icon

Ako riešiť lámavé a krehké nechty?

5. nov 2025

Ahojte
Prosím o radu celý svoj život mam problem s nechtami.
Lámu sa, sú krehké ako papier, štiepia sa mi. Ako to vyriešiť? Vždy som chcela mať pekné úprave nechty ale s týmto problémom sa to nedá. Gélové nechcem...

luciaruz
5. nov 2025

Kvalita nechtov je vo velkej miere genetická záležitosť, vela s tým nenarobíš. Môžeš si skúsiť dopomôcť doplnkami výživy, pri dlhodobom užívaní sa dá badať zlepšenie stavu. Alebo potom spevnujuce laky na nechty. Stav nechtu nezlepsia, ale necht bude s ním pevnejsi.

helena1982
5. nov 2025

Ja mam rovnaky problem 😔 Nechty sa mi lamu a stiepia. Skusala som rozne olejceky aj spevnovace, ale pomohol mi az zinok a biotin. Beriem to uz par tyzdnov a vidim zlepsenie. Gelove nechcem ani ja, snazim sa radsej dat nechty dokopy prirodzene.

mandzula
5. nov 2025

@anonym_autor Pozri môj profil.

kiki68
5. nov 2025

@anonym_autor jest cviklu, semiacka rozneho druhu, tekvicovy olej do jedla, musis dat telu nejaky zaklad, inak to nepojde

drews_beauty
5. nov 2025

Je to vec genetiky, asi ako niekto kto raz má riedke vlasy nikdy nebude mať super husté.. Nechty u mňa rovnako. Jedno obdobie sa mi podarilo ich mať pevnejšie s Eveline 8v1, ale po pol roku sa zase začali lámať a štiepiť. Takže ja som skončila s geláčmi, lebo konečne s nimi nemám robotu a nervy 🙂

Možno skúsiť také tie nálepky na nechty, čo vytvrdnú v UV lampe? Alebo niektorým babám dobre držia tie press on nechty - umelé, čo majú v sebe lepidlo. Ja som skúšala od KISS a mne nedržia (mám podozrenie, že práve kvôli slabým nechtom).

22abigail22
5. nov 2025

@anonym_autor
Celý život ma trápili krehké, lámavé nechty. Priznávam sa, že určite nepomáhalo ani to, že som si ich obhrýzala.
Dala som si vyšetriť, či netrpím nedostatkom živín - s tým však nebol problém.
Užívala som kolagén - nepomohlo to.
Skúšala som aj lak od značky Eveline - nechty mi síce rástli rýchlejšie, ale nespevňovali sa.

Nakoniec som si dala spraviť gélové nechty (teda géllak) a vôbec to neľutujem. Jediné, čo ľutujem, je to, že som sa na to neodhodlala oveľa skôr.
Na nechty chodím každé 4-5 týždňov už posledné 4 roky a moje prirodzené nechty vôbec netrpia.

Moja mama zase tvrdí, že odkedy užíva biotín a omega-3 mastné kyseliny, stav jej vlasov a nechtov sa výrazne zlepšil - skúste.

autor
5. nov 2025
@22abigail22

@anonym_autor
Celý život ma trápili krehké, lámavé nechty. Priznávam sa, že určite nepomáhalo ani to, že som si ich obhrýzala.
Dala som si vyšetriť, či netrpím nedostatkom živín - s tým však nebol problém.
Užívala som kolagén - nepomohlo to.
Skúšala som aj lak od značky Eveline - nechty mi síce rástli rýchlejšie, ale nespevňovali sa.

Nakoniec som si dala spraviť gélové nechty (teda géllak) a vôbec to neľutujem. Jediné, čo ľutujem, je to, že som sa na to neodhodlala oveľa skôr.
Na nechty chodím každé 4-5 týždňov už posledné 4 roky a moje prirodzené nechty vôbec netrpia.

Moja mama zase tvrdí, že odkedy užíva biotín a omega-3 mastné kyseliny, stav jej vlasov a nechtov sa výrazne zlepšil - skúste.

@helena1982 urcite ten zinok a biotin kupim dakujem
@22abigail22 kolagén som mala aj ja 2 druhy a na nechty nepomohol a nebola to lacná záležitosť a aj tak nic z toho nebolo...

autor
5. nov 2025
@mandzula

@anonym_autor Pozri môj profil.

@mandzula citala som o tych nechtoch na vasom profile pozriem nejake doplnky s tými latkami. A psička máte veľmi rozkošného ❤️❤️🥰

mandzula
5. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula citala som o tych nechtoch na vasom profile pozriem nejake doplnky s tými latkami. A psička máte veľmi rozkošného ❤️❤️🥰

@anonym_autor Dakujem.🙂 V diskusii pod fotkami je aj nazov produktu, ktory beriem. Napisem aj sem - Methionin komplex.