icon

Ako si neumývať každý deň vlasy?

darinaslay
6. dec 2022

Jeden den bez umytia su strasne mastne.. nemate nejake typy prosim vass?

Strana
z2
maria898
6. dec 2022

@darinaslay suchy sampon

dadka128
6. dec 2022

@darinaslay suchý šampón používam batista z dmky

janka_266
6. dec 2022

@darinaslay transparentný puder na tvar, jemne prebehnúť štetcom po vlasoch, sú ako čerstvo umyté, oveľa prirodzenejšie a lepšie ako suchý šampón, aspoň pre mna 😃

ivs97
6. dec 2022

Musíš si ich zvyknúť.. Chvilku to trvá ale dá sa to. Ja som moje vlasy naučila že si ich umývam raz, maximalne 2 krát za týždeň.
Musíš proste vydržať s mastnymi. Daj si ich do gumičky, čelenky, šiltovky a zvykaj ich. Suché šampóny sú fajn, ale len ako núdzové riešenie, pretože strašne ničia vlasy. Po čase si tvoje vlasy určite zvyknú a nebudú sa ti tak mastnieť. 🙂

danalop
6. dec 2022

Jednoznačne suchý šampón, ten pomohol aj mne.

cicuca
6. dec 2022

@darinaslay skús prejsť na prírodnú vlasovú kozmetiku. Určite to chvíľu potrvá, kým sa Ti pokožka hlavy prečistí, tak mesiac - dva, ale postupom času to bude len lepšie a lepšie.

sense
6. dec 2022

Čím častejšie som si ich umývadlá tým viac sa mastili.... Potom v čase keď som nebola viac ako týždeň v práci som si vlasy neumyvala druhé deň zle, tretí katastrofa, štvrtý deň už som ich tak mastné paradoxne nemala resp som to tak ne pociťovala... Potom som vlasy umyla a potom zas 3 dní nič.... Vlasy sa časom prestali toľko mastir, teraz si ich umývam každý tretí deň... Používam len tuhý šampón nič extra, ale ani žiadne gély a túžila a neviem co ešte... Párkrát do roka dám podstrihnut konce

sandyan
6. dec 2022

Ja umyvam kazdy den pretoze musim..strasne mi mastneju a ja s mastnou hlavou proste nevydrzim😀 pre mna to pride ako spinave😁

euie
6. dec 2022

@sandyan viem o com hovoris... ja ani nie ze mastneju, ale nevonaju mi a necitim sa, ze su ciste a som z toho nervozna a to mozem byt aj cela inak osprchovana a upravena, ale ked vlasy nie su zmyte, tak sa necitim uplne cista a uplne sebavedoma.

fidea
6. dec 2022

Z mojej skúsenosti, ja si roky nestiham umyvat vlasy viackrat do tyzdna, umyvam si raz, obcas 2x za tyzden, niekedy raz za 10 dni a vlasy si nezvykli, mastia sa stale rovnako.. Na druhy den mastne a bolo by ich treba umyt.. A to už roky používam prirodne tuhé šampóny..
Celkovo sa mi strastne zmastnila plet, aj vlasy, take som to nemala ani za mladi..

neson123
Autor odpoveď zmazal
mandzula
6. dec 2022

Milve cesnakovej s chininom dakujem, ze vydrzim 4-5 dni, predtym som sa zmyvala kazde dva dni.

stanulienkat
6. dec 2022

@neson123 schy sampon je akoby puder-prasok.
Autorka-k ostatnym radam by som este dodala, ze neoplachovat vlasy velmi teplou vodou, skor vlaznou. Samponovat len raz, nie 2x.

dadis
6. dec 2022

@fidea A to chodis s takymi mastnymi?
@darinaslay Ja som casto umyvala v puberte, tiez mi hovorili, ze sa mi mastnia preto, ze umyvam casto. No nie je to tak, maz sa tvoril kvoli hormonom v puberte, aj moja 13r dcera to ma teraz rovnako. Treba len umyvat samponami na mastne vlasy a sestrit inymi pripravkami na vlasy (masky, gely, olejceky). Ja ani dcera suchy sampon nepouzivame, lebo sportujeme a umyvane vlasy velmi casto. Ale podla mna pomoze na 1 den..

gabika128
6. dec 2022

Tiež som už vyskúšala všetko na mastné vlasy. Počas korony a dlhého voľna som ich neumyvala často , nič nezabralo, iba v tehotenstve keď sa mi zmenili hormóny tak mi vlasy vydržali bez umytia aj 4 dni, dokonca ani vtedy nevyzeralo zle po tých 4 dňoch.
Ja umývam ráno, na druhý deň ráno suchý šampón, na tretí deň zase ráno umyjem. Keď umyjem večer, na druhý deň na obed sú hrozne už 😁

euie
6. dec 2022

@gabika128 ano, cez tehotenstvo som to mala rovnake

terry658
6. dec 2022

@darinaslay ja mám vlasy od pôrodov nonstop mastné. Je to prosto hormónmi. Skúšala som no-poo metódu 9 mesiacov, prírodné šampóny, tuhé šampóny, suchý šampón a v podstate nič nezabralo. Takže ak na niečo prídeš určite tu napíš. Lebo ja som to už vzdala.

mamamasama
6. dec 2022

@ivs97 s týmto súhlasím. Tiež som na to išla takto. Najprv pár týždňov raz za 2 dni, potom raz za 3 a teraz stačí raz za 5 🤩 Vôbec nie sú mastné.

margaretka_
6. dec 2022

Ja si umývam kazdy den tiez, iba ked nikam neidem, tak kazdy druhy. Ja mam aj tvar stale mastnu, proste mam taku kozu podla mna. Aj na tvar nech pouzijem, ci nepouzijem cokolvek, proste bude mastna. Tak to mam rovnako aj s vlasmi 🤷

domca1408
6. dec 2022

súhlasím,tiež s tým mám veľké problémy...a ked sa to snažim riešiť nejakými šamponmi proti masteniu tak pre zmenu prídu lupiny...takže to si radšej vyberiem každý druhý deň umývať hlavu...

tini27
6. dec 2022

Tiež sa s tým trápim… jediné obdobie, kedy sa mi vlasy nemastili, tvár bez jedinej chybičky bolo, keď som čakala syna. Ozaj. Ale porodila som a za chvíľu to bolo späť… a pri dcére som už “neopeknela” 🙈

gabika128
6. dec 2022

@margaretka_ na mastnú pleť sa mi veľmi osvedčilo sérum s derivátom kyseliny azelaovej. Teraz mali výpadok a ja som si ho po dlhom čase nekúpila a nemôžem uveriť akú mám mastnú pleť, už som aj zabudla 🤦‍♀️

evica17
6. dec 2022

@mamamasama ja som to tiež tak praktizovala, a teraz som na raz za týždeň. Ešte že som bola.na materskej a bola zima, lebo vždy ten jeden deň navyše čo som musel vydržať boli mastné a škaredé,tak by som do práce nešla a ani von. Ale s čiapkou v pohode.

benit
6. dec 2022

Mne to vobec nepom9hlo, ze umyvat menej casto. Akurat sa mi urobili chrasty v hlave a tych som sa zbavovala dalsi rok.

gabika0825
7. dec 2022

@darinaslay ja som mala rovnaký problém, odkedy som začala používať produkty profesionálnej vlasovej kozmetiky, tak ten problém nemám, ak máš mastné vlasy hlavne nedávať na vlasy oleje, ani sampony čo obsahujú oleje, skôr nejaký hlbkovo čistiaci sampon, ale iba raz do týždňa použiť, poriadne poumývať tie vlasy aj na dvakrát, ak by si ten týždeň nevydržala tak kúpiť aj nejaký sampon ktorý sa môže používať na každodenne umývanie vlasov, ale nie sampon z drogerie ale kúpiť si kvalitný kadernícky sampon. Dobre by bolo sa poradiť aj s kadernickou, ktorá sa do toho naozaj vyzná. Nepoužívať laky na vlasy, túžidla, gély, alebo nejaké krémy do dĺžok. Ak máš problém so suchými koncekami tak si kup keď tak serum bez olejov určené na suché konce vlasov. Vlasy treba vždy po umývaní dobre vyfenovat! Hlavne pokožku hlavy, lebo aj od toho sa ti môže mastit. Samozrejme ochranu pred teplom, tiež na báze bez oleja. Suchý sampon môžeš použiť tiež ale treba kvalitný lebo z tých bežne dostupných sú mastné vlasy ešte viac.

gabika0825
7. dec 2022

@benit tie chrasty neboli určite z toho že si si umývala menej vlasy…to je práveže pre pokožku hlavy prospešnejšie ako ju každý deň vysusať šampiónom.

gabika0825
7. dec 2022

A autorka zabudla som, ak si stále chytáš rukami vlasy počas dňa tak to môže byt aj tým, popripade ak stále vlasy prečesávas tak tým sa mastia tiež. Ešte by som doplnila dbať na kvalitnú kefu alebo hrebeň na vlasy, samozrejme pravidelne čistiť 🙂

thoughtfulweirdo
7. dec 2022

Ja musím umývať každý tretí deň. Vyše pol roka som počas kovidovych lockdownov skúšala vlasy "trénovať" a neumyť častejšie než raz za týžden... No nič sa nezmenilo a mastili sa stále rovnako 🤦🏼‍♀️ takže ja by som namiesto chodenia s mastnými skôr vyskúšala zmeniť kozmetiku, ale tiež nie len tak hala bala, ale naozaj si dať čas a googlit do zbesnenia, čo je ktorá zložka a ako pôsobí na vlasy. Pri kozmetike nie vždy platí, že čím prírodnejšie, tým lepšie.

terry658
7. dec 2022

@gabika0825 mne sa tiež pri no poo sprvili chrasty v hlave. Trvalo mi viac ako 10 mesiacov, kým som sa toho zbavila.

Strana
z2