Ako riešiť lámavé a krehké nechty?
Ahojte
Prosím o radu celý svoj život mam problem s nechtami.
Lámu sa, sú krehké ako papier, štiepia sa mi. Ako to vyriešiť? Vždy som chcela mať pekné úprave nechty ale s týmto problémom sa to nedá. Gélové nechcem...
Ja mam rovnaky problem 😔 Nechty sa mi lamu a stiepia. Skusala som rozne olejceky aj spevnovace, ale pomohol mi az zinok a biotin. Beriem to uz par tyzdnov a vidim zlepsenie. Gelove nechcem ani ja, snazim sa radsej dat nechty dokopy prirodzene.
@anonym_autor Pozri môj profil.
@anonym_autor jest cviklu, semiacka rozneho druhu, tekvicovy olej do jedla, musis dat telu nejaky zaklad, inak to nepojde
Je to vec genetiky, asi ako niekto kto raz má riedke vlasy nikdy nebude mať super husté.. Nechty u mňa rovnako. Jedno obdobie sa mi podarilo ich mať pevnejšie s Eveline 8v1, ale po pol roku sa zase začali lámať a štiepiť. Takže ja som skončila s geláčmi, lebo konečne s nimi nemám robotu a nervy 🙂
Možno skúsiť také tie nálepky na nechty, čo vytvrdnú v UV lampe? Alebo niektorým babám dobre držia tie press on nechty - umelé, čo majú v sebe lepidlo. Ja som skúšala od KISS a mne nedržia (mám podozrenie, že práve kvôli slabým nechtom).
@anonym_autor
Celý život ma trápili krehké, lámavé nechty. Priznávam sa, že určite nepomáhalo ani to, že som si ich obhrýzala.
Dala som si vyšetriť, či netrpím nedostatkom živín - s tým však nebol problém.
Užívala som kolagén - nepomohlo to.
Skúšala som aj lak od značky Eveline - nechty mi síce rástli rýchlejšie, ale nespevňovali sa.
Nakoniec som si dala spraviť gélové nechty (teda géllak) a vôbec to neľutujem. Jediné, čo ľutujem, je to, že som sa na to neodhodlala oveľa skôr.
Na nechty chodím každé 4-5 týždňov už posledné 4 roky a moje prirodzené nechty vôbec netrpia.
Moja mama zase tvrdí, že odkedy užíva biotín a omega-3 mastné kyseliny, stav jej vlasov a nechtov sa výrazne zlepšil - skúste.
@anonym_autor
Celý život ma trápili krehké, lámavé nechty. Priznávam sa, že určite nepomáhalo ani to, že som si ich obhrýzala.
Dala som si vyšetriť, či netrpím nedostatkom živín - s tým však nebol problém.
Užívala som kolagén - nepomohlo to.
Skúšala som aj lak od značky Eveline - nechty mi síce rástli rýchlejšie, ale nespevňovali sa.
Nakoniec som si dala spraviť gélové nechty (teda géllak) a vôbec to neľutujem. Jediné, čo ľutujem, je to, že som sa na to neodhodlala oveľa skôr.
Na nechty chodím každé 4-5 týždňov už posledné 4 roky a moje prirodzené nechty vôbec netrpia.
Moja mama zase tvrdí, že odkedy užíva biotín a omega-3 mastné kyseliny, stav jej vlasov a nechtov sa výrazne zlepšil - skúste.
@helena1982 urcite ten zinok a biotin kupim dakujem
@22abigail22 kolagén som mala aj ja 2 druhy a na nechty nepomohol a nebola to lacná záležitosť a aj tak nic z toho nebolo...
@anonym_autor Pozri môj profil.
@mandzula citala som o tych nechtoch na vasom profile pozriem nejake doplnky s tými latkami. A psička máte veľmi rozkošného ❤️❤️🥰

Kvalita nechtov je vo velkej miere genetická záležitosť, vela s tým nenarobíš. Môžeš si skúsiť dopomôcť doplnkami výživy, pri dlhodobom užívaní sa dá badať zlepšenie stavu. Alebo potom spevnujuce laky na nechty. Stav nechtu nezlepsia, ale necht bude s ním pevnejsi.