icon

Ako predísť pigmentovým škvrnám a zdravo sa opáliť?

dzt
Moderátor
3. mar 2025

Ako v lete predísť pigmentových škvrnam? Resp možno ako sa zdravo opalit? Nechcem byt úplne biela, problém mám iba na čele. Žiadne lieky neberiem (co by to mohli spôsobovať)

cimage
3. mar 2025

Krem so Spf50. Ja pouzivam od Natuint. Mne sa robili po porode, tak odvtedy pouzivam krem so spf50.

strawberry0797
3. mar 2025

@dzt spf 50 na tvar. Ja pouzivam kazde rano celorocne LaRoche Anthelios, ten ma okrem spf aj bieliaci ucinok na existujuce skvrny a mozem potvrdit, ze zmizli (po nejakej dobe). Ale sa s nim ani neopalis, zostanes na tvari biela.

kiki68
3. mar 2025

Jedine vysoky faktor, ale zarucene to nemas. Ja sa neopalujem nejak cielene vobec

sowhat
4. mar 2025

Dermatologicka mi raz pri kontrole znamienok povedala, ze nic ako bezpecne opalovanie neexistuje. Kazde opalovanie prinasa riziko, ktore vies ale aspon ciastocne znizit pouzitim kvalitneho (nie 3-euroveho) opalovacieho kremu s vysokym spf. Ak si svetly fototyp, o to vacsi pozor by si si mala pri opalovani davat a dodrziavat urcite pravidla. Docasne tmavsia pokozka nestoji za to riesit neskor melanom....

drews_beauty
4. mar 2025

Zdravé opaľovanie neexistuje. Každé slnečné žiarenie poškodzuje DNA pokožky - spôsobuje to fotostarnutie kože (vrásky, pigmentácie).
Keď nechceš byť biela, odporúčam samoopaľováky alebo cukrový nástrek 🙂

maminkadeticiek
4. mar 2025

Jedine neopalovat sa.Ziadne opalebie na 14 dni mi nestoji za vrasky a pigmentove skvrny.