icon

Ako sa zbaviť vačkov pod očami?

Včera o 08:37

Ahojte ženy, mám 43 rokov a posledný pol rok sa mi robia vačky pod očami.
Obličky mám v poriadku, rovnako aj pečeňové testy.
Mám hypotyreózu, beriem 25 rokov lieky, aktuálne mám hladinu hormónov v norme.
Neviem, netuším kde je problém. Čo by ste mi poradili?

Mám skúsiť prasličku na odvodnenie?
Kúpila som si aj krém na vačky od Loreal, nejaký významný efekt nevidím.

janinah
Včera o 09:38

Udajne na to nefunguje nič.len trochu zamaskovať makeupom.

autor
Včera o 10:01
@janinah

Udajne na to nefunguje nič.len trochu zamaskovať makeupom.

@janinah len ono to je vidno. Ja si dávam aj chladené gélové vankúšiky, aj mám očný krém, aj mám dobrý make up a dobrý korektor. Napriek tomu sú dni, kedy sú tie vačky strašné, dni kedy menej. Je to nezávisle na cykle.

anonym_45db2b
Včera o 11:03

bud sa zmierit, alebo operacia. Na vek nie su lieky,ani kremy, raz to muselo prist.

anonym_0c00df
Včera o 12:20
@anonym_autor

@janinah len ono to je vidno. Ja si dávam aj chladené gélové vankúšiky, aj mám očný krém, aj mám dobrý make up a dobrý korektor. Napriek tomu sú dni, kedy sú tie vačky strašné, dni kedy menej. Je to nezávisle na cykle.

@anonym_autor obmedz spracované a slané potraviny, používaj len troška himalájskej soli. Pridaj do stravy stonkový zeler v smoothies, alebo jedz surový s hummusom, dipom... a hlavne pridaj potraviny bohaté na Draslík.
Najčastejšie to spôsobuje konzumácia cukru, sladkostí, múčnych jedál... zapisuj a odsleduj si čo si jedla keď sa opuch zhorší.
Pozri na YT sú yoga face cvičenia na opuchy, skús ich najprv na jednom oku a porovnaj či to pohohlo.

katkazatka
Včera o 12:25

vyrazne obmedz solenie.

anonym_d41e69
Včera o 13:33

@anonym_autor fajčíš? Ješ sladké večer?

zavana
Včera o 14:03

Nepomaha nic. Len zlepsit zivotospravu. Vyhla by som sa velkym oblukom vsetkym produktom, ktore sa tvaria, ze na toto zaberaju. 🙉

autor
Včera o 14:17
@anonym_0c00df

@anonym_autor obmedz spracované a slané potraviny, používaj len troška himalájskej soli. Pridaj do stravy stonkový zeler v smoothies, alebo jedz surový s hummusom, dipom... a hlavne pridaj potraviny bohaté na Draslík.
Najčastejšie to spôsobuje konzumácia cukru, sladkostí, múčnych jedál... zapisuj a odsleduj si čo si jedla keď sa opuch zhorší.
Pozri na YT sú yoga face cvičenia na opuchy, skús ich najprv na jednom oku a porovnaj či to pohohlo.

@anonym_0c00df nejem sladkosti, ani cukor, ani pečivo.

autor
Včera o 14:17
@anonym_d41e69

@anonym_autor fajčíš? Ješ sladké večer?

@anonym_d41e69 nefajčím a nejem sladké.

autor
Včera o 14:18
@katkazatka

vyrazne obmedz solenie.

@katkazatka solím iba minimálne a ak tam iba himalájsku soľ.

anonym_e24719
Včera o 14:28

ak mas dostatok spanku tak je to zial tukove a tym padom nepomoze nic okrem chirurgickeho zasahu ... vekom a to hlavne po 40 koza sa taha dole elasticida ubuda a tuk pribuda ... bohuzial...

autor
Včera o 14:30

Ja vám zhrniem, aby ste mali predstavu, čo jem a pijem. 2-3x denne bezkofeínová káva s bezlaktózovým mliekom, čistá voda, čaj / rumanček, mäta, medovka, materina dúška, ovocný, zelený, biely /. Ovocie - čučoriedky, maliny, ríbezle, pomaranče, mandarinky, ojedinele v sezóne hrozno alebo slivky. Zelenina /paradajky, brokolica, mrkva, karfiol, cuketa, uhorka, kapusta - občas iba/. Nejem cibuľu, cesnak, papriku. Mäso kuracie, hovädzie, morčacie na vode, na grile, v teplovzdušnej fritéze, kuracia pečienka s tarhoňou - občas, ryba so zeleninovým šalátom. Zeleninová polievka, kuracia polievka, hovädzí vývar apd. Nepijem alkohol - vôbec, nefajčím a cvičím 3-4 týždenne po 60 min. Pred spaním 2h nejem. Solím iba odmedzene a iba morskou himalájskou soľou a ochutím domácimi bylinkami. Sladkosti nejem, cukor som už dávno vylúčila, ani do kávy, ani do čaju, nepoužívam ani med. 2x do týždňa si dám nízkotučný bezlaktózový jogurt s ovocím. Každý deň zjem jeden tenký plátok celozrnného ražného chlebíka s tenkou vrstvou Ramy na raňajky, sporadicky si dám na to plátok bezlaktózového syra.