icon

Ako riešiť silný zápach potu?

7. mar 2025

Baby prosim poradte, som zufala...v poslednom obdobi mam velmi zapachajuci pot, bohuzial povedalo mi to aj moje okolie, nepotim sa vela ale staci aj mala kvapka potu a uz to velmi smrdi...mam normalnu hygienu, sprcha 2x denne, ciste oblecenie, bavlnene...antipersp.ani deodo.mi nezaberaju,skusala som aj driclor a ani ten mi nepomohol, absolvovala som kvoli tomu aj rozne vysetrenia vratanie stitnej a vsetko v norme, nejem koreniste jedla a maso sa snazim tiez menej, pijem vela aj salviovy caj...dala som si dokonca pichnut botox ktory mi zabral a potenie aj zapach prestali ale ucinkovalo to iba 1.5 meaiace, ked som si chcela pichnut dalsiu davku povedali ze mozem najskor o 6 mesiacov...prosim poradte mi co mam uz robit...stres extra nemam, hormonalne zmeny tiez nie podla mna

unicornlady
7. mar 2025

Vitamíny žiadne neužívaš? Mne sa to pri jednych stávalo.
Alebo som počula, že pri niektorých antidepresívach sa to deje.

ina2405
7. mar 2025

Určite si ten Driclor riadne skúsila? Lebo mne doslova zapiekol potné žľazy a nemala som ani kvapku potu. Ešte som nepočula, žeby nezabral.
Inak ja som sa tak divne potila po covide. Úplne sa mi na čas zmenil telesný pach.

autor
7. mar 2025

@unicornlady nie neuzivam

oceanahory
7. mar 2025

Urcite to nie je hormonalne? Stitna je jedna vec, ale tam ti nespravia komplet hormonalny obraz...ja by som na tvojom mieste isla na odbery na vlastnu past a dohodla si termin na dany odber kludne aj v sukromnom labaku. Mne sama obvodna vravela, ze tieto kompletne testy nepreplaca poistovna. Moja svagrina mala dlhodobo vsetky odbery u lekarov v poriadku, az ked si dala spravit komplet rozbor v sukromnej klinike, tak sa ukazalo, co sposobuju jej problemy.

marcellka32
7. mar 2025

Umyť sa mydlom protex 2 x za sebou, potom hneď po osuseni tuhý antiperspirant Dove, rexona, bavlnené oblečenie...vyšetriť pečeň, štítna žľaza

autor
7. mar 2025

@ina2405 urcite som ho skusala dobre...a proste potila som sa dalej...i ked minimum ale vravim u mna staci ze mi vyjde iba jedna kvapka a uz to smrdi...chora som teraz nebola tak neviem

autor
7. mar 2025

@marcellka32 protex pouzivam presne pod pazuchy...naozaj uz z tychto veci som vyskusala asi vsetko a proste nie je to dobre...akoby mi to nieco sposobuje ale neviem co...

autor
7. mar 2025

@oceanahory skusim ist este tento na vtsetrenie hormonalneho profilu

marcellka32
7. mar 2025

Pečeňové testy

nin12345
7. mar 2025

Ja som sa po driclore nepotila aj tyzden ani kvapku. Pijes dost vody? Podla mna to nie je normalne ked kvapka potu smrdi tak ze ta upozornuje okolie skusila by som este daku inu doktorku nech sa zisti co je vo veci....musi to byt neprijemne snad sa ti to podari vyriesit

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
aandrea9
7. mar 2025

Koľko máš rokov?

autor
7. mar 2025

@kittykat22 ja si to tiez myslim...ale urobila mi vsetky testy co mohla a vsetko ok, plus som bola u endokrinologa...vyskudam este tie hormonove testy niekde

autor
7. mar 2025
aandrea9
7. mar 2025

Kvôli prípadnej menopauze sa pýtam. Znamej sa zmenila "vôňa" potu prave v menopauze. Ale to asi nie je tvoj pripad. Driclor ti nepomohol? Ono chvíľu trvá kým zaberie.

autor
7. mar 2025

@aandrea9 veru nepomohol...riadne som to pouzivala tak ako sa pise a proste nie

falbala132
7. mar 2025

mne zapacha pot ked to prezeniem so sladkym alebo som v strese. a tiez ked som mala v krvi kandidu, to bolo nieco strasne. teraz uz mozem pomaly chodit aj bez deodorantu, nie je ma absolutne citit.

summer23456
7. mar 2025

Určite si kúp pánsky old spice dezodorant alebo ešte lepšie antiperspirant. Mne to tu poradili žienky pre dcéru v puberte, ktorá sa tiež začala potiť, teda bolo ju cítiť, hoci ani nebola vela spotena a som fakt spokojná.

mipu
7. mar 2025

@summer23456 a nieje ju potom cítiš po mužskom? Vieš deti si hneď všimnú.

merlinja
7. mar 2025

@mipu old spice používajú bežne ženy, tiež som sa tu na MK naň namotala. Práveže niektoré z nich vôbec nevoňajú ako pánske, ale tak cukríkovo. Tuším taký s vlkom a ešte jeden, teraz si nespomeniem. Ja mám ešte nejaký smoky vanilla tuším a ten tiež nie je výrazne pánsky.

summer23456
7. mar 2025

@mipu nie vôbec. Tiež som sa toho veľa, ale bola to záchrana pre dcéru. A presne ako píše
@merlinja tie vôbec nie sú vyslovene pánske...normálne som si chcela kúpiť aj sebe, čo tak pekne voňajú.

mipu
7. mar 2025

@summer23456 a nemáš náhodou foto ,ktorý? Kúpila by som na skusku

summer23456
7. mar 2025

@mipu ten vľavo je antiperspirant, taký gélový je, ten vpravo je dezodorant

koniarova
8. mar 2025

Tiež používam Old Spice. Ten gélový.

victoriab
8. mar 2025

Mne smrdel tak akk nikdy, az na vracanie mi bolo, zacali mi so stitnou zlazou problemy.

bielasovicka
8. mar 2025

Mne pomohol driclor.

katty123456
15. mar 2025

@marcellka32 pridám spomínaný hormonálny profil,mne takto začala premenopauza

jaond19
15. mar 2025

Ako mi zacali problemy so stitnou, tak aj s potom+zapachom. Jediny "drogerkovy" pripravok co mi ako tak pomohol na potenie+ zapach bol uz vyssie spomenuty old spice (vonu mal pisanu ovocnu, resp nejake "berries"), ale zacala som sa po nom potit enormne miesto pazúch na chrbte a na prsiach. A to akoze bolo hadam este horsie a trapnejsie pre mna. Sestra uz par rokov pouziva kozmetiku z amway (je to dost drahsie) a poradila mi od nich gulickovy antiperspirant a ten mi sadol zatial najlepsie (zapach cely den ziadny, potenie nejake je, ale zatial malicko, uvidim co v lete, pouzivam ho len cca 4mesiace), mozno funguje preto ze je s prebiotikami a nejak obnovil tu koznu mikrofloru alebo co.