icon

Znaky starnutia: Máte niečo na pobavenie?

16. máj 2026

Dievčatá, aké máte vy alebo vaši partneri znaky starnutia?
Ja teda zle spím, ráno som hore ešte pred svitaním a cez deň by som spala už pred obedom😬
A môj muž hovorí, že tiež asi starne, lebo jeho najobľúbenejšie čítanie je leták z Kauflandu a začal oblubovat prácu v záhrade, čo ho doteraz nejak extra nebavilo😁
A to nemáme ešte ani 50 🤦🤦
Kks, to som zvedavá, co bude o pár rokov neskôr 🤦🤦😬
Ako to máte vy? Máte niečo na pobavenie?

Strana
z3
anonym_95ad47
16. máj 2026

Ja mám síce ešte pred 30, ale minule som si povedala, že asi fakt starnem, keď som dávala dokopy z troch miešaných drinkov a toho, že som nebola v posteli najneskôr o 23tej celý ďalší deň 😂

anonym_861fbf
16. máj 2026

Záha, veľmi silný poobedný útlm, skoršie vstávanie, úbytok síl a elánu - fyzických aj psychických, nemám "nervy" na veľmi ťažké filmy a horory, či príliš dôležité športové zápasy našich, pokles obľúbenosti akýchkoľvek osláv - rodinných či pracovných, obľuba "dôchodcovských" zábaviek (termály, múzeá, poznávanie miest motkaním sa kade-tade...) Áno, aj horšie znášanie aj neveľkého množstva alkoholu, prejedania sa na oslavách a pod.

domkakvet
16. máj 2026

@anonym_autor na pobavenie to asi moc u mna nie je, som starsia, nevyzeram ako ked som mala 20, kila uz po sviatkoch nejdu same dole, byvam castejsie unavena, viac zabudam a este by sa toho naslo.

anonym_666f4a
16. máj 2026

U spolužiačky zo zš som si všimla také nepekné fľaky na rukách. Prišla som domov a svoje skúmala s okuliarmi že či aj ja mám tak.

anonym_629174
16. máj 2026

@anonym_autor všimla som si hlavne nervy a väčšie výkyvy emócií. Kedysi s kľudom, dnes idem do výbuchu občas. Takže u mňa skôr psychické starnutie než fyzické.

ivik4
16. máj 2026

Niekolko dni sa momentalne tesim z novych obliecok 😵‍💫 a mam doma vázu na tulipany. Ja ktorej skape aj umely kaktus a neznasa kvety

minenkaa
16. máj 2026

Moj muz zistil,že už nemôže tak skákať na lyžiach a bajku ako keď mal 35-40
Mne je zas všetko uplne jedno a už nejdem do extrémov ,jazdím pomaly na aute,na poslednej dovolenke som už ani nebola hlboko v mori
A samozrejme krásne priberame

7miriam77
16. máj 2026

Všetko si zapisujem, inak by som fakt väčšinu zabudla. Som viac opatrnejšia, proste už v ničom neriskujem. Som menej spontánna, čo mi ale neskutočne chýba 🥺. Váhu si našťastie zatiaľ držím, no bonznem partnera, že jemu sa veru bruško zaoblilo🤣...síce stále vraví, že chudne,no neviem, asi vyjeda potajme 🤣🤣.

anonym_666f4a
16. máj 2026
@minenkaa

Moj muz zistil,že už nemôže tak skákať na lyžiach a bajku ako keď mal 35-40
Mne je zas všetko uplne jedno a už nejdem do extrémov ,jazdím pomaly na aute,na poslednej dovolenke som už ani nebola hlboko v mori
A samozrejme krásne priberame

@minenkaa priberanie ani nie, ale som si všimla že ten beh už nie je to čo pred x rokmi. Že mám akési ťažšie pudlo.
A to mám skôr podváhu ako nadváhu.

marianarem
16. máj 2026

@anonym_autor Stazovanie sa na mladu generaciu a ze za nasich cias to bolo lepsie 😃 A este som sa zacala pohravat s myslienkou, ze zacnem chodit na nakupy s taskou na kolieskach 🙂

anonym_666f4a
16. máj 2026
@7miriam77

Všetko si zapisujem, inak by som fakt väčšinu zabudla. Som viac opatrnejšia, proste už v ničom neriskujem. Som menej spontánna, čo mi ale neskutočne chýba 🥺. Váhu si našťastie zatiaľ držím, no bonznem partnera, že jemu sa veru bruško zaoblilo🤣...síce stále vraví, že chudne,no neviem, asi vyjeda potajme 🤣🤣.

@7miriam77 my sme spolu s manž. viac ako 20 r. asi 21
ja som za ten čas porodila niekoĺko detí, a pribrala som 2 kg. Manžel 25 kg. 😝
ale vraj je to moja chyba, lebo dobre varím.

anonym_666f4a
16. máj 2026
@marianarem

@anonym_autor Stazovanie sa na mladu generaciu a ze za nasich cias to bolo lepsie 😃 A este som sa zacala pohravat s myslienkou, ze zacnem chodit na nakupy s taskou na kolieskach 🙂

@marianarem ty vole. 🙂

anonym_5cf8f5
16. máj 2026

Stretávam sa s kamarátkou už dlhé roky. Deti naše boli ešte deti, potom dospelé,vydali sa a teraz sme sa stretli všetci v jednej miestnosti. Tak my dve,dve naše dcéry a ich deti, už naše vnúčatá.

7miriam77
16. máj 2026
@anonym_666f4a

@anonym_666f4a tak na to mu ani nemôžeš nič povedať 🤣. No ale teda 25 je dosť....

anonym_666f4a
16. máj 2026
@7miriam77

@anonym_666f4a tak na to mu ani nemôžeš nič povedať 🤣. No ale teda 25 je dosť....

@7miriam77 tak je troška pribratý na brušku, ale zas predtým mu písali do zdr. dok. že má podváhu a podľa všetkého slabú výživu. Keby nečítam tak neverím že toto sa ešte píše do zdr. dok. mne to nenapísal nikdy nikto a to ozaj vyzerám štíhlo.

anonym_2ae91f
16. máj 2026

Mne sa pridali do života zvukové efekty, hlavne keď si sadám/ vstávam😂

autor
16. máj 2026
@anonym_666f4a

@anonym_666f4a aj u nás tak😁 ja po štyroch deťoch postava ako na VŠ, mám možno plus tri kg, za to muž má pretekárske brucho: preteká mu cez opasok 😁😁

anonym_8f8185
16. máj 2026

Používam vety - za našich čias to tak nebolo, keď som bola ja mladá apd. Niekedy dnešným mladým vôbec nerozumiem, zistila som, že sa móda vracia - a to je presne to, čo hovorila moja mama v 40tke a teraz to mám ja, keď hovorí, že to som nosila ja, keď som mala 16. Bolí ma krčná chrbtica a často bedrová a lekár mi povedal, že už by som si mala dávať pozor, lebo predsa len stúpa riziko kardiovarkulárnych ochorení v mojom veku. Mám 42r.

a0
16. máj 2026

1. Teší ma, keď si kúpim nejakú utierku alebo náradie do kuchyne a rovnako tak nové dekorácie uprednostním pred kozmetikou alebo oblečením
2. Chodím do lidla, keď sú akcie
3. Tínedžerský slovník si musím googliť
4. Najčastejšia zábava v piatok večer je kniha alebo seriály

blanblan
16. máj 2026

Ja stále častejšie si hovorím "kde sa toto vo mne vzalo?" Napr. Horšie znášam alkohol, som strašne rada o 22h v posteli, nejaké drinky alebo reštaurácie po večeroch - iba keď musím aby som nebola za úplného antisociala, cestovanie ma už nebaví, milujem svoj kľud doma a moje muškáty na balkóne😂 A veľa veci mi dvíha tlak😆

anonym_dc84ac
16. máj 2026

Nie som schopna precitat dietatu rozpravku bez toho, aby som sa nerozrevala ak je tam nieco dojimave 🤣. S velkym premahanim si pozriem narocnejsi a dojimavy film, lebo sa z neho vzdy “psychicky zrutim” a revem 😁
Desim sa ked mam nieco zlozitejsie urobit na mobile alebo pocitaci, radsej otravujem moje pubertalne dcery 🤪

anonym_9b7bf2
16. máj 2026

@anonym_autor neviem sa tak svizne odlepit od zeme ako kedysi, chcela som pobehnut a teda katastrofa. V mozgu som bezala a v realite hroza, ako.postrelena medvedica.
A spinkat sa mi chce poobede. V praci musim riesit veci len v hornej casti obrazovky, ked mi sklznu oci nizsie, nie a nie rozlepit.
A emocie nejako kolisaju, minule ma dojalo ked som volala dodavatelovi o zmenu na fakture a uplne mi stislo hrdlo. 😄
Rocnik 1973

luccija
16. máj 2026
@marianarem

@marianarem to ma pobavilo ja ju nosím už asi 3 roky na kúpalisko čiernu s bielymi bodkami muž to nechcel ani vidieť a teraz ju prvý vyberá, lebo nie sme ovesani taškami.Ale do obchodu chodím na bicykli🙂)obidvaja sme pribrali, mám tretí deň seknuty krk a polku noci som nespala a muž mi dnes bral liek, že jeho bolia kríže.A začal pozerať so mnou Sľub🤣ja som zistila, že mi to nepáli, keď som si v 43 r dorábala ďalšiu školu ja som si nevedela zapamätať učivo to má úplne frustrovalo.
Keď mi kamarátka čo je už babka v 48 r rozpráva, že dcéra nevarí deťom polievky, ale dáva im hippky a ide k cinanovi kúpiť ryžu obidve sme boli pohoršene ako sme to robili my🤪aká je leniva, že nemá nervy na deti a nám chudatkam nikto nepomáhal a ona nestíha.Mam 48 a za posledné 2*3 r si dosť vyberám kam idem, s kým idem a či sa mi vôbec chce.Ale moja dcéra je nezmar a hneď nám povie ako sme zleniveli a vo veľa veciach má pravdu

simsalabim
16. máj 2026

Omnoho viac si vazim seba a svoj cas - k tomu bolo treba dospiet. Mentalne mam pocit, ze zacinam mat problem robit vela veci naraz - vyslovene mi vadi byt v 6 projektoch naraz a odskakovat - toto mi kedysi nerobilo problem. Fyzicky nejako neevidujem ubytok sil ci ohybnosti - ale moj manzel ma napr problem si obut ponozky, nevie poriadne ohnut kolena (bude mat 57) 🙈 Ja s tym problemy nemam, ale zato mam artrozu. A co som si vsimla, omnoho dlhsie trva hojenie po zraneni.

anonym_b41ba2
16. máj 2026

Ja mám 33 ale začínam psychicky starnúť, chcem mať pokoj, dištancujem sa od ľudí, ktorý mi berú energiu a pozitivitu, vyberám si komu a kde venujem svoj čas, konečne si viem nastaviť hranice, s čím som mávala problém,lebo som sa citila nedostatočne vyzretá,aby som aj ja mala svoj názor.

renatik91
16. máj 2026

Kedysi som sledovala na Facebooku skupiny ako Chanel a Dior. Teraz je to skupina Záhradkári a dobrí ľudia. 😀

anonym_cd4274
16. máj 2026

Zacala som chudnut a cvicit kvoli zdraviu, nie kvoli vyzoru 😳

beata_k
16. máj 2026

No aka trefna tema. Dnes som so stitkom na pranie musela az k oknu aby som zaostrila ci je tam 40 °C alebo 60°C 😁

danielahamar
16. máj 2026

Mne po 40 začali brutál alergie, schudla som 15kg, už sa nezamyslam až tak nad ľuďmi, menej kričím a radšej som sama a milujem kórejské seriály 🤣 a mám kopu vrások 😬🤔, takže som už naozaj stará a ešte som zabudla, strašne ma bolia kĺby 😅

anonym_9fe89e
16. máj 2026

Únava už dávno ,rada čítam letáky, páčia sa mi čím ďalej tým viac nízke topánky lebo sú pohodlné,čo ja som kedysi chodila len vo vysokých, teším sa keď mám upratané,ísť do obchodu je pre mňa dovolenka.Mam 35 rokov 😁

Strana
z3