icon

Ako si udržiavať mastnú pleť zdravú počas dňa?

1. jún 2026

Ahojte .ako sa staráte o pleť počas dňa?ja ráno olej alebo len voda,toner,sérum ,krém,spf keď idem aj von.mam mastnú pleť,tak po dvoch hodinách je to vidieť,väčšinou som doma.mam sa len umyť vodou a nakremovat?alebo použiť tie obrúsky čo sajú mastnotu?alebo nejakú pleťovú vodu použiť?

Strana
z2
anonym_c533b4
1. jún 2026

Keď máš potrebu robiť toto cez deň tak nepoužívaj ráno olej asi sa ti veľmi mastí pleť. Ja si normálne urobím ráno skincare nato makeup a až večer odmalujem a urobím skincare

anonym_e095ce
1. jún 2026

Ja si ani tvar rano neumyvam.. len dam spf, pocas dna reaplikujem ak je treba. Neznasam byť cez den lepkava a mastna

taxanka
1. jún 2026

ráno som extrémne zjednodušila rutinu - žiadne umývanie, len si tvár opláchnem kyselina hyaulorónová/vitamín C a spf. Tiež mám pleť príliš mastnú ak moc kombinujem aj hydratáciu aj spf

lila246
1. jún 2026

rano si tvar umyvam iba cistou vlaznou vodou. nasledne pouzijem vitamin C serum, a SPF krem (v lete vynechavam moisturizer ked je teplo, je to na mna velmi tazke). takto mi to vyhovuje najviac. ked mas po noci pocit ze je tvoja plet privelmi mastna, tak pouzivaj cistiaci pripravok rano na baze vody (gely/peny, nie olej)

anonym_e3f518
1. jún 2026

Fuj, nechutne, že si niekto ráno neumyva tvár.

autor
1. jún 2026

No dobre a teda počas dňa keď si potrebujem "osviežiť"pleť? Makeup nepoužívam,keďže som skoro stále len doma.staci opláchnuť vodou?

anonym_47c99a
1. jún 2026
@anonym_e3f518

@anonym_e3f518 a niekto ani vecer. voda nie je vhodna na umyvanie tvare. ak ju nemas spinavu.

biba_18
1. jún 2026

celkom tejto téme nerozumie ... veď keď si doma, tak rob čo ti najviac vyhovuje - umy, utri - čo myslíš, koľko žien čo je doma celý deň si osviežuje tvár aby ti vedeli poradiť? 😒
ja vlastne ani neviem, čo si pod pojmom osviežiť tvár predstavuješ ...

liusa82
1. jún 2026
@anonym_e3f518

@anonym_e3f518 no toto si ani ja neviem popravde predstaviť tiež mám takú zmiešano citlivú a veru je mi zle pri predstave že by som neumyla najprv gélom.Ak má niekto suchšiu nepoviem ale pri mastnej

liusa82
1. jún 2026
@anonym_autor

No dobre a teda počas dňa keď si potrebujem "osviežiť"pleť? Makeup nepoužívam,keďže som skoro stále len doma.staci opláchnuť vodou?

@anonym_autor sú na to pleťové spreje na osvieženie počas dňa to si teda kúp ak chceš hocikedy osviežiť presprejuješ a je

mistymay33
1. jún 2026

Na mastnu pleť olej nepoužívam, ked tak, tak vo večernej rutine, ked mi je jedno že sa budem lesknúť. Ráno umyjem tvár čistiacim gelom ale jemným, nech pleť nevysušujem, lebo čím viac som vysušovala, tým viac bola mastná. Potom dam hydratácný sérum, krém s SPF a dám maku up. Zafixujem pudrom. Cez den, ked vidím že sa lesknem tak si priložím papierovú servítku jemne na tvar a opäť prepudrujem. Ked som doma, tak iba priložím servítku, doma nedávam make up, ani puder... ale cez den si tvár neumývam, iba ráno a večer.

anonym_47c99a
1. jún 2026
@liusa82

@anonym_e3f518 no toto si ani ja neviem popravde predstaviť tiež mám takú zmiešano citlivú a veru je mi zle pri predstave že by som neumyla najprv gélom.Ak má niekto suchšiu nepoviem ale pri mastnej

@liusa82 O cisteni pleti toho vela nevies.

liusa82
1. jún 2026
@anonym_47c99a

@liusa82 O cisteni pleti toho vela nevies.

@anonym_47c99a no už len ty áno anonymka🤣každému sadne niečo úplne iné na pleť.. takže by som pomlčala na tvojom mieste a pokial nebudeš pod svojim nickom láskavo ma ani neoslovuj.. s anonymom čo nemá gule na základnú banálnu odpoveď sa nemám o čom baviť

anonym_47c99a
1. jún 2026
@liusa82

@anonym_47c99a no už len ty áno anonymka🤣každému sadne niečo úplne iné na pleť.. takže by som pomlčala na tvojom mieste a pokial nebudeš pod svojim nickom láskavo ma ani neoslovuj.. s anonymom čo nemá gule na základnú banálnu odpoveď sa nemám o čom baviť

@liusa82 Ja ano. Vodu k “umyvaniu” tvare nepotrebujes.

autor
1. jún 2026
@mistymay33

Na mastnu pleť olej nepoužívam, ked tak, tak vo večernej rutine, ked mi je jedno že sa budem lesknúť. Ráno umyjem tvár čistiacim gelom ale jemným, nech pleť nevysušujem, lebo čím viac som vysušovala, tým viac bola mastná. Potom dam hydratácný sérum, krém s SPF a dám maku up. Zafixujem pudrom. Cez den, ked vidím že sa lesknem tak si priložím papierovú servítku jemne na tvar a opäť prepudrujem. Ked som doma, tak iba priložím servítku, doma nedávam make up, ani puder... ale cez den si tvár neumývam, iba ráno a večer.

@mistymay33 a s čím si odlicujes tvár,keď olej nie?

anonym_47c99a
1. jún 2026
@liusa82

@liusa82 A este aj menis svoje prispevky. Tak k tym typom pleti len tolko, ze voda vysusuje kazdy typ pleti. Lepsie by si urobila ak by si si davala gel dole navlhcenym uterakom. Ale kludne si machaj tvar vo vode. Lebo vies vela o odlicovani.

biba_18
1. jún 2026
@liusa82

@liusa82 tiež si myslím že vodu nepotrebuješ, nie v tom zmysle že pustiť vodu a špliechať si to na tvár…

@anonym_autor oleje sa vačšinou používajú na odstránenie makeupu - načo používaš olej, keď sa nemaľuješ? a ešte aj ráno? vyskúšaj ráno iba toner, ak máš dobrú večernú rutinu…

liusa82
1. jún 2026
@biba_18

@liusa82 tiež si myslím že vodu nepotrebuješ, nie v tom zmysle že pustiť vodu a špliechať si to na tvár…

@anonym_autor oleje sa vačšinou používajú na odstránenie makeupu - načo používaš olej, keď sa nemaľuješ? a ešte aj ráno? vyskúšaj ráno iba toner, ak máš dobrú večernú rutinu…

@biba_18 áno ale mne osobne a aj vacerím ako tak čítam alebo zbežne aj čo poznám ženy by to nebolo dobre na pleť proste sa musia umyť vodou a jemným gélom lebo by mali neprijemny pocit.A to som tým myslela že každému sadne iné ale dotyčné asi nečítaju pozorne a musia hneď vrtať a rýpať a samozrejme anonymom😀 veď kto nechce a nemá potrebu nech si tvár neumýva všetko záleží od toho.Viac tu nie je čo vysvetlovať

anonym_8adb94
1. jún 2026
@anonym_47c99a

@anonym_e3f518 a niekto ani vecer. voda nie je vhodna na umyvanie tvare. ak ju nemas spinavu.

@anonym_47c99a ako sa dá nemať špinavu tvar? Máš cez ňu natiahnutý sakel či ako? Jasne ze ráno po spánku nie je taká znečistena ako po bežnom pracovnom dni ale ani čistá nie. No beriem, každý má iné návyky. Aj keď voľákto pekne hnusne.

anonym_8adb94
1. jún 2026
@anonym_autor

@mistymay33 a s čím si odlicujes tvár,keď olej nie?

@anonym_autor a co si odličuješ olejom keď sa nemalujes? Stačí ti čistiaci gél, na to toner, sérum a krém, večer nočný alebo iný výživný, v tvojom prípade na mastnú pleť a cez deň s Spfkom. Ale žiadny olej. A cez deň sa tvar neumyva. Keď budeš mat vhodné prípravky, ráno si ju odmastis umývacím gélom a už nebudes mat potrebu umývať z nej cez deň mastnotu. Keď tak sú na to špeciálne obrúsky.

autor
1. jún 2026
@anonym_8adb94

@anonym_autor a co si odličuješ olejom keď sa nemalujes? Stačí ti čistiaci gél, na to toner, sérum a krém, večer nočný alebo iný výživný, v tvojom prípade na mastnú pleť a cez deň s Spfkom. Ale žiadny olej. A cez deň sa tvar neumyva. Keď budeš mat vhodné prípravky, ráno si ju odmastis umývacím gélom a už nebudes mat potrebu umývať z nej cez deň mastnotu. Keď tak sú na to špeciálne obrúsky.

@anonym_8adb94 spfko dávam dole olejom,špirálu obočie,pery si líčim,makeup používam minimálne

anonym_47c99a
1. jún 2026
@anonym_8adb94

@anonym_47c99a ako sa dá nemať špinavu tvar? Máš cez ňu natiahnutý sakel či ako? Jasne ze ráno po spánku nie je taká znečistena ako po bežnom pracovnom dni ale ani čistá nie. No beriem, každý má iné návyky. Aj keď voľákto pekne hnusne.

@anonym_8adb94 cistit plet a umyvat vodou su 2 rozne veci.

autor
1. jún 2026

Ja som len chcela vedieť či je vhodné si viackarat za deň oplachovat tvár vodou,aby sa ešte viac nemastila alebo naopak zas nevysusovala.ci teda používať len nejaké obrúsky na mastnotu alebo čo

anonym_3b0dc7
1. jún 2026
@anonym_47c99a

@anonym_47c99a tu už chytas za slovicka.Vsetky vieme ako to bolo asi myslene. Toto vieme aj bez teba.Tu presne vidno ze chces len rypat a hadat sa-Strasne co viete niektore aj z obycajnej diskusie spravit komediu a kovbojvku.Zamyslite sa nad sebou niektore

anonym_8adb94
1. jún 2026
@anonym_47c99a

@anonym_47c99a nič z toho sa počas dňa nerobí, ak to spravíš ráno. Teda vstanem, umyjem sa, rozumej opláchnem si tvár vodou, vytiahnem karpiny, umyjem zuby. A následne robím čistenie s prípravkom... Ked sa chceš hrať so slovíčkami.

anonym_8adb94
1. jún 2026
@anonym_autor

Ja som len chcela vedieť či je vhodné si viackarat za deň oplachovat tvár vodou,aby sa ešte viac nemastila alebo naopak zas nevysusovala.ci teda používať len nejaké obrúsky na mastnotu alebo čo

@anonym_autor nie, nie je to vhodné pre pleť.

anonym_47c99a
1. jún 2026
@anonym_8adb94

@anonym_47c99a nič z toho sa počas dňa nerobí, ak to spravíš ráno. Teda vstanem, umyjem sa, rozumej opláchnem si tvár vodou, vytiahnem karpiny, umyjem zuby. A následne robím čistenie s prípravkom... Ked sa chceš hrať so slovíčkami.

@anonym_8adb94 Ale ja som nič o dennej dobe nepisala. Bavim sa cisto o umyvani tvare.

anonym_47c99a
1. jún 2026
@anonym_3b0dc7

@anonym_47c99a tu už chytas za slovicka.Vsetky vieme ako to bolo asi myslene. Toto vieme aj bez teba.Tu presne vidno ze chces len rypat a hadat sa-Strasne co viete niektore aj z obycajnej diskusie spravit komediu a kovbojvku.Zamyslite sa nad sebou niektore

@anonym_3b0dc7 Zrazu sa chytame za slovicka. Mala si rozmyslat predtym nez si reagovala na moju spravu. Jasne som tam pisala, ze si nemusi umyvat tvar vodou. Takze rypes ty.

autor
1. jún 2026

To sa už ozaj v každej téme musíte hádať?🤦

chocolatebox
1. jún 2026

Zaujímavé ze presne tie ktoré začali utocit na zvyky druhých otočili ze “každému vyhovuje niečo iné”, “jasne ze viem ze je rozdiel medzi čistením a umývaním” a “musis rýpať” 😅 ženy trosku sebareflexie preboha.

Autorka, pripájam sa k tým ktoré v lete nepoužívajú krém ale iba SPFko a hocikedy cez deň si proste pritlačim na tvar vreckovku/obrusok. Či je to správne neviem🙂)

Strana
z2