icon

Ako správne používať Cerave retinol?

Včera o 11:47

Ahojte, chcem si toto kúpiť. Ale v recenziách píšu, že prvé 2 týždne pomaly zavádzali, že napríklad 2x týždenne a tak. Potom tam niekto písal, že po tom treba dať krém, lebo že to vysušuje pleť.
V návode je že 2x denne.
Môžem poprosiť reálne ako to používate? Že čím pred tým čistíte pleť a aký krém potom dávate. Ak sa dá, aj foto.
Ja momentálne čistim ráno a večer jarišovou vodou a inak si nedávam nič iné. Vek 43.
Ďakujem.

autor
Včera o 11:54
greenvia
Včera o 11:55

ekzem ano prvy ukazuje, ze hrube crevo nie je ok. Kremami od vymyslu sveta to len budete lepit. Baby, hledejte pričiny preco vam to telo ukazuje a nie davat "naplast", ze je to ok.

agnes28
Včera o 12:18
@anonym_autor

@anonym_autor retinol sa odporúča dávať na noc. A dôležité je používať každý deň spf, samozrejme ráno

luciaruz
Včera o 16:55

Pokial mate problém na pleti, ze potrebujete jarisovu vodu, je to problém. Pýtajte si radu v lekárni. Odporúčia vám spravne produkty, ktoré budu určené na vaš typ pleti a na posilnenie kožnej bariéry. Retinol je silna látka a v prípade exematickej pleti by som sa mu vyhla. Zacina sa s ním velmi opatrne, ano iba 2-3 krat do tyzdna a vzdy uba večer. A nasledne krem, ale to je snad samozrejmost. To ma byt za každých okolností. Na druhý den po aplikacii retinolu treba spf na pleť. Vo vašom pripade by som sa najprv sústredila na kozmetiku určenú na liecbu exemu a nasledne posilnenie koznej bariery. V lekarni je hned niekolko výborných produktov.

autor
Včera o 18:32

Nemám ekzém, mala som dlhodobé začervenanie pleti, ale prišli mi na to, že je to kvôli intolerancii. Teraz dodržiavam diétu, takže pleť je kľudná. Ale tak radšej teda ten retinol vynechám. Ďakujem