Ako presvedčiť rodičov, aby povolili tetovanie?
Mám 19r a chcem si dať tetovanie. Rodičia však sú zásadne proti, povedali že kým žijem pod ich strechou žiadne tetovanie mať nebudem lebo sa im nepáči. Čo mám robiť?
Si dospela, nechapem dovod, preco to konzultovat s rodicmi, najma ak si to sama zaplatis, co dufam, ze ano.
@226lenka hovorím že mám 19 rokov a študujem. Tak asi mi nikto nedá hypotéku na vlastný byt. Veľa veci si financujem sama, pracujem, preto si myslím osobne že môžem o svojom výzore rozhodovať sama. Neviem však ako to vyriešiť s nimi
@anonym_autor ak je tetovanie pre teba také životne dôležité, tak sa odsťahuj do zdieľaného bytu, Predpokladám, že si ešte na strednej, tak tento rok ešte vydrž, v lete to môžeš riešiť, aj bývanie aj tetovanie.
Ja niektoré komentáre vážne nechápem. Píšem jasnr že som na VŠ a že SA NIKAM NESTAHUJEM kým študujem ešte, a vy tu píšete že som na strednej a že si mám kúpiť byt
Ja niektoré komentáre vážne nechápem. Píšem jasnr že som na VŠ a že SA NIKAM NESTAHUJEM kým študujem ešte, a vy tu píšete že som na strednej a že si mám kúpiť byt
@anonym_autor kde si písala, že študuješ na vŠ? Nezachytila som to, len to, že študuješ, v 19 rokoch to môže byť stredná aj vysoká. O kúpe bytu som ja nič nepísala, písala som o zdielanom byte
Tazko radit, ked nepozname tvojich rodicov, teba a vas vztah. Ak s tym maju zasadny problem a ty si od nich zavisla, zvaz, ci si komplikovat vztahy. Pre mna je zlozite pochopit to, lebo ja som dcere (mala vtedy tusim 15) sama navrhla, ci si nechce nieco dat, ked sa bol tetovat manzel, no boji sa bolesti, tak nenasla odvahu. Inak sa cudujem rodicom, ktori si myslia, ze dieta je ich majetok, a hlavne ked uz je dospele. Mozu vyjadrit nazor, odporucanie, no zakazovat, nedovolit jej uz nad ramec toho, co im prinalezi.
@mandzula ale tak, neviem, proste ich domácnosť a ich pravidlá, mám pocit že majú problém celkovo s tetovaním… ako aj tu v diskusii poniektorí…
@biba_18 ja rozumiem, ze to tak mozu mat, no celkovo nechapem rodicov, co sa v takomto nieco staraju do dospelych deti. Dosiahnu jedine vzdor a to, ze ked dieta odide z domu, bude sa im vyhybat a oni budu mrncat, ze su sami a nechapu preco. Moja dcera ma povinnosti, kedze zije este stale s nami, ma 19, no ma aj slobodu rozhodovania s tym, ze rozhodla si sa, nes nasledky - pozitivne aj negativne. Ak tym nasledkom ma byt, ze raz to tetovanie pojde dole, ok, vyries si to, zaplat.
Ja by som si tiez dala len mam strach a netusim ani co by som si dala kedze je to navzdy 😀
Takze hlavne si rozmysli ze CO si chces dat ;)
Mam kolegov v robote kt maju tetovanie a nelutuju ;)
@janulik2008 ak netušíš tak nad tým ani neuvažuj…
Tvoji rodičia to nemyslia zle, len to nešťastne odkomunikovali. Mne to moji zakázali a teraz s odstupom času som rada. Kým som sa osamostatnila, moje priority aj názory sa pomenili. Vlastne so sebou v 19 rokoch nemám teraz nič moc spoločné.
Ak na tom tetovaní trváš, daj si ho na mieste, kde ho nebude vidno a zamysli sa nad tým, či je nadčasové. Či ho budeš hrdo nosiť aj napr. na svojej svadbe, ako zamestnankyňa v práci, ako matka vonku s deťmi, ako staršia pani.
Smiem sa spýtať, čo by si si chcela dať vytetovať?
@janulik2008 ak netušíš tak nad tým ani neuvažuj…
@biba_18 preto si ani nedavam 😀 lebo naozaj netusim ze co 🫣😀
@mandzula tak vnímam tú vetu o ich streche ☺️ zatiaľ sa starajú a ochraňujú…
@biba_18 aj ja sa o svoje dospele dieta staram v zmysle, ze s nami zije v spolocnej domacnosti, no ak chce robit nieco, s cim nie som stotoznena, nebranim mu v tom, lebo ochrana v tomto veku je skor medvedou sluzbou ako pomocou. Az tym, ked clovek preberie zodpovednost za svoje rozhodnutia, sa stava skutocne dospelym.
Autorka a kam chceš to tetovanie?
@anonym_autor Ja by som na tvojom mieste najprv dostudovala, nasla si pracu a potom si rozmyslela co, kam a ci vobec sa dat tetovat. Viditelne tetovanie moze byt dovod neprijatia na niektore pozicie.
@biba_18 aj ja sa o svoje dospele dieta staram v zmysle, ze s nami zije v spolocnej domacnosti, no ak chce robit nieco, s cim nie som stotoznena, nebranim mu v tom, lebo ochrana v tomto veku je skor medvedou sluzbou ako pomocou. Az tym, ked clovek preberie zodpovednost za svoje rozhodnutia, sa stava skutocne dospelym.
@mandzula nepisala si tu davnejsie, ze mas dieta s autizmom?
@anonym_autor už si našla, kde di písala o VŠ? Lebo ja nie
nebola tu už taká diskusia? 😂 či už mám halušky?
@miselka257 bola a rovnaký vek 🤦♀️ Dokola to isté. Asi preto ju doteraz rodičia vodia za ruku, lebo bez nich si nedokáže ani uprdnúť.
@anonym_autor ak si si nevšimla si dospelá, ak si svojprávna môžeš si so svojim telom robiť čo chceš. Keď vieš akých máš rodičov načo im to vôbec vešiaš na nos a na kieho si dospelá osoba pýta od rodičov povolenie niečo robiť so svojim telom?!
Tvoji rodičia to nemyslia zle, len to nešťastne odkomunikovali. Mne to moji zakázali a teraz s odstupom času som rada. Kým som sa osamostatnila, moje priority aj názory sa pomenili. Vlastne so sebou v 19 rokoch nemám teraz nič moc spoločné.
Ak na tom tetovaní trváš, daj si ho na mieste, kde ho nebude vidno a zamysli sa nad tým, či je nadčasové. Či ho budeš hrdo nosiť aj napr. na svojej svadbe, ako zamestnankyňa v práci, ako matka vonku s deťmi, ako staršia pani.
Smiem sa spýtať, čo by si si chcela dať vytetovať?
@mia_von_prag je to môj vlastný návrh, na predlaktie. Neviem ti to tak opísať do detailov ale je to niečo abstraktné kde v tom vieš nájsť dušu a siluetu postavy, okolo sú nejaké také abstraktnosti a celé je to tenké a jemne. Ja som taká od malička živá, akčná, milujem hudbu a chcem sa v budúcnosti niečomu venovať takému. Určite nechcem byť doktorka ani právnicka, že by som tetovanie mať nemohla
@mia_von_prag je to môj vlastný návrh, na predlaktie. Neviem ti to tak opísať do detailov ale je to niečo abstraktné kde v tom vieš nájsť dušu a siluetu postavy, okolo sú nejaké také abstraktnosti a celé je to tenké a jemne. Ja som taká od malička živá, akčná, milujem hudbu a chcem sa v budúcnosti niečomu venovať takému. Určite nechcem byť doktorka ani právnicka, že by som tetovanie mať nemohla
@anonym_autor daj si to. Z domu ťa nevyhodia si myslím
@anonym_autor doktorka s tetovaniami môžeš byť…
Najviac na potetovaných ľudí nadávajú ľudia čo nie sú spokojní so svojím životom a nevedia žiť tu a teraz
Syn bude mať 16 a už chodí, že chce tetovanie. My s mužom nemáme žiadne, nepáči sa nám to, ale dala som zopár podmienok, za ktorých sme ochotní povoliť: ako žiadne mená, dátumy, nadávky, extrémne znaky, nič veľké čo by mu v budúcnosti mohlo vadiť a zaplatí si to sám. Budúci rok mu to podpíšeme.
Ja som tiez chcela tetovanie niekedy medzi 17-20tkou. Rodicia boli zasadne proti (viem preco a uprimne som chapala hlavne otcov dovod). Nestalo mi to tetovanie za to aby som narusila inak dobry vztah medzi nami. Lebo ano, mohla som ist proti nim, dat sa potetovat, schovavat to, klamat a podobne...
Ked som sa hned po VS odstahovala, uz ta tuzba po tetovani oslabla. Stale mam moj navrh v hlave a clovek nikdy nevie - mozno si to tetovanie raz dam, ale vtedy naozaj nestalo za nastrbit vztah s rodicmi.
Posobíš podľa vyjadrovania dosť zduto, tak si daj tetovanie keď si taká hrdá. Je to tvoje telo, si po 18., zarábaš si, tak aké caviky?!
Len potom znášaj dôsledky.
A áno, rodičia ťa môžu vyhodiť, ako tu niekto spomenul, budú ti posielať výživné podľa tabuliek a ich príjmov, a staraj sa, keď si taká hrdá.
Ak máš rozum, respektuj názor rodičov.
@anonym_autor nič v zlom, ale dôvod tetovania je aký? Ja som tiež kedysi chcel tetovanie, síce nie veľké ale chcel, no som rád, že som tak neurobil. Bolo to v čase kedy som mal také pomýlené zmýšľanie a potreboval som byť viditeľný atď.. ale to píšem o sebe, nie o druhých. Mne osobne sa tetovanie nepáči, páči sa mii ke%d vidím mladého človeka bez neho. To iba názor, s ktorým nemusia mnohí súhlasiť.

@anonym_autor ja som sa ich ani nepýtala 😁