Ako predísť sklamaniu z návštevy kaderníctva?
Baby vysvetlite mi, prečo vždy keď poviem že chcem pár blond pásikov, tým myslím 6-7 jemných pruhov a poviem to kadernícke ktorá sa tvári že chápe čo chcem, aj tak odchádzam s klasickým melirom z alobalu? Namiesto par pasikov vo vlasoch vyzerám ako barbie keďže mám veľmi riedke vlasy a teda cele akoby prefarbene. Ja už neviem ako to mám vysvetliť, povedať… každá vždy suhlasi, tvrdí že nebudem blond, že to spraví veľmi jemne ale nikdy to neurobí ako sme sa dohodli. Baby kadernícky, chcem niečo nemožné? 😀
Nerozmyslala si tych par pramenov si dat nadpojit?
@anonym_autor nech ti urobi melir kamaratka, tiez mam skusenost, ze absolutne nechapu, uz roky preto nechodim do kadernictva.
Tomu sa nevyhnes,musíš na vlastných vlasoch otestovať kadernícky🤷
Môže byť luxusný salón a výsledok nestojí za nič....a môže byť "dedinská" kaderníčka (bez urážky) a budeš nadšená.
Ja už ani recenziami neverím,tie je ľahko získať.
@anonym_autor je rozdiel povedať "chcem pár pásikov, jemný melír" a iné "chcem len 6 pásikov tenkých"
Ak povieš druhú možnosť a bude to aj tak iné, nezaplať. Ja som takto odišla bez platenia 3x. Raz mi urobila melír skoro oranžový, chcela som biely...a keď dávala dole Alobal, len som počula "ups"...uz som vedela, že katastrofa...
Druhykrat ma ostrihala na debila doslova, jak Majka z Gurunu som vyzerala. Nosila som ofinu vypnutú v celenke a vlasy v mini copiku, kým dorastli.
A tretíkrát mi robila účes vyslovene som ju prosila, že chcem hladký drdol a žiadne pramienky vonku. Ona mi to tam natáčala, vytahovala a neviem co tam stvarala...tak som sa zdvihla a povedala jej, že ťa nebudem sefiet 3 hodiny keď nie som spokojná a dohodli sme sa na niečom inom. Odvtedy sa ani nepozdraví.
Nie som kadernicka, takze len moj laicky nazor - ma vyznam robit tak malo tenkych pruzkov? Mozno sa na to takto pozera aj ta kadernicka. Mala by ta teda usmernit, nie si to urobit podla seba.
čo tak ukazovať fotku čo chceš??
Tomu sa nevyhnes,musíš na vlastných vlasoch otestovať kadernícky🤷
Môže byť luxusný salón a výsledok nestojí za nič....a môže byť "dedinská" kaderníčka (bez urážky) a budeš nadšená.
Ja už ani recenziami neverím,tie je ľahko získať.
@terezka1947 presne....na FB fotky úžasných melírov,tak som tam išla,aby mi dorobila melír a ona mi doslova všetky vrchné vlasy odfarbila,ešte mi zašpinila aj nové tričko...a pri cene ma skoro vykotilo,2x toľko ako u mojej starej kaderníčky,pritom obe v jednom meste...
druhýkrát som sa napálila,tiež super recenzie....zas mi odfarbili len tie úplne vrchné vlasy,až doma som to zistila,pritom som mala na hlave milion alobalov,ja neviem,čo tie ženské robia
Som vďačná za svoju kaderničku, ktorá vždy pristane na moje nápady so strihom, je veľmi šikovná.
Tiež by som si našla nejakú kaderníčku v dome, majú väčšinou seniorky klientky a tým urobia čo chcú. Tie luxusné salóny len ako na tebe zarobiť a urobia si podľa seba. Však keby robila len 6 pramienkov má to rýchlo hotové a málo by zarobila, tak sa s tým babre a urobí ako chce ona.
mamu nacviceny postup ako sa to robi a idu podla toho.. proste musis prist s tym, ze chces : HNEDE VLASY S PAR PRUHMI BLOND. DOSLOVA. kludne povies, ze cca 6svetlych pramenov. V jemnych vlasoch ked navrstvia foliu, tak cela hlava je blond. Poznam to velmi dobre... a je fuk, ze oni si do folie odoberu trosicku vzdy ale z celych vlasov. Mne doslova pomohlo = tmavsia farba a do toho svetlych par pramenov. Nedat si to vrstvit.. ukazat kde a ako.. ja som potom ten husty melir skor pouzivala ako medzistupen, lebo ja som potom komplet blondina.. tak aby som nemala oranzvou hlavu, pripadne "prilbu v jednej farbe" isla som melir a potom cela hlava na blond :DD a popravde, v lete mi na to stacilo aj slnko
inak ja som uz 3roky bez kadernicky, nemam na to nervy... chodim ako matoha, podstrihnem to sama, ael nie som ochotna robit pokusneho kralika.. idem si dat nafarbit vlasy = poviem hnedu, ukazem aku. A odchadzam z helmou, o dva dni farba fuc a mne ostala blond hlava :DDD
Jedna moja odišla do dôchodku....veľká škoda.
Dlho som hľadala náhradu,kooolko ma to stálo spálených vlasov,zlých strihov,dokonca jedného strašného meliru,či nikdy nezabudnem-chcela som ísť do pôrodnice kratšie ostrihaný a išla som s plačom domov,dovtedy strihala,kým....a darmo som hovorila,že stačí. Nie,lebonestevtubdorovnsy,tam vyrovnať......teraz mám pani,kt.sice nerobí špeciálne kúry,experimenty a neviem čo,aaaale moje kučeravé vlasy ostriha celkom obstojne,som spokojná a úžasne fúka.
Aj u kadernícke platí,že musí byť šikovná a odborníčka.
Lenže mnohé majú iba vysoké sebavedomie a ceny.
inak ja som uz 3roky bez kadernicky, nemam na to nervy... chodim ako matoha, podstrihnem to sama, ael nie som ochotna robit pokusneho kralika.. idem si dat nafarbit vlasy = poviem hnedu, ukazem aku. A odchadzam z helmou, o dva dni farba fuc a mne ostala blond hlava :DDD
@simca06022011 som kaderníčka a je veľmi ťažké napigmentovat blon vlasy na hnedo bez vymyvania farby. Nie je to len nafarbit farbou a hotovo. Velmi záleží aj na tom čo zákazníčka doma používa na starostlivosť a ako často si vlasy umýva. Pokiaľ používaš zasadite produkty a ešte aj so sulfatom, ktorý obsahuje 99% šampónov na voľnom trhu tak sa ani nečudujem.
@simca06022011 a ešte jedna vec, slnko doslova žerie farbu z vladov takže je potrebné používať aj termoochranu.
@simca06022011 som kaderníčka a je veľmi ťažké napigmentovat blon vlasy na hnedo bez vymyvania farby. Nie je to len nafarbit farbou a hotovo. Velmi záleží aj na tom čo zákazníčka doma používa na starostlivosť a ako často si vlasy umýva. Pokiaľ používaš zasadite produkty a ešte aj so sulfatom, ktorý obsahuje 99% šampónov na voľnom trhu tak sa ani nečudujem.
@83lenka83 ja som nemala blond vlasy, mne ta hviezda mala na hnede vlasy = original moje, nefarbene, dat hnedu farbu a v takom pripade som vobec nemala preco ostat po tyzdni blond...
zaujimave, ze nikdy v zivote a to mam 40, takto slnko nezralo farbu z vlasov, cloveku co je 8h v kancelarii pocas dna a von vylezie podvecer :D
Ale ano, za vsetko moze ako vzdy vlas.
@simca06022011 jej...ja som si myslela, že to len ja tak...u kaderníčky mi namiešajú farbu, zaplatím ťažké €, zabíjam tam čas (nebaví ma tam sedieť) a o 2 týždne mám vlasy hrdzavé, pritom si dávam +- rovnaku farbu ako sú moje vlasy, tmavo hnedé. Teraz som si kúpila farbu v drogérii, doma nafarbila a "světe div se" farba stále rovnaká...no možno vykukol sem tam nejaký šedivý vlas. Takže asi okrem strihania som s kaderníčkou skončila 🙂
@simca06022011 jej...ja som si myslela, že to len ja tak...u kaderníčky mi namiešajú farbu, zaplatím ťažké €, zabíjam tam čas (nebaví ma tam sedieť) a o 2 týždne mám vlasy hrdzavé, pritom si dávam +- rovnaku farbu ako sú moje vlasy, tmavo hnedé. Teraz som si kúpila farbu v drogérii, doma nafarbila a "světe div se" farba stále rovnaká...no možno vykukol sem tam nejaký šedivý vlas. Takže asi okrem strihania som s kaderníčkou skončila 🙂
@andreadca nie, podla mna niektore nerozumeju tomu co miesaju... lebo neexistuje aby mi farbou odfarbila vlasy na blond.. jedna ma dokonca presviedcala, ze nevadi ze mi necha farbu hodinu na hlave :DD vsak ona ma tu svoju aj od rana stale, lebo nestiha si hlavu zmyt :DDD nuz.... ze to ucinkuje len tu pol hodinku, potom uz nie :D
@andreadca v kadernictve sa pracuje s nízkymi peroxidmi ale v drogerkovych sú vysoké peroxidy, preto farba drží ako betón ale po nejakom čase sa to odzrkadlí na kvalite vlasu. V kadernictve som už neraz zachraňovala poloplešate ženy po domácich farbeniach. Súhlasím s tým, že nie všetky kaderníčky vedia čo robia ale prosím nehádžte všetky do jedného vreca.

Prečo ju nestopnes, keď vidíš, že robí veľa prameňov?nechceš nič nemožné len sa asi?zle pochopíte