Ako sa vyrovnať so starnutím tela po 40ke?
Nikdy som nemala problém sa vyzliecť do plaviek. Nemala som ideálnu postavu, ale nepozeralo sa na mňa zle v bikinách. Mala som peknú postavu presýpacích hodín bez námahy. Starnutia som sa nebála a vždy som tvrdila, že keď to príde, tak je to prirodzené a čas sa zastaviť nedá. Tento rok mám problém. Mám 40+ a do tých plaviek budem mať problém. Pokožka už nie je tak pevná, pribudlo nejaké to kilo, strie, celulitíta. Ukazujú sa aj následky po dvoch deťoch. Asi by som to celé neriešila, ak by som mala milujúceho partnera, ale takto mám pocit straty sebavedomia. Muži v mojom veku sa pozrú logicky po mladšej. Nepotrebujem, aby ma očumovali, ale chcem sa cítiť v pohode so svojím telom. Ako sa vyrovnať s tým, že už tá postava nie je tiptop? Oblečením to človek schová, ale v tých plavkách to nejako nejde.
Mať tak vaše problémy a Rochildove milióny. 🤦 Vaša matka asi mala takéto isté komplexy, inak to nevidím. Mňa nikdy nezaujímali ostatní, ani keď som mala 50,60,70,80 kg.. a prave mi bolo vždy vrcholne nepríjemné, keď ma niekto na kúpalisku očumoval. Moja mama bola spokojná vo svojom tele, nech vyzerala akokoľvek. Otec sa o ňu postaral až do jej smrti a to sú podstatne veci v živote a nie ovísajuca koža, strie a a iné nedostatky. Stárne každý a je to prirodzené.
@mandzula to je naozaj pravda.
aj tu mnoho ucastnicok uz...:(
coraz mladsi ludia umeiraju a ti ani nemaju sancu sa stazovat ze im dakde daco visi
@balerina2025 myslim ze neplati ze coraz mladsi ludia zomieraju, pokial viem priemerny vek dozitia neklesa
@balerina2025 myslim ze neplati ze coraz mladsi ludia zomieraju, pokial viem priemerny vek dozitia neklesa
@romino pozri si statistiky rakovin napriklad. coraz mladsi ludia maju nastup tejto pliagy. nie len stari ludia. bavila som sa s viacerymi onkologmi, asi tolko k tomu.
@romino pozri si statistiky rakovin napriklad. coraz mladsi ludia maju nastup tejto pliagy. nie len stari ludia. bavila som sa s viacerymi onkologmi, asi tolko k tomu.
@balerina2025 mozno plati oboje. Mozno maju rakovinu coraz mladsi ludia. Ale zaroven viac oproti tomu narasta mnozina ludi co sa doziva vyssieho veku. Preto vysledok za spolocnost nevychadza nizsie ako v minulosti, ale vyssie.
@balerina2025 mozno plati oboje. Mozno maju rakovinu coraz mladsi ludia. Ale zaroven viac oproti tomu narasta mnozina ludi co sa doziva vyssieho veku. Preto vysledok za spolocnost nevychadza nizsie ako v minulosti, ale vyssie.
@romino vies co, co sledujem minimale u nas sa dozivaju vyssiehomveku ludia co sa narodili pred 2 svetovou vojnou. a praveze od 1950 zomieraju skor...
sledujem umrtne oznamy....teda chodim okolo toho kazdy den ...
samozrejme, ze ludia sa dozivaju vyssieho veku nez daky stredovek, lebo vsak moderne technologie atd atd takze ano z globalenho pohladu sa dozivame coraz viac.
len co je horsie, je narast civilizacnych ochoreni u coraz mladsich, a ked sa zanedba prevencia, neskore stadia sa uz zachranit moc nedaju.....
Silový tréning, kolagén a veľa bielkovín. Mám postavu lepšiu ako v 16-tich.
@mamamasama poraď kolagen
@romino vies co, co sledujem minimale u nas sa dozivaju vyssiehomveku ludia co sa narodili pred 2 svetovou vojnou. a praveze od 1950 zomieraju skor...
sledujem umrtne oznamy....teda chodim okolo toho kazdy den ...
samozrejme, ze ludia sa dozivaju vyssieho veku nez daky stredovek, lebo vsak moderne technologie atd atd takze ano z globalenho pohladu sa dozivame coraz viac.
len co je horsie, je narast civilizacnych ochoreni u coraz mladsich, a ked sa zanedba prevencia, neskore stadia sa uz zachranit moc nedaju.....
@balerina2025 samozrejme neporovnaval som so stredovekom. Priemerny vek dozitia je vyssi ako pred 20 rokni, este vyssi ako pred 40 rokmi.
Keby mala byt pravda o tej skupine ludi po r. 1950, tak vrchol mal byt trebars pred tymi 20 ci 40 rokmi,
a uz aspon 20 rokov by sme zazivali dramaticky prepad toho priemeru.
Ludi narodenych pred 1950 (a teda 75 a viac rocnych) je predsa malinke zastupenie v populacii, ako by dokazali tahat hore ten priemer, ak by zaroven platilo ze ludia z tej ovela vacsej mnoziny stale skorsie umieraju ?
Autorka, tento problém poznám veľmi dobre. A po 50 to je už hrúza. Doma do bazéna v plavkách idem tak, že sa najprv po obzerám ci nie sú susedia na dvore 🤦🏼♀️🤭
Autorka, tento problém poznám veľmi dobre. A po 50 to je už hrúza. Doma do bazéna v plavkách idem tak, že sa najprv po obzerám ci nie sú susedia na dvore 🤦🏼♀️🤭
@bielasovicka ty mas aspon ten dom a bazen :D

Jedna vec je,ze sa môžete snažiť zmierniť príznaky starnutia správnou životosprávou a druhá vec je, že je to prirodzený proces, ktorému nikto z nás neunikne...treba to prijať a tešiť sa,ak človek nemá zdravotné problémy... že telo síce nie je dokonalé,ale máme nadhľad,vkus a sme vyrovnané