Ako sa zbaviť vačkov pod očami?
Ahojte ženy, mám 43 rokov a posledný pol rok sa mi robia vačky pod očami.
Obličky mám v poriadku, rovnako aj pečeňové testy.
Mám hypotyreózu, beriem 25 rokov lieky, aktuálne mám hladinu hormónov v norme.
Neviem, netuším kde je problém. Čo by ste mi poradili?
Mám skúsiť prasličku na odvodnenie?
Kúpila som si aj krém na vačky od Loreal, nejaký významný efekt nevidím.
Udajne na to nefunguje nič.len trochu zamaskovať makeupom.
@janinah len ono to je vidno. Ja si dávam aj chladené gélové vankúšiky, aj mám očný krém, aj mám dobrý make up a dobrý korektor. Napriek tomu sú dni, kedy sú tie vačky strašné, dni kedy menej. Je to nezávisle na cykle.
bud sa zmierit, alebo operacia. Na vek nie su lieky,ani kremy, raz to muselo prist.
@janinah len ono to je vidno. Ja si dávam aj chladené gélové vankúšiky, aj mám očný krém, aj mám dobrý make up a dobrý korektor. Napriek tomu sú dni, kedy sú tie vačky strašné, dni kedy menej. Je to nezávisle na cykle.
@anonym_autor obmedz spracované a slané potraviny, používaj len troška himalájskej soli. Pridaj do stravy stonkový zeler v smoothies, alebo jedz surový s hummusom, dipom... a hlavne pridaj potraviny bohaté na Draslík.
Najčastejšie to spôsobuje konzumácia cukru, sladkostí, múčnych jedál... zapisuj a odsleduj si čo si jedla keď sa opuch zhorší.
Pozri na YT sú yoga face cvičenia na opuchy, skús ich najprv na jednom oku a porovnaj či to pohohlo.
vyrazne obmedz solenie.
@anonym_autor fajčíš? Ješ sladké večer?
Nepomaha nic. Len zlepsit zivotospravu. Vyhla by som sa velkym oblukom vsetkym produktom, ktore sa tvaria, ze na toto zaberaju. 🙉
@anonym_autor obmedz spracované a slané potraviny, používaj len troška himalájskej soli. Pridaj do stravy stonkový zeler v smoothies, alebo jedz surový s hummusom, dipom... a hlavne pridaj potraviny bohaté na Draslík.
Najčastejšie to spôsobuje konzumácia cukru, sladkostí, múčnych jedál... zapisuj a odsleduj si čo si jedla keď sa opuch zhorší.
Pozri na YT sú yoga face cvičenia na opuchy, skús ich najprv na jednom oku a porovnaj či to pohohlo.
@anonym_0c00df nejem sladkosti, ani cukor, ani pečivo.
@anonym_autor fajčíš? Ješ sladké večer?
@anonym_d41e69 nefajčím a nejem sladké.
vyrazne obmedz solenie.
@katkazatka solím iba minimálne a ak tam iba himalájsku soľ.
ak mas dostatok spanku tak je to zial tukove a tym padom nepomoze nic okrem chirurgickeho zasahu ... vekom a to hlavne po 40 koza sa taha dole elasticida ubuda a tuk pribuda ... bohuzial...
Ja vám zhrniem, aby ste mali predstavu, čo jem a pijem. 2-3x denne bezkofeínová káva s bezlaktózovým mliekom, čistá voda, čaj / rumanček, mäta, medovka, materina dúška, ovocný, zelený, biely /. Ovocie - čučoriedky, maliny, ríbezle, pomaranče, mandarinky, ojedinele v sezóne hrozno alebo slivky. Zelenina /paradajky, brokolica, mrkva, karfiol, cuketa, uhorka, kapusta - občas iba/. Nejem cibuľu, cesnak, papriku. Mäso kuracie, hovädzie, morčacie na vode, na grile, v teplovzdušnej fritéze, kuracia pečienka s tarhoňou - občas, ryba so zeleninovým šalátom. Zeleninová polievka, kuracia polievka, hovädzí vývar apd. Nepijem alkohol - vôbec, nefajčím a cvičím 3-4 týždenne po 60 min. Pred spaním 2h nejem. Solím iba odmedzene a iba morskou himalájskou soľou a ochutím domácimi bylinkami. Sladkosti nejem, cukor som už dávno vylúčila, ani do kávy, ani do čaju, nepoužívam ani med. 2x do týždňa si dám nízkotučný bezlaktózový jogurt s ovocím. Každý deň zjem jeden tenký plátok celozrnného ražného chlebíka s tenkou vrstvou Ramy na raňajky, sporadicky si dám na to plátok bezlaktózového syra.

Udajne na to nefunguje nič.len trochu zamaskovať makeupom.