icon

Ako reagovať na darček so starou kozmetikou?

26. dec 2024

Ako by ste reagovali, keby ste si pod stromčekom nasli darcekovu kazetu s kozmetikou ktorá je 8 rokov po záruke? 🙂
Dostala som takúto kozmetiku od švagra (slobodný mladenec) podľa popisu viem ze ju kupoval ešte keď pracoval v Holandsku pred 10 rokmi, kozmetike konci záruka v r.2016.
Prosím do mňa sa nepúšťajte, my mu vždy kúpime niečo hodnotné a "cerstve"
Ako by ste reagovali na takýto darček?

Strana
z3
zmrzlinka2021
26. dec 2024

@valikasikulova ale prečo robíš zo single ľudí dementov?

zmrzlinka2021
26. dec 2024

Autorka

Ja by som mu to vrátila a ukázala dátum spotreby

jablkovastrudla
26. dec 2024

@petracandle stara kozmetika mi nepride v pohode, pride mi to ako mensie zlo v porovnani s pouzitim ruzom co som dostala, to som tym chcela povedat. Staru kozmetiku ani nedavam, chvala bohu ani nedostavam.

lulu1321
26. dec 2024

Milá autorka, aby som ťa trošku potešila...od svokry som dostala na tieto Vianoce 4 ks plastových podložiek na kuchynský stôl, ktoré 20 rokov používala, boli špinavé, mastné, lepkavé a komplet celé doškriabané...proste nechutné...a nie je to žiadna stará babka, ktorá žije v pralese bez obchodov a internetu...

stanulienkat
26. dec 2024

@lulu1321 a co si jej na to povedala??😂

bielasovicka
26. dec 2024

To z akej onej to vytiahol tak starú kozmetiku? Rozum mi neberie. Ináč ja by som mu to kľudne povedala. Nech si nemyslí ze je niekto padnutý na hlavu 🤦🏼‍♀️

bielasovicka
26. dec 2024

@lulu1321 to snáď nie....

zmrzlinka2021
26. dec 2024

@lulu1321 dúfam že si jej to vrátila a jasne jej povedala

sovica
26. dec 2024

@lulu1321 ...si robíš srandu?🙈 Čo na to Tvoj muž? A čo si urobila? Normálne si sa poďakovala a išlo sa ďalej alebo si mala k tomu nejaký koment? Toto by som ja nerozdýchala😈

heln
26. dec 2024

skoro mi zabehlo, ze 8 rokov.... podakovala by som a neskor zahodila a o svagrovi pomyslela svoje.

janqa27
26. dec 2024

Manzelovi dala minuly rok jeho vlastna mama na vianoce darcekovu kazetu kozmetiky po zaruke...a mne tak pred 2-3 rokmi dala jeho mama (svokra) na narodeniny darcekovu tasku plnu cokolad a dezertov ktoré boli tiez po záruke, co mi trošku aj zle padlo ale nic som jej nepovedala (no ak by sa to stalo opäť tak jej to vratim) ...ale nic sme si z toho inak nerobili..je nam jasne ze len pozbierala co jej doma "zavadzalo" a dala nam..proste sme yo rovno hodili do koša a hotovo..

mariynka
26. dec 2024

Nam svokra davala dezerty po zaruke, odkladala, neskontrolovala.. sme ju upozornili, odvtedy dava pozor

ajsha123
27. dec 2024

Ja osobne si myslím, že švagor veľmi dobre vedel, aké darčeky Vám dáva a že Vám dal celkom jasne najavo, že mu na darčekoch od Vás (brata) nezáleží a že ho darcekovanie obťažuje. Darček k narodeninám 35 ročnému deodorant? Načo? Však on si kúpi taký, aký používa, určite zarába. A ak by aj nie, tak dezert, alebo skôr fľašu, balicek Radleru... To skôr využije.
Normálne si po týchto Vianociach alebo kľudne o rok pred vianocami povedzte, že darčeky si svagrovci nedávame...

mantilka
27. dec 2024

Čo sa týka starej kozmetiky to nie je téma na MK. Keby kazdy hodnotil darčeky čo dostal, tak sa tu utopime v témach. Ohováranie ničomu nepomôže. Očividne nemá chuť vám kupovať darčeky, tak to akceptuje. S veľkou pravdepodobnosťou ani nemá záujem dostávať darčeky
U nás dávame v rodine len deťom. Je to obťažujúce dostávať kozmetiku, ktorú neoblubujem a hromadiť haraburdy, ktoré by som si nikdy nekúpila.
Na druhej strane, nič zle nevidím na kupovanej babovke z obchodu a zvyknem vypekat. Chcel niečo doniesť a asi sotva chlap bude piecť. Toto mohlo byť od srdca....ale zjavne sa minulo cieľu, keď si ho takto podávas na MK.

senta_sofia
27. dec 2024

Dalsi dokaz toho, ze je trapne, aby si dospeli ludia vymienali darceky.

zuza2252
27. dec 2024

Nerieš ,vyhoď a do budúcna sa dohodnite,že si nebudete darovať nič.To lahôdka bola keď môj ex ešte pred rozvodom ale odídený k novej žene priniesol deťom mikulášske balíčky kde bolo všetko po záruke ešte aj s tými nálepkami že zľava 50%.Ma skoro vykotilo.Vlastným deťom🤦‍♀️..Myslím ,že to tá hviezda mu zabezpečila a možno aj na schvál.

sense
27. dec 2024

Treba zrušiť darčekovanie a nemusíš riešiť. Že ty si dala hodnotne a čerstvé a on po záruke

trisha_r
27. dec 2024

Chlapi neriešia takéto veci ako dátum spotreby 😂 na to si treba zvyknúť, a druhá vec je,že on do darčekov zrejme nedáva veľa úvah. Asi ho to skôr obťažuje a dá aby sa nepovedalo.

zlotka
27. dec 2024

Ja som tiež dostala pred pár rokmi od švagrinej ,niečo divné ,zrejme to malo byť niečo ako pulover, vyzeralo to ako šatovka , (alebo vrece? 😁),bolo to asi o tri čísla väčšie ako moja veľkosť. 🤣. Aj som mužovi povedala že na budúci rok jej to vrátim lebo jej to lepšie sadne, ale potom som to vyhodila. 🤣

elvenprincess
27. dec 2024

No ja som od partnera dostala k narodeninám (mám ich pred Vianocami) dostala kazetu pleťovej kozmetiky drahšej značky. V záruke, kvalitná kozmetika...len teda absolútne nie vhodná na moju pleť. Mám mastnú problematickú pleť a on mi kúpil sadu na suchú pleť. A dosť ma to mrzí, lebo to nebolo najlacnejšie a on sa tešil, že mi kúpil niečo kvalitné. No to síce áno, ale pre mňa nepoužiteľné. Tvárila som sa, že sa teším, ale vnútorne mi to bolo ľúto. 😢
Samozrejme sa tým nechcem zastávať švagra so starou kozmetikou. Len tým chcem poukázať na to, že skrátka sú chlapi, ktorí absolútne nevedia vyberať darčeky. Priateľ so mnou žije šesť rokov a netuší, akú mám pleť. Preto predpokladám, že švagor absolútne netuší, akú kozmetiku preferujete u vás doma. Ale fakt je, že dátum spotreby mohol skontrolovať. 🤷🏼‍♀️

beata79
27. dec 2024

No my od švagrinej sme nič nedostali, ani deti. My sme jej dali aj krstnej dcére.

findomatej
27. dec 2024

@lulu1321 je toto vôbec možné ?!?! Absolútne nechápem, ako toto môže niekto darovať 😔

minka201
2. jan 2025

Je úplne očividné, že švagor o darčekovanie nestojí a že dal darček len aby sa nepovedalo. Navrhni mu, aby ste medzi sebou darčekovanie zrušili. On nebude mať starosti a ty nepríjemné prekvapenia. Myslím, že nebude proti 🙂.
Ja by som pred ním nijako nekomentovala, že darček bol po záruke ani to, že vám vrátil to, čo ste mu vy kúpili pred mesiacom. Áno, bolo to buranské, ale možno sa cíti do darčekovania dotlačený premotivovanou rodinou.
Ja nechápem tú potrebu sa silou mocou darčekovať v širokej rodine, medzi kolegami a neviem kým ešte. Potom je tu kopa príspevkov, kde sa vykrikuje, čo kto komu dal a čo od koho dostal... A pýtanie rád typu: Čo mám kúpiť na Vianoce bratovej frajerke, ktorú budem vidieť prvý krát v živote?...... No načo? Povedzte mi, načo? A keď ste už takí štedrí a dobrosrdeční, tak dávajte dary nezištne a neprerátavajte, koľko ste za to dostali vy.

Strana
z3