Ako riešiť popraskané päty v lete?
Ahojte. Čo vám najviac pomohlo na popraskané päty?
V lete sa mi to vždy zhorší. Nosím sandále, chodím viac naboso a päty mám suché, tvrdé, miestami až popraskané. Krémujem, ale mám pocit, že to pomôže len na chvíľu.
Osvedčila sa vám pedikúra, nejaký konkrétny krém, ponožky na noc?
@anonym_autor praská sa ti stvrdnuta koža, tú si treba odstraňovať. Kúp si hoblík na päty z dm za pár eur a raz týždenne si ich po sprche prejdi a natri. Budeš ich mat ako zo salónu, len to treba dodržiavať aspoň 2x do mesiaca, podľa potreby.
@anonym_autor mne sa osvedcila iba pedikura. Vydrzi mi to takto rok, dalsi rok pred letom chodim zas. Co sa tyka kremov tak jedine co mi zabera su produkty od Gehwol
jasné, že pedikúra, ak sú päty na tom užvzle, mne veľmi pomohla švajčiarska pedikúra + pravidelne ošetrenie doma so schrudenou ( krem s ureou ) na noc a priebežne aj doma odstranujem suchšiu kožu ...
Mne zabralo tyzden natierat kozu po sprche Spiridea keralan, ale nebrusit ju.
Po tyzdni ju odmocit (najlepsie na vecer) a vtedy vacsina hrubnutej koze isla celkom lahko pemzou dole, lebo ten krem do tej koze akoby prenikne a zmakkci ju.
Nasledne natriet Balea Schruden sable s ureou a ist spat.
A potom uz len udrziavat system, ze ich po vecernej sprche natieram Baleou a raz do tyzdna pemzou vydrhnem.
Ak mam pocit, zeby chceli hrubnut znova, pouzijem cely proces od zaciatku.
sklený pilník z dm, to ma zachránilo, je to absolútne skvelá vecička. plus krém na päty tiež odtiaľ. 🙂 nohy ako od pedikérky.
ja som s tym mala vzdy problem a keby to nebrusim, tam mam kopyta, a tiez som teraz objavila skleney pilnik ,ale inej znacky ako DM a to je pre mna game changer. a plus krem, najviac sa mi osvedcil od mixi krem na ruky cica repair
@anonym_autor zacni na pedikure, potom bude jednoduchsie udrziavat stav ked nemas vela zrohovatelej koze. Ked mas sklon k rohovateniu koze, pravidelne navstevy pedikury su zaklad starostlivosti
Ked sa až praskajú päty, to je maximalne zanedbaná pedikúra. Tu kožu treba odstrániť. Masť pomaha Spiridea.
@anonym_autor osvedcilo sa mi kremovat dennodenne cely rok.päty mam ako babatko ci je leto ci zima.vek 44 rokov

Ahoj, ja som akurat cca pred 2 tyzdnami vyskusala v DM take ponozky Parasoftin, stalo to cca 8€, ale spokojna som nad mieru.. Ponozky som mala na nohe asi 2 hodiny a potom na 2.-3. sa zacala koza supat, do 10 dni sa komplet zosupala „stara” koza a teraz mam nohy ako babatko😅. Takze odporucam a potom uz tak na tyzdennej az dvojtyzdennej baze si davam taky krem Keralan - najprv si opemzujem nohy, toto natriem na nohy, dam mikrotenove vrecko a na to ponozky na celu noc. Perfektne. Plus pravidelne kremovanie - krem akykolvek telovy, aky mas rada.