icon

Ako riešiť problém s nadmerným potením?

21. feb 2025

Ahojte, mám problém s nadmerným potením (pazuchy, nohy aj tam dole) cca 1-2 roky. Ešte pred rokom mi pomohlo keď som si dala pod pazuchy Perspi guard a cca tie 3 dni keď som šla cvičiť aj som sa nepotila.. teraz najprv v práci obrovské mokré mapy pod pazuchami aj keď mi nie je teplo a potom to začne cítiť potom aj napriek Perspi :( dávam si potom vkuse kalsický antiperspirant ale mám pocit že ma je stále cítiť :( je pravda že mám dosť upnuté trička a pri voľnejších svetroch sa tak nepotím. Čo sa dá s tým robiť??? Potom som z toho nervozna a potím sa ešte viac :(
Sprchujem sa každý deň popr aj 2x denne a prácu nemám uplne sedavu ale ani nie fyzickú. Je pravda že mám nadvahu ale to som mala aj predtým a nepotila som sa vôbec… jedno tričko som mohla mať aj 3 dni.. štítnu som mala kontrolovanú pred cca 3 rokmi a TSH bolo v norme. .. mám do 30 r

stellarstar
21. feb 2025

Perimenopauza? A dala by som štítnu KO, 3 r je veľa

autor
21. feb 2025

@stellarstar mám iba 28

stellarstar
21. feb 2025

No a? Poznám dievča ktoré to ma od 20ky, to už neplatí že do menopauzi idú 50 - 60 r ženy

kvietok1233
21. feb 2025

Ja som sa napr strašne potila keď som fajčila mapy pod pazuchami keď som prestala nepotim sa toľko a aj tep sa mi upravil ...ja len keby si náhodou bola fajčiar 😉

autor
21. feb 2025

@kvietok1233 nefajčím..mne sa to začalo po covide..ako ešte mi napadlo či to nemože súvisieť s tým že málo pijem. Ale neviem sedí mi najskor tá štítna ale tú mám vraj ok.. veľmi ťazko sa mi chudne

stellarstar
21. feb 2025

Pred 3 r si ju mohla mať ok teraz ju nemusíš mať. Preto treba ist na odber na všetky hormóny šž

rk123
21. feb 2025

da sa pichnut botox pod pazuchy a dopotila si sa 😀

gabsisi
22. feb 2025

Ja som to tak mala a pomohlo užívať denne D vitamín. Jeho nedostatok sa prejavuje aj nadmerným potením. Asi po mesiaci to už bolo výrazne lepšie.

drews_beauty
25. feb 2025

A s lekárkou si to skúsila riešiť?
Neskúšala si napr. Forte deo, to je proti nadmernému poteniu.