kaderníčka mi radila fenovat, používať suchý šampón.... Ale to bolo o ničom. Aj tak som si ich musela umývať každý deň

hendikep
25. sep 2024

@h2 noo vzhladom nato ze este len prechadzam “ mastnejsou” fazou, ktora trva cca 3mesiace a som v polovici by to nebolo reprezentativne to teraz fotit :D ale napriklad ked som este pouzivala napriklad mydlove orechy tak s tym boli vlasy ciste ako po sampone, tam som ale mala problem s takymi mini lupinkami lebo mi vysusovali hlavu a aj preto chcem prejst na “ iba vodu “ lenze chce to cas kym si vlasy zvyknu… ale zas, niekedy bolo pre mna nepredstavitelne umyvat vlasy vodou a nemat ich na totalku mastne .. prvy tyzden boli riadne mastne ale casom je to stale lepsie.. proste to precesanie “ kancakom” im pomaha, najprv vyzeraju mastne ale do hodinky ten maz vlasy akoby absorbuje. No ale je este jedna vec s ktorou zapasim, ze som si vsimla ze pocas lutealnej fazy, (pocas PMS) akoby hormony viac posobili na tvorbu mazu. No je to pokus omyl, ale bavi ma to, som na RD cize je nato cas a priestor 😂😂😂😂
a ked chces vidiet fotky tak napriklad tu pozri : https://justprimalthings.com/2014/10/20/the-ult...

h2
25. sep 2024

@hendikep Ach, ďakujem pekne, mastná fáza 3 mesiace, to nie je nič pre mňa. 😄

guudy
25. sep 2024

@lenkahvh aj to bude ;)

veeerooonkaaa
25. sep 2024

@mamutka ja používam hociaký kondicioner mám práve doma. Aj keď top je za mňa ten medový kondicioner ktorý je iba v tých L’Oréal farbach na vlasy ten je za mňa úplný top ale Tak ten je iba v tých farbách ak by sa predával aj normálne tak určite by som používala iba ten. Po umytí si davam ešte bezoplachový kondicioner a olej na vlasy. Okrem toho raz do týždňa si robím tzv. deep oiling treatment a moje vlasy sa nemastia tak ako volakedy plus mi rastú ako divé a zdravšie vlasy som nikdy nemala ako teraz.

svetlonos
25. sep 2024

No kolegyna robila roky v hoteli v raňajky - prazenice, smazila cibulu slaniny atd. Umývať vlasy musela kazdy den, lebo by inak smrdeli. Aj hej to ostalo, robi stále tu istú pracu a vlasy umýva každý deň. Inak sa to nedá. Ja som tie rôzne blbosti s mydlom a vodou skusala na dlhodobej pn. Zničilo mi to vlasy, mala som lupiny. Zase používam "nezdravé sampony" a vlasy mam super s pochvalu od kaderníka.
Takže asi toľko k bio eko. Nie u kazdeho to funguje 🙂 A ja odmietam chodit 3 mesiace ako mastelnička 😁

mamutka
25. sep 2024

@veeerooonkaaa diky, mne teda kondicioner vždy vlasy len ešte viac zjemnil, takže tie vlasky boli ešte tenšie 😅 oleje už vôbec nemôžem, ako moja mamina hovorí, to sú potom štyri vlasy piatimi radmi….
Ja jedine ostanem verná suchým praskom čo si miesam, henna a pod, nič iné mne teda nezaberie

iwesska
25. sep 2024

@luciaruz Presne tak,uplne suhlasim.Tiez umyvam denne,mam vlasy jemne,tenke, par krat prehrabnem rukou a su mastne.

Strana
z2