Ako riešite komplexy - nedostatky?

22. aug 2023

Zaujímalo by ma, ako riešite komplex, najmä čo sa týka vzhľadu. Ale aj iné. Necháte to tak, trápite sa tým alebo sa snažíte ho nejak odstrániť? Čo vám pomáha?
Tiež máte pocit, že sa ľudia niekedy sústredia len na ten váš nedostatok a aj si vedia rypnúť?

bublinka1426
22. aug 2023

kaslem na takych ludi. ak maju nieco proti, nastavim im ich zrkadlo, nech sa riadne pozru na seba, lebo vacsinou prave zakompelxovani ludia riesia stale inych....
ak mi nieco vadi, pracujem na sebe kvoli sebe a nie kvoli rypaniu inych ludi.

michu_
22. aug 2023

no,dospela som uz do stadia spokojnosti so svojim vzhladom ,nech sa pacim komu chcem,komu nie... :D

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2023

Takych ludi, ktori maju potrebu rypat, treba ignorovat, nestretavat sa, alebo len v nutnych pripadoch. Samozrejme, ak Tebe nieco na sebe vadi, tak s tym mozes nieco robit. Napr. ak niekomu vadi nadvaha, tak moze zmenit stravu a zacat sa viac hybat, ak niekomu vadi nieco na tvari, tak poriesit dekorativnou kozmetikou, a takto by sa dalo pokracovat. Rozhodne to nerob kvoli nejakym rypakom, jedine kvoli sebe.

struhanka
22. aug 2023

Na strednej ma nadchla myšlienka mojej francúzštinárky o Francúzkach. Slečna má krivé nohy? No a! Rada nosí krátke sukne, tak si dá takú sukňu a krásne sa oblečie. Má veľké uši? Just si vypne vlasy. Proste vedia nosiť svoje nedostatky a urobiť z nich prednosti. Toho sa držím aj u seba. A keď si niekto rýpne, pousmejem sa. Rýpe, lebo on/a so sebou spokojná/ý nie je, a tak chce svoju nespokojnosť hodiť aj na mňa. No v tom má smolu. Dôležité je mať sa rada. So svojimi plusmi i mínusmi. O tom je ľudská jedinečnosť.

lucka_ke
22. aug 2023

hovorí sa, že to čo najviac nemáme radi na sebe nám vadí u iných, čiže iní nám len nastavujú zrkadlo, druhých nezmeníš, môžeš akurát zmeniť svoje správanie a netrápiť sa tým

sheila121
22. aug 2023

To čo si o mne niekto myslí mám u prdele. A neviem či mám nejaké nedostatky, v živote som sa tým nezaoberala.

sense
22. aug 2023

Nedostatky ktoré mi vadia a dajú sa. Odstrániť, sa snažím odstrániť.... Ale to neznamená ze mam z nich komplexy...

miadi
22. aug 2023

Nemam komplexy mam zdrave sebavedomie mam sa rada. Nemam okolo seba ludi co by poukazovali na moje nedostatky nie som na zs. Naopak pocuvam casto komplimenty ☺️ Jedna mi tu ale napisala ze vyzeram ako jej vykastrovany pit bull 🤣Neviem na čom frči ani ma to netrapi viem len že mà krasneho psa ktory si majitelku nevybral chudačik.😆 Mas len jeden zivot netrap sa pre hlupost druhych. Mozes sa len snazit pekne sa obliect zdravo jest žit namalovat sa = tak aby si sa pacila sama sebe. Tvoja spokojnost musi vychadzat z nutra jedno co na teba povedia druhi. Nepytaj sa co sa paci inym pytaj sa co sa paci tebe. Netreba sa pacit kazdemu no najdoležitejsie je pàčit sa sebe.

lilope
22. aug 2023

Snažím sa na sebe pracovať čo sa týka postavy. A čo sa týka vecí, čo neviem ovplyvniť ako sú vlasy, tvár, výška, to moc neriešim i keď jasné, že hneď by som brala krásny vzhľad aj figúru všetkými 10timi, no kto by nie?

marianarem
22. aug 2023

Tak v puberte som samozrejme vzhlad riesila a za nieco som sa aj dost hanbila. Casom som ale zistila, ze sa vlastne nic nedeje a celkom dobre sa mi dari presne s tym vzhladom, ktory mam 🙂